Modoratör
(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
En eski gemi enkazı Türkiyede nerede?
Uluburun batığı, M.Ö. 14. yüzyılın sonlarına tarihlenen, Uluburun’un doğu kıyısına ve Kaş’ın yaklaşık 10 km güneydoğusuna yakın bir yerde bulunmuş bir Geç Tunç Çağı gemi enkazı. Batık, 1982 yazında, Bodrum, Yalıkavak’tan bir sünger dalgıcı olan Mehmed Çakır tarafından keşfedildi.2400 yıllık olan dünyanın en eski dokunulmamış gemisi hangi denizde bulunmuştur?
Arkeologlar Karadeniz’in derinliklerinde dünyanın en eski bozulmamış gemi kalıntısını buldu. Karadeniz Deniz Araştırmaları Arkeoloji Projesi’nde görevli bilim insanları önemli bir keşfe imza attı. Bulgaristan açıklarında yaklaşık 2400 yıl öncesine 23 metre boyunda bozulmamış bir gemi enkazı bulundu.Türkiye’nin en eski batığı nerede?
Türkiye’nin en eski batığı nerede?“Dünyanın eski batığı” ifadesi 2019 yılına gelinceye dek Antalya’nın Kaş ilçesinde 1984 yılında bulunan Uluburun batığı için kullanılıyordu. Kaş’ta 10 yıl süreyle devam eden kazılarda çıkartılan eserler batığın M.Ö. 14. yüzyıla ait olduğunu ortaya çıkarmıştı.
Uluburun Batığı kime ait?
Uluburun Batığı kime ait?Uluburun Batığı 1982 yılında sünger avcısı Mehmet Çakır tarafından Kaş, Uluburun Mevkiinde tespit edilmiştir. Kazı Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi ve INA tarafından yapılmıştır.
Ankara gemisi ne oldu?
Ankara Gemisi: 5 Mayıs 1981 tarihinde, İzmir-Aliağa Tersanesinde tamamen parçalanarak yok edilir.Batan Gemiler neden çıkarılmaz?
Öncelikle teknik olarak bakıldığında batan gemilerin çıkarılmaması için hiçbir sebep yoktur. Yani aslında doğru bir operasyon sayesinde kolaylıkla batan gemiler çıkarılabilir. Ancak özellikle savaş gemileri için önemli bir kural vardır ki o da batan gemi battığı yerde kalır.Batık denizaltı nedir?
Batık denizaltı nedir?Batık ya da gemi batığı, deniz veya nehirlerde bir kaza yahut deniz savaşı sonucu suya batan, seyahat, ticaret ya da savaş amacıyla inşa edilmiş deniz taşıtlarına verilen isimdir.
Uluburun Batığı hangi müzede?
Uluburun Batığı hangi müzede?ABD’deki Sualtı Arkeoloji Enstitüsü’nün kurucusu George F. Bass ve Cemal Pulak 1984’te Uluburun Batığı’nı arkeolojik kazı tekniklerine uygun olarak ortaya çıkarmaya başladı. Kazı 1994’te tamamlandı ve buluntular restore edilip Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi’ne taşındı.