Modoratör
Yeni Üye
Enzim nedir makale?
Enzim, genel olarak canlı hücrelerce yapılan ve yaşamın devamı için gerekli bir reaksiyonu katalize eden protein veya protein benzeri yapıya sahip biyolojik katalizör şeklinde tarif edilmektedir.
Kovalent modifikasyon ne demek?
Kovalent modifikasyon ne demek?
Enzim molekülünün yapısındaki belirli serin, treonin veya tirozin amino asitlerinin hidroksil gruplarına bir fosfat grubunun eklenmesi veya bu yapılardan bir fosfat grubunun çıkarılması ve böylece enzim etkinliğinin düzenlenmesi.
Kofaktör nedir örnekleri?
Kofaktörler organik ya da inorganik bir molekül yapısında olabilir. Örneğin Fe+2, Mg+2 Zn+2 ,Mn+2, gibi iyonlar metabolik etkinlikte görev yapan inorganik kofaktörlere verilen isimdir.
Proteolitik enzim nedir tıp?
Proteolitik enzim nedir tıp?
Proteolitik enzimler tedavi amacıyla kullanılabilen hidrolaz enzimlerdendir. Proteolitik enzimler, homeostazis sürecinde kontrol ve regülasyon gibi önemli rollere sahiptirler. Proteolitik enzimler veteriner pratikte, holistik- alternatif tedavi yöntemi olarak kullanılmaktadırlar.
Enzim aktivitesinin her zaman azalması neden olur?
Tipik olarak, enzim aktiviteleri artan sıcaklıklarla hızlanır. Enzimler hücrelerde işlevsel olduğundan, neredeyse tüm enzimler için uygun koşullar orta dereceli sıcaklıklardır. Daha yüksek sıcaklıklarda, belirli bir nokta verildiğinde, enzimlerin denatürasyonu ile aktivitede ciddi bir azalma olur.
Enzim aktivitesinin her zaman azalmasına ne neden olur?
Enzim aktivitesinin her zaman azalmasına ne neden olur?
Proteini denatüre eden şartlar, yüksek sıcaklık, aşırı pH veya tuz konsantrasyonu gibi, enzim aktivitesini ortadan kaldırır, substrat konsantrasyonunu artırmak ise aktiviteyi artırır. Bir enzimatik tepkimenin en yüksek hızını bulmak için, substrat konsantrasyonu artırılır, sabit bir ürün oluşum hızına varılana kadar.
Enzim aktivitesinin azalmasina ne neden olur?
Daha yüksek sıcaklıklarda, belirli bir nokta verildiğinde, enzimlerin denatürasyonu ile aktivitede ciddi bir azalma olur. Seyreltilmiş çözeltilerde saflaştırılmış enzimler, ham özütlerdeki enzimlere kıyasla hızla denatüre olur. Enzimlerin denatürasyonu, enzimler uzun süre inkübe edildiğinde de gerçekleşebilir.