<
		
                     
                
				
		
			
		
			
			
				
			
		
	
		
	 
					
				
				
					
	Editör
Yeni Üye
En pratik karpuz nasıl kesilir?
Meğerse Hiçbirimiz Bilmiyormuşuz: Karpuz Nasıl Kesilir?
- İlk olarak karpuzun kenarlarını kesiyoruz…
- Sonra karpuzun kabuğunu soymaya başlıyoruz…
- Son kabuğa kadar soyuyoruz…
- Karpuzun kenarından ince bir dilim alıp kenara koyuyoruz…
- Kalın bir dilim kesiyoruz…
- Bir kalın dilim daha kesiyoruz…
Karpuz nasıl silinir?
Oksijenli su ya da 90 derecelik alkol ile lekeli bölge ıslatılır. Daha sonra bol su ile durulanarak, normal yıkama adımları uygulanır. Sentetik kumaşlardaki karpuz lekesini gidermek için beyaz sirke, limon suyu ve amonyak kullanılabilir. Limon suyu ve beyaz sirke leke yoğunluğuna göre sulandırılmadan kullanılabilir.
Tatsız karpuz nasıl değerlendirilir?
Tatsız karpuz nasıl değerlendirilir?
Tatsız veya kelek çıkan karpuzun içini kullanmayıp yeşil kısımlarını kesmek suretiyle beyaz kabuğundan karpuz reçeli yapabilirsiniz. Bunun dışında karpuzunuz çok açık pembe ve şekersiz, susuz çıktıysa limon ve şeker ile tatlandırarak karpuzlu limonata yapabilirsiniz.
En iyi karpuz nasıl anlaşılır?
Eğer karpuzda örümcek ağına benzeyen çatlaklar ve kahverengi noktalar varsa bu karpuzun büyürken arılar tarafından çokça ziyaret edildiğini işaret eder. Bu ziyaretler ne kadar çoksa karpuz da olgunlaştıkça o kadar lezzetli ve tatlı olur. Kısacası bu çatlaklar karpuzun ağızlara layık olduğunu gösterir.
Karpuz nasıl servis edilir?
Karpuz Servis Etmenin En Kolay Ve En Estetik Çözümü!
- 1- Karpuzunuzu tahtaya koyun ve yarıdan kesin.
- 2- Yarıdan kestiğiniz karpuzları ters şekilde koyun ve kabuklarını kolayca kenarlarından kesin.
- 3- Karpuzunuzu düz ve büyük şekilde dilimleyin.
- 4- Şimdi de karpuzunuzu yan çevirerek yandan dilimleyin.
Karpuz kesilir mi?
Karpuz kesilir mi?
Karpuzu genellikle üçgen dilimlerde keseriz. Fakat sunumlarınızda farklı bir dokunuş oluşturmak isterseniz yuvarlak şekilde karpuz kesebilirsiniz.
Karpuz kesildikten sonra kaç gün dayanır?
Karpuz ve kavunu kestikten sonra 3-4 gün buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Soğuk hava patatesin içindeki nişastanın parçalanmasına ve rahatsız edici bir şekilde şekerli ve pütürlü hale gelmesine sebep olur. Patatesleriniz için ideal ortam kuru, serin ve karanlıktır. Kesilmemiş soğanlar soğukta durmayı sevmezler.
Karpuzlu frozen nasıl yapılır?
Yapılışı:
- Karpuz dilimlerindeki çekirdekleri temizleyin ve blenderın haznesine alın.
- Üstüne buz küplerini, limon suyu, bal ve nane yapraklarını ilave edin.
- Blenderı kısa aralıklarla sık sık çalıştırın ve tüm buzun karpuz ile birlikte homojen bir karışım olmasını sağlayın.
- Bardaklara bölüştürerek soğuk servis yapın.
Karpuz dondurma nasıl yapılır?
Karpuz dondurma nasıl yapılır?
Karpuzlu Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Karpuzları küçük küplere kesin. Çekirdeklerini ayırın.
- Hazırlanan küpleri düz bir tepsiye dizip buzlukta yaklaşık 2 saat dondurun.
- Blendera alıp üzerine bal ve lime suyu ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam alana dek çekin.
- Ilık suyu ekleyip tekrar çekin.
- Servis edin.