T
theking
Guest
Elma Reçeli Tanımı İçin Gereçler
1 kilo elma
4 su bardağı şeker (tadına nazaran ekleyebilirsiniz)
1 ya da 2 su bardağı su
Limon
Elma Reçeli Tanımı Yapılışı
Elmaları yıkayıp güzelce soyalım içini de temizleyip küp küp lakin ne ince ne kalın halde doğrayalım.
Doğrama süreci bittikten sonra 1 su bardağı su ile haşlayalım şayet çok yumuşak olmasını istiyorsanız 2 su bardağı da koyabilirsiniz.
Haşlanan elmaların üzerine şekeri ilave edelim ve altı hafif biçimde kaynatmaya başlayalım.
Reçel kıvamına geldikten sonra 3 damla limon suyu koyup karıştıralım. Deneyeceklere afiyet olsun.
1 kilo elma
4 su bardağı şeker (tadına nazaran ekleyebilirsiniz)
1 ya da 2 su bardağı su
Limon
Elma Reçeli Tanımı Yapılışı
Elmaları yıkayıp güzelce soyalım içini de temizleyip küp küp lakin ne ince ne kalın halde doğrayalım.
Doğrama süreci bittikten sonra 1 su bardağı su ile haşlayalım şayet çok yumuşak olmasını istiyorsanız 2 su bardağı da koyabilirsiniz.
Haşlanan elmaların üzerine şekeri ilave edelim ve altı hafif biçimde kaynatmaya başlayalım.
Reçel kıvamına geldikten sonra 3 damla limon suyu koyup karıştıralım. Deneyeceklere afiyet olsun.