En iyi pastırma hangi markanın?
1- Tabakoğlu, Kastamonu Zar gibi kesilen pastırma denilince şüphesiz akla Tabakoğlu geliyor. Kendileri dededen toruna bu emeği aktararak 1880 yılından günümüze Pastırma ve sucuk üretimi yapmaktadır.
Kaliteli pastırma nasıl olmalı?
Yağlı seven yağlı pastırmayı almalı, yağsız seven yağsız pastırma almalı. Bizim Kayseri yöremizde antrikot ile sırtın birleşim yeri dediğimiz tütünlük pastırma en kaliteli en özgün pastırmadır. Ağızda sakız gibi çiğnenmez, ağzınıza attığınızda bu pastırmamız erir gider. Biz müşterimize yağlı pastırmayı tavsiye ederiz.
Kuşgömü pastırma hayvanın neresi?
Sırt etinin altından ve hayvanın en az hareket eden bölgesi kuş kısmından yapılmıştır. Yağ dağılımı homojendir. En iyi pastırma çeşitlerinden biridir. Yumuşak ve ağızda dağılan lezzetli bir pastırmadır.
En iyi pastırma hangisi?
En iyi pastırma hangisi?
Pastırma denilince akla Kayseri geliyor, Kayseri denilince de akla gelen ilk pastırma markası Başyazıcı'dır. Başyazıcı, altmış beş yılı aşkın deneyimiyle pastırmadaki başarısını kanıtlıyor. Özel olarak Kayseri'de hazırlanan pastırmalar, buz aküsü ve strafor kutusuyla Türkiye'nin her noktasına gönderilmektedir.
Antrikot mu sırt mı?
Antrikot mu sırt mı?
Antrikot Pastırma : Hayvanın en değerli bölgesi olan sırt kısmında yer alan etin 2 veya 2.5 kg'lık narin bölgesine verilen isim. Kayseri'de dananın sırt kısmını bütün olarak çıkarılıp 3'e bölüyüyoruz. Antrikot'un boyun tarafına yakın ve daha az yağlı kısmından Pastırmacı Hayrullah antrikot pastırmalar üretiyoruz.
Antrikot pastırma mı sırt pastırma mı?
Sırt pastırma, antrikot adı verilen et bölgesinden üretilmektedir. Bu bölge dana etinin butlarına yakın olan bir bölgededir. Bu sebeple de bu pastırma çeşidi, diğerlerine kıyasla yağsız bir pastırma çeşidi olmaktadır.
Sırt pastırma nedir?
Sırt Pastırma, %100 Dana etinden özenle üretilmiş ve doğal ortamlarda kurutulmuştur. Sırt etinin yağsız yeri olan kontrafile kısmından yapılmıştır. Çemenli ve olarak çemensiz olarak tüketilir. Kahvaltılarda çiğ olarak, aperatif olarak kağıtta pişirilerek tüketilir.
Kastamonu pastırması hangi etten yapılır?
Geçmişte düveden hazırlanan Kastamonu pastırması için günümüzde dana eti kullanılmaktadır.