Modoratör
Efsanevi Üye
En iyi patlamış mısır nasıl yapılır?
İnce tabanlı teflon ya da çelik bir tencerenin içine sıvı yağı koyun. Ardından üzerine kişi sayısına göre değişecek miktarda belirleyeceğiniz cin mısırları koyun. Tencereyi ocağın üzerine alın ve kapağını kapatın. Kısa bir süre sonra mısırlardan patlama sesleri gelecektir.
Mısır patlatma zararlı mı?
Patlamış mısır, atıştırmalık yiyeceklerin çoğuna kıyasla lif açısından yüksek, kalori açısından ise düşüktür. Yani söylendiği gibi kilo yapmaz ve zararlı değildir.
Patlamış mısırla neler yapılır?
Patlamış mısırla neler yapılır?
Sonunda çıkacak tereyağının mis kokulu lezzetine bulanan mısırları çok seveceksiniz.
- Çikolatalı Patlamış Mısır.
- Karamelli Patlamış Mısır.
- Baharatlı Patlamış Mısır.
- Parmesan Peynirli Patlamış Mısır.
- Ballı ve Damla Çikolatalı Patlamış Mısır.
Çeşnili mısır nasıl patlatılır?
Yağı, mısırı ve tuzu tencereye alıp altını açıyoruz. Küçük bir kaba istenilen miktarda baharatları koyup hazır ediyoruz. Mısırların rengi değişene kadar karıştırıyoruz. Patlamaya çok yakın hazırladığımız baharat karışımını ekleyip karıştırıyoruz ve tencerenin kapağını kapatıp patlamasını bekliyoruz.
Mısır en iyi hangi tencerede patlatılır?
Ocak üzerinde tencerede ya da tavada mısır patlatmak için mutlaka ince tabanlı tencere ve tavalar tercih etmelisiniz. Çünkü kalın tabanlı tencereler geç ısınıp geç soğuduğundan patlattığınız mısırların yanmasına neden olacaklardır. Bu nedenle tercih edeceğiniz tencerenin tabanı ince genişliği ise derin olmalıdır.
Sinemalardaki Patlamış mısır nasıl yapılır?
Sinemalardaki Patlamış mısır nasıl yapılır?
Sinema Salonlarındaki Gibi Mısır Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yağımızı tencereye alalım, tuzumuzu ve mısırımızı ekleyip, iyice karıştıralım.
- Tenceremizin kapağını kapatıp, patlatalım.
- Bir kaba alalım ve patlamış mısırımızın üzerine bir tatlı kaşığı yağ ekleyip, karıştıralım. Afiyet olsun.
Mısır patlatırken içine ne konur?
Öncelikle mısırları zeytinyağı ile patlatın. İnce kıyılmış biberiyeleri hazırlayın ve ardından sarımsak tozu, tuz, karabiber ve rendelenmiş parmesanı ekleyip karıştırın. Karışımı sıcak mısırların üzerine dökün ve servis edin.
Patlamış mısırdan süt mısır olur mu?
İlk olarak 1 gece önceden mısırı ıslatıyoruz. Ondan sonra düdüklü tencerede haşlıyoruz. Arada bir açıp kontrol etmek gerekiyor. Sonra bardak büyüklüğüne oranla tuz ekliyoruz.
Evde patlamış mısır nasıl yapılır?
Evde patlamış mısır nasıl yapılır?
Tenceredeki yağ cızırdamaya başlayınca içine mısırı atın ve tencerenin kulplarından tutarak 1-2 kez sallayın. Tencerenin kapağını kapatarak mısırların kızmasını bekleyin. Tencereden mısır patlama sesleri gelmeye başlayınca yine saplarından tutarak 2-3 dakika daha sallayarak pişirin.
2 kişilik patlamış mısır nasıl yapılır?
Mısır Nasıl Patlatılır? Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ocak yüksek ateşte açılır, tencere üzerine konulur.
- Sıvı yağ katılır, tuz ilave edilir.
- Mısır taneleri de konulur tencere biraz sallanır.
- 1 dk bekleyin ve tencereyi sallamayı devam edin.(kaşık kullanmayın)
- Bir iki tane mısır patlayınca, tencerenin kapağını kapatın.
Artan patlamış mısır nasıl değerlendirilir?
Bir sos tenceresinin içerisinde bir miktar tereyağını eritiyoruz ve ısıttığımız mısırlarımızın üzerine gezdiriyoruz. Tahta bir kaşık yardımı ile nazikçe harmanlıyoruz. Bayatlayan, lezzetini kaybeden, yumuşayan patlamış mısırlarımız artık eskisinden de daha lezzetli bir hale geldi.
Mısır patlatırken hangi baharatlar kullanılır?
Mısır patlatırken hangi baharatlar kullanılır?
Baharatlı patlamış mısır yapmak için; aldığınız mısırın taze olmasına ve tencerenin taban kalınlığının ince olmasına dikkat edin. Küçük bir kase içine damak tadınıza göre karabiber, kimyon, kırmızı toz biber ve 1 çay kaşığı silme tuz koyup, karıştırın. İsteğe göre biraz da kekik ekleyebilirsiniz.
Patlamış mısır sütle nasıl yapılır?
Sütlü Şekerli Patlamış Mısır Tarifi Yapılışı Mısırların tamamını patlatın. Karamelli sosu için toz şekeri bir tavaya alıp kısık ateşte eritin. Şeker eriyince içine yarım yemek kaşığı tereyağı ilave edin. Yağ eriyince karıştırarak sütü ekleyin.
Sütlü patlamış mısır nasıl yapılır?
1 çay bardağı mısır kaç gram?
1 çay bardağı mısır kaç gram?
1 Yemek Kaşığında 52.2 kcal ve 15 gr vardır. 1 Su Bardağında 1044 kcal ve 300 gr vardır. 1 Çay Bardağında 522 kcal ve 150 gr vardır. 1 Kahve Fincanında 330.6 kcal ve 95 gr vardır.
Patlamış mısır ne kadar koyulur?
Yağ iyice ısındıktan sonra üzerine 1 çay bardağı mısır ekleyin. Mısırın üzerine de 1 çay kaşığı tuz serpiştirin. Tencerenin saplarından tutup 2-3 defa sallayın. Daha sonra tencerenin kapağını kapatıp, mısırların kızmasını bekleyin.