Emrah İpek kimdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan haberci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

haberci

Efsanevi Üye
Credits
1.155.290
Emrah İpek Kimdir?

Erken Yaşamı ve Eğitimi
Emrah İpek, 1 Ocak 1971 tarihinde Diyarbakır'da doğmuştur. Müzik yeteneği küçük yaşlarda fark edilen Emrah, çocukluk yıllarını müzikle iç içe geçirmiştir. Eğitim hayatına doğduğu şehirde başlayan İpek, müzik kariyerine erken yaşta adım atmak için İstanbul'a taşınmıştır.

Kariyerindeki Önemli Dönüm Noktaları
Emrah İpek, 1980'lerin ortalarında müzik dünyasına adım atarak kısa sürede büyük bir çıkış yakalamıştır. 1984 yılında çıkardığı "Ağam Ağam" albümü ile geniş bir hayran kitlesine ulaşmıştır. Kariyerinde önemli bir dönüm noktası, 1986 yılında piyasaya sürdüğü "Boynu Bükükler" albümüdür. Bu albümle birlikte "Küçük Emrah" olarak anılmaya başlanmış ve Türkiye'nin dört bir yanında konserler vermiştir.

Başlıca Eserleri veya Başarıları
Emrah, müzik kariyerinin yanı sıra birçok televizyon dizisi ve sinema filminde de rol alarak oyunculuk alanında da başarılı bir kariyer inşa etmiştir. En bilinen eserlerinden biri, 1990 yılında yayınlanan ve büyük beğeni toplayan "Unutabilsem" şarkısıdır. Ayrıca, "Belalım Benim" ve "Götür Beni Gittiğin Yere" gibi hit parçalarla da müzik listelerinde uzun süre üst sıralarda yer almıştır.

Kişisel Yaşamı
Emrah İpek, özel hayatında da dikkat çeken bir isim olmuştur. İki evlilik yapmış olan sanatçının, bu evliliklerden bir oğlu bulunmaktadır. Medyada sıkça yer alan Emrah, aile yaşantısına verdiği önemle de bilinir.

Mirası
Emrah İpek, Türk müziğine ve sinemasına önemli katkılarda bulunmuş bir sanatçıdır. Müzik kariyerinde yakaladığı başarı ile birçok genç sanatçıya ilham kaynağı olmuş, aynı zamanda toplumun farklı kesimlerini bir araya getirerek kültürel bir köprü oluşturmuştur. Emrah, her ne kadar "Küçük Emrah" olarak anılmaya başlasa da, yıllar içinde Türk müziğinin dev isimlerinden biri haline gelmiştir.

David Coulthard kimdir?

Eric Schmidt kimdir?

1. Konular

1. 1.277.612
  2. Mesajlar

1. 1.674.870
  3. Kullanıcılar

1. 31.342
  4. Son üye

Geri
Üst Alt