haberci
Meraklı Üye

Prof. Dr. Zeliha Kerry, Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı'nda 40 yıl boyunca öğretim üyeliği yapmış bir isimdir. 2023 yılında emekli olduktan sonra ise EÜ Sosyoloji Bölümü'ne öğrenci olarak kaydolmuştur. Eczacılık alanında uzun yıllar hizmet veren Prof. Dr. Kerry, emekliliği sonrasında yeni bir maceraya atılarak kampüse geri dönmüştür.
1983 yılında Ege Üniversitesi'nde akademik kariyerine başlayan Prof. Dr. Zeliha Kerry, emeklilik sonrasında Eczacılık Fakültesi Meslek Bilimleri Bölümü Bölüm Başkanı ve Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı unvanlarıyla veda etmiştir. Doktora eğitimi sırasında başlayıp tamamlayamadığı sosyoloji bölümüne tekrar kaydolmasıyla dikkat çeken Kerry, şu anda EÜ'de öğrenci olarak eğitim almaktadır.
Prof. Dr. Kerry, emeklilik kararını aldıktan sonra sosyoloji alanındaki eksikliğini gidermek ve kendisini geliştirmek adına harekete geçmiştir. Eczacılık fakültesindeki kariyerini sürdürürken sosyoloji eğitimine devam etmek istemesinin sebebi, kişisel gelişimine katkıda bulunacak yeni bir alanı keşfetmek istemesidir. Öğrenci kimliğiyle tekrar kampüse dönen Kerry, şu an 2. sınıfta eğitim görmektedir.
Prof. Dr. Kerry'nin sınıf arkadaşları tarafından 'Hocam' diye hitap edilmesi, onun deneyimlerinden faydalanmak isteyen gençlerin sayısız sorusuyla karşılaştığını göstermektedir. Sosyoloji bölümünde yer alan TÜBİTAK projesine katılarak yeni bir deneyim yaşayan Kerry, farklı bir alanda bilgi edinmenin heyecanını yaşamaktadır. 40 yıl boyunca farmakoloji alanında araştırmalar yapmış olmasına rağmen, sosyoloji eğitimi ona farklı bakış açıları kazandırmıştır.
EÜ İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Bilişim Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. İlknur Aydoğdu Karaaslan, Prof. Dr. Kerry'nin emeklilik sonrasında eğitimine devam etme kararını takdirle karşıladığını belirtmiştir. Kerry'nin diğer öğrencilere de ilham kaynağı olabileceğini vurgulayan Karaaslan, emeklilik sonrasında bile öğrenme ve gelişmeye devam etmenin önemine dikkat çekmiştir. Prof. Dr. Kerry, öğrenci kimliğiyle kampüste olmanın mutluluğunu ve heyecanını her fırsatta dile getirmektedir.