- Katılım
- 27 Aralık 2022
- Mesajlar
- 342.207
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 343
- Puan
- 83
- Yaş
- 36
- Konum
- Adana
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- -225
En iyi mangal nasıl olmalı?
Mangal Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?- Organize olun.
- Kömür miktarını baştan iyi ayarlayın.
- Yüksek ısıya ulaşmadan pişirmeye başlamayın.
- Etin tazeliğine özen gösterin.
- Izgaranızı temiz tutun.
- Etlerinizi çatal batırarak çevirmeyin.
- Etleriniz pişerken üzerlerine yağ veya sos sürün.
- Kalın etleri kapak kapalı olarak pişirin.
Hangi et ızgarada pişirmek için uygun değildir?
Her et ızgaraya uygun değildir, kol, but gibi bölgeler çok hareket eden ve sert kaslardır, bunlarla ızgara yapmak yanlıştır. En uygun ve kolay bulunan kesimler, dana eti sevenler için antrikot, kontrfile ve bonfile, kuzu eti sevenler için ise pirzola, külbastı ve bulabilirseniz küşleme olabilir.En iyi ızgara hangi etten olur?
Et ızgara için dananın en çok sırt kısmı tercih edilir. Mangallık ve ızgaralık etler dana pirzola, dana antrikot, kontrfile ve bonfile olarak sıralanabilir. Tavuk ve balık gibi beyaz etler de ızgara et kategorisinde kırmızı et tüketmeyenler için iyi bir alternatiftir.
Mangal için hangi et alınır?
Et Seçimini Doğru Yapın Eğer dana eti seviyorsanız bonfile ya da antrikot mangalda enfes olacaktır. Kuzu eti gibi daha yumuşak bir et türü için ise kuzunun kaburgasından alınan kalem pirzola sizin için doğru seçimdir.En güzel mangal eti nasıl hazırlanır?
Mangala gitmeden önce eti kesinlikle terbiye ettirmelisiniz. Mümkünse yoğurt, zeytinyağı ve pul biberi bir kapta karıştırın ve isteğinize göre salça, sarımsak ekleyin. Bu şekilde terbiye ederseniz et çok güzel bir lezzete kavuşur.Hangi mangal kömürü iyi?
Etlerinizin lezzetini arttıracak en iyi mangal kömürü markaları
- Tozsuz ve kabuksuz Satavala Mangal Kömürü
- Yüksek kalorifik değere sahip Artop Briket Mangal Kömürü
- 3. Düşük kül miktarıyla Ataş Briket Mangal Kömürü
- Hızlıca kor haline gelen Kings Mangal Kömürü
- 5. Kimyasal içermeyen Feuer & Flamme Briket Mangal Kömürü