Son Konular

En az kac AKTS ders alinabilir?

Modoratör

Yeni Üye
Credits
0

En az kaç AKTS ders alınabilir?

(7) Birinci yarıyıl öğrencileri hariç, alınabilecek dersi olan öğrenciler her dönemde en az 20 AKTS'lik ders seçmek zorundadır. (8) Öğrencinin, bir yarıyıldaki ders yükü, 30 AKTS; bir yıldaki ders yükü ise 60 AKTS'dir.

Kaç tane alttan ders alınır?

Kaç tane alttan ders alınır?
Alttan dersi olan ve/veya üst dönemden ders alabilme koşulunu sağlayan öğrenciler, mevcut dönem derslerinin kredi/AKTS miktarının yarısı kadar fazla ders seçimi yapılabilir. Örneğin; dönem AKTS miktarı 30 ise bu miktarın yarısı kadar daha ders eklenerek toplamda AKTS miktarı 45 AKTS ye kadar çıkarılabilir.

Toplam kredi kaç olmalı?

Ama yine de tekrar etmek gerekirse bir öğrencinin Açık Öğretim Lisesinden mezun olabilmesi için toplamda 170 krediyi tamamlaması gerekir. Bu 170 krediyi tamamlayamayan bir öğrenci Açık Öğretim Lisesinden mezun olamaz. Toplam 170 krediyi tamamlamak için kredi sayısı fazla olan dersleri seçmeniz avantaj sağlar.

Bir öğrencinin mezun olabilmesi için genel not ortalamasının en az kaç olması gerekmektedir?

Bir öğrencinin mezun olabilmesi için genel not ortalamasının en az kaç olması gerekmektedir?
Ancak mezuniyetleri için en az 2,00 genel not ortalaması sağlamakla yükümlüdürler. (2) (Değişik:RG-17/8/2015-29448) İlgili akademik yılın sonunda birinci fıkrada belirtilen genel not ortalamasını sağlayamayan öğrenciler başarısız sayılırlar ve bir üst sınıfa geçemezler.

Alttan ders almak için ortalama kaç olmalı?

Yalnız bulunduğu sınıf ile alt sınıflara ait dersleri alabilirler. Sınıf tekrarı yapan ve genel not ortalaması 1.50-1.79 arasında olan BAŞARISIZ öğrencilerden ilgili dönemde BB, BA, AA notu olanlar koşullu olarak bir üst sınıftan ders alabilirler.

45 puan kaç kredi?

45 puan kaç kredi?
Açık Öğretim Lisesinde not sistemi 100'lük sistem olarak uygulandığından bir dersten başarılı olmak için, 45 puan alınması gerekiyor. Açık Öğretim Lisesine yeni başlayan öğrenciler için mezuniyet kredisi 170 kredidir. Bu öğrenciler bir dönemde maksimum 35 kredilik ya da daha az ders seçebilir.

Merhaba,

Öğrenciler her dönemde en az 20 AKTS'lik ders seçmek zorundadır. Bir yarıyıldaki ders yükü 30 AKTS, bir yıldaki ders yükü ise 60 AKTS olarak belirlenmiştir. Alttan dersi olan veya üst dönemden ders alabilme koşulunu sağlayan öğrenciler, mevcut dönem derslerinin kredi/AKTS miktarının yarısı kadar fazla ders seçimi yapabilirler. Örneğin, dönem AKTS miktarı 30 ise bu miktarın yarısı kadar daha ders eklenerek toplamda AKTS miktarı 45'e kadar çıkarılabilir.

Ayrıca, Açık Öğretim Lisesinden mezun olabilmesi için bir öğrencinin toplamda 170 krediyi tamamlaması gerekmektedir. Mezuniyet için ise en az 2,00 genel not ortalaması sağlanmalıdır. Başarısız öğrencilerin genel not ortalaması 1.50-1.79 arasında ise ilgili dönemde BB, BA, AA notu alanlar koşullu olarak bir üst sınıftan ders alabilirler.

Öte yandan, Açık Öğretim Lisesinde not sistemi 100'lük sistem üzerinden değerlendirilir ve bir dersten başarılı olabilmek için 45 puan almak gereklidir. Yeni başlayan öğrenciler için mezuniyet kredisi 170 kredi olarak belirlenmiştir ve bir dönemde maksimum 35 kredilik ya da daha az ders seçebilirler.

Herhangi bir sorunuz varsa sormaktan çekinmeyin.

Insan yapmis oldugu secimlerde ozgur mudur?

Elektrigin maliyeti nasil olculur?

1. Konular

1. 1.282.286
  2. Mesajlar

1. 1.682.185
  3. Kullanıcılar

1. 32.032
  4. Son üye

Geri
Üst Alt