Elektronik teknolojisi hangi bolumlere gecis yapabilir?

Inci Sozluk ne kadara satildi?

Epirojenez nedir ozellikleri nelerdir?

<

Modoratör

Yeni Üye
Puan 0
Çözümler 0
Modoratör

Elektronik teknolojisi hangi bölümlere geçiş yapabilir?

Elektronik Teknolojisi Mezunları Geçiş Hakları Olan Bölümleri Nasıl Tercih Edebilir
- Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği –> SAY, Sayısal Puan Türü
- Biyomedikal Mühendisliği –> Sayısal yani SAY puan türü
- Elektrik Mühendisliği –> SAY, Sayısal Puan Türü
- Elektrik-Elektronik Mühendisliği –> SAY, Sayısal Puan Türü

Elektrik-elektronik teknolojisi ne kadar maaş alır?

2021 Elektrik-Elektronik Teknolojisi Teknisyeni Maaşları Elektrik-Elektronik Teknolojisi Teknisyeni maaşı ortalama aylık 3.600 – TL'dir. En düşük maaşı 3.000 -TL, En yüksek ise 4.900 – TL'dir.

Elektronik teknolojisi kaç yıllık?

Üniversite Sayısı: Elektronik Teknolojisi bölümü toplam 75 adet üniversitede bulunmaktadır. TYT Puan türündededir. 2 Yıllıktır.

Elektronik Teknolojisi Bölümü nasıl?

Elektronik Teknolojisi Bölümü nasıl?
Elektronik teknolojisi bölümü; fabrikalarda elektronik cihazların üretiminde yer alan, bu cihazların montajını, bakım ve onarımını yapan ve satışında rol oynayan teknikerler yetiştiren ön lisans programıdır. Elektronik teknolojisi bölümü devlet ve özel olmak üzere birçok üniversitede eğitim olarak karşımıza çıkıyor.

Elektronik Teknolojisi kaç yıllık?

Elektronik Teknolojisi kaç yıllık?

Elektrik bolumunde hangi dersler var?

Analiz, Genel Kimya, Fizik, Ekonomiye Giriş, Matris Kuramı, Bilgisayar Araçları, Elektrik Mühendisleri için Olasılık, Elektronik, Enerji Dönüşümü, Sistem Dinamiği ve Denetimi, İletişim Mühendisliği, Elektromanyetik Alan Kuramı, Elektronik Laboratuvarı.

Elektronik haberleşme teknolojisi nerelerde çalışabilir?

Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir?
- Elektronik Üretim Firmaları,
- Elektronik Tasarım Atölyeleri,
- Haberleşme Sistem Üreticileri,
- Telefon Sistem Operatörleri,
- İnternet Servis Sağlayıcıları,
- Askeri Haberleşme ve Elektronik Merkezleri,
- Savunma Teknolojisi Üretim Firmaları,

<
Elektronik Teknolojisi mezunları farklı bölümlere geçiş yapabilmektedir. Geçiş hakları olan bölümler ve puan türleri şunlardır:
- Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği: SAY puan türü
- Biyomedikal Mühendisliği: SAY puan türü
- Elektrik Mühendisliği: SAY puan türü
- Elektrik-Elektronik Mühendisliği: SAY puan türü

Elektrik-Elektronik Teknolojisi Teknisyeni maaşlarına gelince, 2021 verilerine göre ortalama aylık maaş 3.600 TL'dir. En düşük maaş 3.000 TL iken en yüksek maaş 4.900 TL'dir.

Elektronik Teknolojisi Lisans Programı 2 yıllıktır ve 75 adet üniversitede bulunmaktadır. TYT puan türündedir.

Elektronik Teknolojisi Bölümü; elektronik cihazların üretiminde yer alan, montajını, bakımını ve onarımını yapan teknikerleri yetiştiren bir ön lisans programıdır. Devlet ve özel birçok üniversitede eğitim verilmektedir.

Elektrik bölümünde yer alan dersler şunlardır: Analiz, Genel Kimya, Fizik, Ekonomiye Giriş, Matris Kuramı, Bilgisayar Araçları, Elektrik Mühendisleri için Olasılık, Elektronik, Enerji Dönüşümü, Sistem Dinamiği ve Denetimi, İletişim Mühendisliği, Elektromanyetik Alan Kuramı, Elektronik Laboratuvarı.

Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü mezunları çeşitli sektörlerde çalışma imkanına sahiptir:
- Elektronik Üretim Firmaları
- Elektronik Tasarım Atölyeleri
- Haberleşme Sistem Üreticileri
- Telefon Sistem Operatörleri
- İnternet Servis Sağlayıcıları
- Askeri Haberleşme ve Elektronik Merkezleri
- Savunma Teknolojisi Üretim Firmaları

Bu bilgiler ışığında, Elektronik Teknolojisi mezunlarının farklı alanlara geçiş yapabildiği, farklı kariyer fırsatlarına sahip olduğu ve geniş bir iş alanına yayılabildiği görülmektedir.

Inci Sozluk ne kadara satildi?

Epirojenez nedir ozellikleri nelerdir?

Geri
Üst Alt