Modoratör
Yeni Üye
Endüstri 40 ın amacı nedir?
Endüstri 4.0 'ın amacı bilişim teknolojileri lie endüstriyi bir araya getirmektir. Ana amaç ise az maliyet , daha az enerji kullanımı , az alan kullanma, ısı üretiminin azaltılması , hızlı çalışma, verimi en az 2 katına arttırma ve daha kaliteli ürünler ve sonuçlar almaktır.
Endüstri 40 neleri kapsar?
Endüstri 40 neleri kapsar?
Endüstri 4.0; nesnelerin interneti, İnternetin hizmetleri ve siber-fiziksel sistemler olmak üzere üç aşamadan oluşan bir sistemler kümesidir. Yeni dünya düzenini getirecek olan Endüstri 4.0 ile üretim ve yaşam alanlarının tamamı akıllı donanımlara sahip olacak ve sistemler birbiri ile bütünleşmiş şekilde çalışacaktır.
Endüstri 40 Hangi sektörlerde kullanılır?
Endüstri 4.0 Örnekleri Dördüncü Sanayi devrimi olarak da adlandırılan Endüstri 4.0 'e örnek olarak verilebilecek sektörler arasında Enerji sektörü ve Rüzgar enerjisi de yer alıyor.
Endüstri 40 ile ilgili kavramlar nelerdir?
Endüstri 40 ile ilgili kavramlar nelerdir?
Sanayi / Endüstri 4.0 İle İlgili Kavramlar ve Açıklamaları
- ÜÇ BOYUTLU (3D) YAZICILAR.
- NESNELERİN İNTERNETİ
- AKILLI FABRİKALAR.
- SİBER-FİZİKSEL SİSTEMLER.
- BÜYÜK VERİ
- OTONOM ROBOTLAR.
- 8. SİSTEM ENTEGRASYONU.
- 9. ARTIRILMIŞ GERÇEKLİK.
Endüstri 40 ın ilkeleri nelerdir?
Endüstri 4.0 Tasarım İlkeleri Endüstri 4.0, kendi çerçevesinde, özerk yönetim, sanallaştırma, karşılıklı çalışabilirlik, modülerlik, gerçek zamanlı yetenek ve hizmet oryantasyonu olarak adlandırılan altı tasarım ilkesini kapsamaktadır.
Endüstri 40 çözümleri nedir?
Endüstri 40 çözümleri nedir?
Endüstri 4.0 daha teknolojik imkânlarla üretim yapılması ve yeni nesil yazılımlarla üretimin desteklenmesi gibi durumları içermektedir. Endüstri 4.0 Çözümleri derken cihazların ve makinelerin birbirleri ile iletişimde olduğu, veri alış verişi yapabildiği bir devrimden bahsediyoruz.
Endüstri 40 Hangi teknolojileri?
Endüstri 4.0 teknolojileri üretimi nasıl değiştiriyor Üreticiler, Nesnelerin İnterneti (IoT), bulut bilişim ve analitik, yapay zeka (AI) ve makine öğrenmesi gibi etkinleştirici teknolojileri üretim tesislerine ve operasyonlarına entegre ediyor.
Endüstri 40 Hangi alanlarda?
Endüstri 40 Hangi alanlarda?
Endüstri 4.0 Uygulama alanları – Genel bakış
- Büyük veri (Big data)
- Otonom robotlar (Autonomous robots)
- Eklemeli üretim (Additive Manufacturing)
- Simülasyon (Simulations)
- Sistem entegrasyon (System integration)
- Bulut bilişim (Cloud computing)
- Nesnelerin İnterneti (Internet of Things)
- Siber güvenlik (Cyber Security)
Endüstri 40 Prensipleri Nelerdir?
Endüstri 4.0 genel olarak aşağıdaki 3 yapıdan oluşmaktadır. Endüstri 4.0 ile modüler yapılı akıllı fabrikalar kapsamında, fiziksel işlemleri siber-fiziksel sistemlerle izlemek, fiziksel dünyanın sanal bir kopyasını oluşturmak ve merkezi olmayan kararların verilmesi hedeflenmektedir.