Son Konular

En iyi haslanmis yumurta nasil yapilir?

ZeberusZeberus doğrulanmış üyedir.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Katılım
27 Aralık 2022
Mesajlar
342.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
988
Puan
113
Yaş
36
Konum
Adana
Web sitesi
forumsitesi.com.tr
Credits
1.765
Meslek
Webmaster

En iyi haşlanmış yumurta nasıl yapılır?


Haşlanmış Yumurta Nasıl Yapılır?
- Bir cezvenin içerisine su ekleyin ve içerisine yumurtaları ilave edin.
- Kısık ateşte yaklaşık 8 dakika yumurtaları haşlayın.
- Su kaynamaya başladığında yumurtaları ocaktan alın.
- Kaynayan yumurtaları soğuk su kasesine koyun ve 2 dakika bekleyin.

Haşlanmış katı yumurta nasıl yapılır?


Yumurtayı cezveye alıp, üstüne su dökün, su kaynadıktan sonra 4-4,5 dakika pişirin. Cezveden alıp soğuk yahut musluk suyu dolu bir kaba koyun. Katı yumurta beyazı ve sarısı çok pişmiş yumurtadır. Yumurtayı cezveye alıp kaynadıktan sonra 5,5- 6 dk pişirin.
Haşlanmış yumurta kaç dakikada pişer?
– Rafadan yumurta için su kaynadıktan 3 dakika sonra yumurtayı almak yeterlidir. – Kayısı kıvamı için 4 ile 6 dakika arasında yumurtayı kaynatmak gerekir. Daha sonra yumurta ocaktan alınarak soğuk suda 1 dakika boyunca tutulmalıdır. – Çok katı yumurta için ise 10 dakika ocakta tutmak yeterlidir.
Pişerken çatlayan yumurta yenir mi?
Yumurtalar dolaptan soğuk çıkarıldığında oda sıcaklığına hızlı adapte olamadığı için çatlayabiliyor. Ya da taşıma sırasında benzer durum meydana gelebiliyor. Öyle ya da böyle yumurtalar çatladığında israf etmeye hiç gerek yok. Aslında çatlak yumurtayı da haşlayıp tüketebilirsiniz.

Yumurta çok Haşlanınca ne olur?


Çünkü yumurta uzun süre haşlandığı zaman, sarısının etrafında gri-yeşil bir renk oluşmakta ve ağzımıza aldığımızda dağılıp un ufak olmaktadır. Aşırı pişirilme ve haşlanma sonucu, doğallığını kaybetmiş olan yumurta sarısı içinde bol miktarda trans yağ meydana gelmiştir.

Haşlanmış yumurta neden çatlar?


Sıcak hava yumurtanın kabuğuna doğru baskı yaparak çatlamaya neden olur. Buzdolabından direkt alınıp haşlanan yumurtalar suya girince sıcak soğuk tepkimesinden dolayı çoğunlukla çatlar. Yumurtanın çatlamaması için haşlamadan 30 dakika önce yumurtaları buzdolabından çıkarın ve oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
Yumurtanın çabuk soyulması için ne yapmak lazım?
Yumurta Suyuna Karbonat Koyun Yumurta haşlamadan once suyuna bir çay kaşığı karbonat konulması kabukların kolay soyulmasını sağlar. Suya sirke eklerseniz de yanı sunucu alırsınız. Sirke, kabuktaki kalsiyumu söker ve kabuğun soyulmasını kolaylaştırır.
 

Sporda Performans olcumunun faydalari nelerdir?

Ruh sagligi nasil duzeltilir?

Benzer Konular

Yumurta haşlanırken çatlamaması için ne yapmalı? Yumurtanın çatlamaması için haşlamadan 30 dakika önce yumurtaları buzdolabından çıkarın ve oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Yumurtanız oda ısısında değilse ve vaktiniz de yoksa yumurtayı birkaç dakika kadar ılık suda bekletmeniz yada yumurtayı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
Katı haşlanmış yumurta nasıl yapılır? Bu yöntemde yumurtanın hem beyazı hem de sarısı katı ve iyice pişmiş haldedir. Katı yumurta istiyorsanız yumurta koyduğunuz cezveyi kaynamaya bırakın. Su ilk kaynadıktan sonra 5-6 dakika kaynar suda pişirin. Yumurtayı çıkardıktan sonra soğuk suyun altına...
Cevaplar
1
Görüntüleme
17
Çatlamadan yumurta nasıl haşlanır? Yumurta haşlama işlemini küçük bir kapta yapmak, yumurtaların aralarındaki boşlukları azaltacağından dolayı kaynama esnasında birbirlerine çarpmalarını önler ve çatlama riskini azaltır. Yumurtayı kaynamış suyun içerisine kaşık yardımıyla yavaşça bırakmanız...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
Haşlanmış yumurta fırında nasıl yapılır? Fırında yumurta pişirmeye ne dersiniz? Son yıllarda fırında yumurta pişirmek oldukça popüler. Yumurtalarınızı bir kaseye koyun ve 30 dakika boyunca 180 derece fırına pişirin. Haşlanmış yumurta mikrodalgaya atılır mı? Mikrodalgada yumurta haşlamak mümkün...
Cevaplar
1
Görüntüleme
18
Yumurta çatlamadan nasıl pişirilir? Yumurtanın çatlamaması için haşlamadan 30 dakika önce yumurtaları buzdolabından çıkarın ve oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Yumurtanız oda ısısında değilse ve vaktiniz de yoksa yumurtayı birkaç dakika kadar ılık suda bekletmeniz yada yumurtayı limonla...
Cevaplar
1
Görüntüleme
13
  1. Konular

    1. 1.281.140
  2. Mesajlar

    1. 1.678.836
  3. Kullanıcılar

    1. 31.783
  4. Son üye

Geri
Üst Alt