- Katılım
- 27 Aralık 2022
- Mesajlar
- 342.242
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 900
- Puan
- 113
- Yaş
- 36
- Konum
- Adana
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 1.765
- Meslek
- Webmaster
En kolay mısır nasıl ayıklanır?
Mısırın bir ucunu küçük kasenin üzerine doğru getirin ve mısırı dik tutun. Ardından keskin bir bıçakla yukarıdan aşağıya mısır tanelerini ayırın. Böylelikle koçanından kolayca ayrılan mısır taneleri sağa sola dağılmadan, kasenin içinde birikecektir.
Süt mısır nasıl çabuk haşlanır?
Mısırlar piştikten sonra üzerlerine tuz serpiştirilir. Mısırı kabukları ile pişirmek mısıra aroma verir ve daha da lezzetli bir hale getirir. Aynı zamanda mısırları haşlarken içine atılan şeker mısıra hem güzel bir tad verir, hem de mısırı yumuşatır ve çabuk pişmesini kolaylaştırır.
Buzluktan çıkan mısır nasıl yapılır?
Düdüklü tencereye 2 adet derin dondurucudan çıkarılmış mısır, 8 su bardağı soğuk su konulacak ve düdüklü tencerenin kapağı kapatılacak. Ocak ısısı normal (orta ateş) ısı konumuna ayarlanacak. Düdüklüden buhar çıkmaya başlayınca; düdüklü tencerenin modeline göre, üzerindeki ağırlığı takılacak veya mandalı indirilecek.
Mısır kabuğu nasıl soyulur?
Bir kevgir içerisine aldığınız mısırları bol su içerisinde elinizle ovuşturarak küllerinden ayrılıncaya kadar yıkayın. Bu işlem sırasında mısırların kabukları kolayca ayrılacak ve içerisinden domurcuklanmış gibi beyaza çalan mısır taneleri çıkacaktır.
Mısır temizlemek nasıl olur?
Çatala ayıklamak zor geliyorsa; elinizle de mısır tanelerini temizleyebilirsiniz. Parmaklarınızı kullanarak mısırı aşağıya doğru itmeye çalışın. Bu sırada mısır taneleri teker teker dökülecektir. Dökülen mısırları soğuk sudan geçirip tozunu akıtmanız önerilmektedir.
Süt mısırı nasıl haşlanır?
Mısır haşlamak için:
- Seçtiğiniz mısırları yapraklarından ayırın. –
- Mısırları düdüklü tencereye yerleştirin.
- Mısırdan ayırdığınız yaprakları da mısırların arasına yerleştirin.
- Mısırların üzerinie iki parmak geçecek şekilde su ekleyin.
- Düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve ocağa alın.
Düdüklüde Süt Mısır Tarifi Nasıl Yapılır? Sonra mısırları dizelim, bir kaşık da şekeri ekleyelim. Üstünü geçecek kadar su koyup düdüklümüzü kapatalım. Kaynamaya başlayınca düdüğü kapatıp 20 dakika pişirelim.
Dondurulmuş mısır Duduklude kaç dakikada?
Mısırlarınızı tencereye sığacak şekilde bütün olarak veya bölerek düdüklü tencerenin içine yerleştirin. Tencereye mısırların üstünü 2-3 parmak geçecek kadar su ekleyin. Mısırların üzerini mısır yaprakları ile tamamen örtün. Düdüklü tencerenin kapağını kapatın. 30-60 dakika kadar pişmek üzere ocağa alın.
Kurumuş mısır nasıl pişirilir?
Kuru Mısırdan Bardakta Mısır Nasıl Pişirilir? Akşamdan soğuk suyun içinde bekletiyoruz, ertesi gün aynı nohut yada fasulye haşlar gibi pişiriyoruz . Mısır taneleri patlayıp açılana kadar pişecek.
Taze mısır haşlaması nasıl yapılır?
Tencereniz büyük değilse mısırları ikiye bölebilirsiniz. Tencereye mısırların üzerini geçecek kadar sıcak su koyup, bir tatlı kaşığı şeker ekleyin ve mısırları 30 dakika boyunca haşlayın. Haşlanan mısırlarınızın üzerine tuz dökerek ya da tereyağ sürerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!