Epoch Python nedir?
Eğitim Tur (Epoch) Sayısı Daha sonra yeni eğitim kümesi ile model tekrar eğitilip ağırlıklar tekrar güncellenir. Bu işlem her bir eğitim adımında tekrarlanarak model için en uygun ağırlık değerleri hesaplanmaya çalışılır. Bu eğitim adımlarının her birine "epoch" denilmektedir.
A Regularization teknikleri nelerdir?
Regularization (Düzenleme) : Düzenleme, modelin karmaşıklığını azaltmak için bir kullanılan tekniktir. Bunu kayıp fonksiyonunu cezalandırarak yapar. Yani modelde ağırlığı yüksek olan değişkenlerin ağırlığını azaltarak bu değişkenlerin etki oranını azaltır. Bu yöntem, aşırı öğrenme probleminin çözülmesine yardımcı olur.
Model Fit Keras nedir?
Keras, Theano veya Tensorflow'u backend olarak kullanan bir wrapper. Python dilini kullanıyor. Modellerı tanımlamayı ve eğitmeyi çok kolay hale getiriyor.
Model overfitting nedir?
Model overfitting nedir?
Bir model çok fazla veriyle eğitilirse bazen aşırı öğrenmiş yani ezberlemiş oluyor. Bu duruma overfitting deniliyor. Modelin eğitim verilerinden "aşırı öğrendiği" durumdur.
Python learning rate nedir?
Python learning rate nedir?
makine öğrenimindeki öğrenme hızı veya adım büyüklüğü olarak adlandırılır. learning rate büyük olursa minimum olan nokraya ulaşılamaz, çok küçük olursa da model çok yavaş öğrenir. * deneme yapılarak en optimum learning rate verilmesi tavsiye edilir.
Model Fit nedir?
Model objesi içinde önceden tanımlanmış eğitme döngüsü olan fit() fonksiyonunu barındırmaktadır. fit() fonksiyonu girdi olarak Dataset objelerini, Python generator fonksiyonlarını ve NumPy dizilerini kabul etmektedir.
Keras ne için kullanılır?
Keras, Python'da yazılmış açık kaynaklı bir sinir ağı kütüphanesidir. Keras TensorFlow, Microsoft Cognitive Toolkit, R, Theano veya PlaidML ile beraber çalışabilir. Derin sinir ağları ile hızlı deney yapabilmek için tasarlanan bu cihaz kullanıcı dostu, modüler ve genişletilebilir olmaya odaklanıyor.