Son Konular

Endustri muhendisi neler bilmeli?

Anne sutu yeterli degilse ne yapmali?

Hangout kisi ekleme nasil yapilir?

Modoratör

New member
Credits
0

Endüstri Mühendisi neler bilmeli?​

Endüstri Mühendislerinin Kullanması Gereken Temel 8 Program Nelerdir?
- * Microsoft Office Word.
- * Microsoft Office PowerPoint.
- * Microsoft Office Excel.
- * Java Programlama Dili.
- * Python Programlama Dili.
- * C Programlama Dili.

Endüstri mühendisliği ne üretir?​

Endüstri Mühendisliği, entegre insan, para, bilgi, bilgi, ekipman, enerji ve malzeme sistemlerini geliştirerek, geliştirerek ve uygulayarak karmaşık süreçlerin, sistemlerin veya organizasyonların optimizasyonu ile ilgilenen bir mühendislik disiplinidir.

Endüstri mühendisleri hangi pozisyonlarda çalışır?​

Endüstri mühendisleri hangi pozisyonlarda çalışır?
Endüstri mühendisleri kamu kurumlarında, özel sektörde, belediyelerde, kamuya bağlı Kit'lerde, il özel idarelerinde ve kamuya bağlı üst kurullarda çalışabilmektedir. Özel sektörde oldukça geniş çalışma alanına sahip olan bu meslekte, en çok istihdam sağlanan çalışma alanı fabrikalardır.

Endüstri mühendisliği hangi dersler var?​

Endüstri mühendisliği hangi dersler var?
Mühendislik temel derslerinin yanı sıra Endüstri Mühendisliği alanına özel yöneylem araştırması, iş ve zaman etüdü, üretim planlama ve kontrol, kalite kontrol, tesis planlama ve tasarım, proje yönetimi, yönetim bilişim sistemleri, sistem simülasyonu, mühendislik ekonomisi ve yatırım analizleri ve karar verme teknikleri …

Endüstri Mühendisi olup kendi işini kurabilir mi?​

Kendi işlerini de kurabilirler. En çok üretim sektöründe yer aldıklarını söylemek mümkündür. Endüstri mühendislerinin en büyük avantajı hemen hemen her alanda eğitim alması ve çalışma alanı bulabilmesidir.

Endüstri Mühendisliği iş bulmak kolay mı?​

Endüstri mühendisleri bölümünün iş imkanı ve olanakları oldukça yüksektir. Bu bölümden mezun olan öğrenciler kamu, kurum ve kuruluşlarda ve ya özel sektörde çalışabilirler. Endüstri mühendisleri savunma sanayinden ilaç firmalarına kadar pek çok alanda çalışabilirler.

Endüstri Mühendisliği iş imkanları nasıl?​

Endüstri Mühendisliği iş imkanları nasıl?

Endüstri mühendisliği iş imkanı var mı?​

Endüstri mühendisliği iş imkanı var mı?

Endüstri mühendisliği hangi üniversitede okunmalı?​

TÜRKİYE'NİN ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜNDE EN ÇOK TERCİH EDİLEN 10 ÜNİVERSİTESİ
- KOÇ ÜNİVERSİTESİ
- BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ
- İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
- ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
- TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ
- GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ
- YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
- HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ

Endüstri mühendisi nerede çalışır?​

Endüstri Mühendisliği kimler seçmeli?​

Endüstri Mühendisliği kimler seçmeli?
Endüstri Mühendisliği Kimler için Uygun Bir Meslek
- Analitik Düşünenler.
- Sistem Kurmayı Sevenler.
- Verimlilik Kaygısı Taşıyanlar.
- Yeni Yöntemlerin arayışında olanlar.
- Metotlara İlgi Duyanlar.
- Bilgisayar Kullanımı ve Teknolojiye Sıcak Olmak.

Endüstri Mühendisliği kaç puan?​

Endüstri Mühendisliği kaç puan?
Bu bağlamda, 2021 Endüstri mühendisliği bölümünde adayların iyi bir okula yerleşebilmesi için Sayısal puan türünde ortalama 430 puan alması gerekiyor.

Endüstri mühendisi olmak isteyen kişilerin sahip olması gereken temel yetenekler ve bilgi alanları aşağıdaki gibidir:

1. **Mühendislik Temelleri**: Matematik, fizik ve istatistik gibi mühendislik temellerine hakim olmalıdır.
2. **İşletme Bilgisi**: İşletme yönetimi, finans, muhasebe gibi konularda temel bilgi sahibi olmalıdır.
3. **Üretim ve Planlama Bilgisi**: Üretim süreçleri, tesis planlama, stok yönetimi gibi konularda bilgi sahibi olmalıdır.
4. **Optimizasyon Yeteneği**: Süreçleri iyileştirmek ve optimizasyon yapmak için analitik düşünme becerisine sahip olmalıdır.
5. **Bilgisayar Programlama**: Python, Java, C gibi programlama dillerini kullanabilmelidir.
6. **Simülasyon ve Modelleme**: Sistem simülasyonu, modelleme teknikleri konusunda bilgi sahibi olmalıdır.
7. **Proje Yönetimi**: Proje planlama, izleme ve kontrol konularında deneyimli olmalıdır.
8. **Karar Verme Teknikleri**: Karar analizi, risk yönetimi gibi teknikleri uygulayabilmelidir.

Endüstri mühendisliği, işletmelerde süreçlerin iyileştirilmesi ve verimliliğin artırılması üzerine odaklanırken, aynı zamanda mühendislik ve yönetim alanları arasında köprü görevi üstlenmektedir. Bu nedenle teknik, analitik ve yönetimsel becerilere sahip olmak endüstri mühendisleri için önemlidir.

1. Konular

1. 1.260.959
  2. Mesajlar

1. 1.658.304
  3. Kullanıcılar

1. 31.205
  4. Son üye

Geri
Üst Alt