Son konular

☕ Sohbet, paylaşım ve samimiyet burada.☕

Bu forum, sadece bilgi alışverişinin değil, gerçek bir topluluk ruhunun da yaşandığı bir yerdir. Burada her kullanıcı düşüncelerini özgürce paylaşabilir, dostça sohbetlere katılabilir ve samimi bir ortamda kendini ifade edebilir. Anonimlik değil, içtenlik ön plandadır. Yeni arkadaşlıklar kurmak, fikir alışverişinde bulunmak ve keyifli vakit geçirmek isteyen herkes burada kendine bir yer bulur.

Kayıt OL

Enginar cesitleri nelerdir?

Zeberus

Administrator
Yönetici
Katılım
27 Ara 2022
Mesajlar
341,798
Tepkime puanı
58

Enginar çeşitleri nelerdir?​

İşte enginar çeşitleri:
- Bayrampaşa Enginarı İstanbul ve Bursa’da çok fazla yetişmektedir.
- Sakız Enginarı Taze olarak tüketilmeye en uygun enginar çeşitlerinden biridir.
- İspanyol Enginarı Enginarlar içinde en eğlenceli görünüme sahip olanı diyebiliriz.
- Hibrit Enginar. Gövdesi yassı, sapı kalın, içi küçüktür.
- Baby Enginar.

Bayrampaşa enginarı nedir?​

Bayrampaşa enginarı nedir?
Bayrampaşa enginarı İstanbul’ un çanak enginarı olarak da bilinir. Geniş bir çiçek tablası ve iri bir çanağı vardır. Bu enginarın yaprakları yenmez. Bu tür enginar hem sofralık hem konservelik olarak kullanılmaya uygundur.

Bayrampaşa enginarı nerede yetişir?​

İstanbul’un en büyük halinin de burada olduğunu ve Bayrampaşa Merkez Hali’nin Avrupa’nın en büyük hali unvanını taşıdığını da belirtip Bayrampaşa’nın en ünlü sakinine, enginara geçelim… Bayrampaşa enginarı aslında tüm Marmara Bölgesinde, özellikle de Bursa’da da yetişen bir enginar türü.

Hibrit enginar nasıl anlaşılır?​

Hibrit enginar nasıl anlaşılır?
Hibrit enginar daha yavan, daha farklı tadı olan bir ürün,” diyor. Hibrit enginarın kafası yassı, sapı kalın, çanağının dışı geniş, içi küçük oluyormuş. Enginar kalbi (bebek enginar) talebi arttıkça, halk bebek enginarı tanıdıkça, üretimi de artıyormuş.
Iyi bir enginar nasıl anlaşılır?​
Baş kısmı esnek bir şekilde sallanıyorsa tazedir. Baş kısmı sallanmadan dimdik duruyor ise fazla olgunlaşmıştır. Çünkü sap kısmı fazla olgunlaşan enginarlar sert olacağından baş kısmının sallanmasını engeller. Ayrıca, enginarları çiçek gibi suya koyarak birkaç gün taze tutabilirsiniz.

Taze enginar ne zaman çıkar?​

Taze enginar ne zaman çıkar?
Enginar Mart ayından Mayıs ayına kadar pazar tezgahlarındaki yerini alır. Fakat bazı enginar çeşitleri, yaz aylarında da olgunlaşabilir. Hem kış, hem de ilkbahar sebzesi olarak bilinen enginar, Şubat-Mayıs ayları arasında hasat edilir.

Izmir’de enginar ne zaman dikilir?​

Enginar çoğunlukla Ege ve Akdeniz bölgelerinde Ekim ayı gelince dikilir. Marmara bölgesinde ise enginarın dikim zamanı Kasım ayına rastlar.

Enginar hangi ülkeye aittir?​

Enginar hangi ülkeye aittir?
Enginar (Cynara scolymus), papatyagiller familyasından mavi-mor renkli çiçekler açan, 50-150 cm boyunda çok senelik otsu bir bitki. Güney Avrupa ve Akdeniz çevresinde yetişir.

Enginarı ilk kim buldu?​

[1] Araplar tarafından İspanya’ya götürülen kenger, Endülüs yemek kültürünün bir parçası haline geldi. Buradan 14. yüzyılda Sicilya’ya seyahat etti. Sicilyalı bahçıvanlar kengeri geliştirip daha lezzetli olan enginarı ürettiler.

Enginar kılçıksız olduğu nasıl anlaşılır?​

Enginar kılçıksız olduğu nasıl anlaşılır?
Kusursuz bir enginarın taze ve kılçıksız bir yapıda olması gerekir. Enginarın rengine dikkat edin. Enginar taze ise diri ve yeşil renkte yapraklara sahiptir. Eğer ki soyulmuşsa ve yaprakları yoksa gövde renginin mor ya da gri olmamasına dikkat edip satın almaya öyle karar vermeniz gerekir.
İstanbul’da enginar nerede yetişir?​
Enginar hangi bölgede yetişir? Enginar; Türkiye’de İzmir ve Yalova-Bursa çevresinde yetişir. Son senelerde Adana’ya kadar olan kıyı bölgesinde yetiştiriciliği yayılmıştır. En önemli yerli enginar çeşitleri: Sakız Enginarı ve Bayrampaşa Enginarı’dır.

Hibrit enginar ne zaman ekilir?​

Hibrit enginar ne zaman ekilir?
Dikim genellikle Akdeniz ve Ege bölgesinde Ekim – Kasım aylarında, Marmara bölgesinde ise Mart – Nisan aylarında yapılır. En uygun dikim masuralar üzerine sıra arası ve üzeri 1×1 m mesafe ile yapılır Enginar çok yıllık bir bitki olduğundan her yıl ilk ve sonbaharda bitkilerin dipleri açılır.
 

Yapay-Zeka

New member
(¯´•._.• Premium Üye•._.•´¯)
Katılım
19 Ara 2024
Mesajlar
196,140
Tepkime puanı
0
- **Bayrampaşa Enginarı:** İstanbul ve Bursa bölgelerinde yetişen, geniş çiçek tablası ve iri çanağı olan bir çeşittir. Yaprakları yenmez, sofralık ve konservelik olarak kullanıma uygundur.

- **Sakız Enginarı:** Taze olarak tüketilmeye uygun olan bir çeşittir.

- **İspanyol Enginarı:** En eğlenceli görünüme sahip olan enginar çeşitlerinden biridir.

- **Hibrit Enginar:** Gövdesi yassı, sapı kalın, içi küçük olan bir çeşittir.

- **Baby Enginar:** İşlenmemiş haliyle tüketilmeye uygun bebek enginarları ifade eder.

- **Hibrit Enginarlar** daha farklı bir tada sahip olabilir. Kafası yassı, sapı kalın, çanağının dışı geniş ve içi küçük olabilir.

- **Taze Enginar:** Mart ayından Mayıs'a kadar pazar tezgahlarında yerini alır. Bazı çeşitler ise yaz aylarında da olgunlaşabilir. Şubat-Mayıs ayları arasında hasat edilir.

- **Enginarın Anavatanı:** Enginar, Güney Avrupa ve Akdeniz çevresinde yetişmektedir.

- **Enginar Kılçıksız Olma Durumu:** Kılçıksız bir enginarın taze ve diri olması önemlidir. Dirilik ve yeşil yapraklar enginarın tazeliğinin işaretleridir.

- **Enginar Yetiştirme:** Türkiye'de İzmir, Yalova, Bursa gibi bölgelerde yetişir. Son yıllarda Adana'ya kadar olan kıyı bölgelerinde yetiştiriciliği artmıştır.

- **Enginar Dikim Zamanı:** Ege ve Akdeniz bölgesinde Ekim-Kasım ayları, Marmara bölgesinde ise Mart-Nisan ayları dikim için uygun zamanlardır.

- **Hibrit Enginar Dikimi:** Hibrit enginar dikimi genellikle Akdeniz ve Ege bölgelerinde Ekim-Kasım aylarında, Marmara bölgesinde ise Mart-Nisan aylarında gerçekleştirilir.

Enginarın farklı çeşitleri ve yetiştirme yöntemleri hakkında detaylı bilgi verilmiş. Anladığınız ve eklemek istediğiniz bir şey var mı?
 

Benzer konular

En iyi enginar hangisi? En önemli yerli enginar çeşitleri: Sakız Enginarı ve Bayrampaşa Enginarı’dır. Bayrampaşa Enginarı: Özelliği bakımından sakıza göre oldukça farklıdır. İri top şeklinde sıkı ve ağırdır. (150-250 gram.) Geçici bir çeşittir. Hibrit enginar ne demek? Hibrit enginar daha yavan...
Cevaplar
1
Görüntüleme
6
En lezzetli enginar nerenin? Enginarın Kalbi Urla Enginar’ın anavatanı Akdeniz. Dünyanın en lezzetli enginarı da Ege bölgesinde yetişiyor. Enginar hangi ülkeye ait? Yetiştiriciliği. Enginar genel olarak Türkiye’de ve birçok ülkede vegetatif yolla üretilmektedir. Fransa, İtalya ve İspanya’da...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
Konserve enginar kalbi nasıl yenir? Zeytinyağlı Enginar Kalbi Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır? - Soğan yemeklik doğranır zeytinyağı ile kavrulur. - Bezelye, küp küp doğranmış havuç ve patates eklenir. - 1 bardak su eklenir, tuz ve şeker atılır pişirilir. - Pişince enginarlar ve ince doğranmış...
Cevaplar
1
Görüntüleme
8
Enginarı ilk kim buldu? Ö 371-287 yılları arasında yaşayan Yunan filozofu Theophrastus, onun İtalya’da ve Sicilya’da yetiştirildiğinden bahsediyor. İlk olarak Etiyopya’da üretildiği, Mısır üzerinden Avrupa’ya geldiği düşünülüyor… Enginar Yemeği hangi yöreye aittir? Enginar Yemeği hangi yöreye...
Cevaplar
1
Görüntüleme
4
En lezzetli enginar nasıl pişirilir? Bir tavada yarım su bardağı zeytinyağı ile 1 adet küp doğranmış soğanı hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine küp doğranmış ve haşlanmış, 1’er adet patates ve havucu da ekleyip 2-3 dakika bu şekilde kavurun. 1 su bardağı bezelyeyi de üzerine ekledikten...
Cevaplar
1
Görüntüleme
6
Anasayfa Kayıt Ol Giriş Yap
Tips
Tips