haberci
Meraklı Üye

Türkiye'nin AB Daimi Temsilcisi Büyükelçi Faruk Kaymakcı, öğretmenlerin derslerde yenilikçi eğitim araçları ve yapay zeka kullanımını teşvik etmeyi amaçlayan Erasmus projesinin yürütücü ve katılımcı heyetini ağırladı.
Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ümitköy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin Kuzey Makedonya ve Portekizli ortaklarıyla birlikte yürüttüğü "StoryLab: Innovative Teaching Tools / Hikaye Laboratuvarı: Yenilikçi Eğitim Araçları" adlı proje kapsamında Brüksel'den gelen heyet, eğitim içeriği ve uluslararası deneyimlerini Kaymakcı'yla paylaştı.
Ziyarette, Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Işık, AR-GE uzmanı öğretmen Zeynep Kılıç, proje koordinatörü Hacer Yayla ve öğretmenler Pakize Işık, Nuray Ocak ve Pınar Duymaz da yer aldı.
Projenin Brüksel'deki ortağı olan "Vision Tree Psikoloji ve Teknoloji Eğitim Merkezi" temsilcileri Muhammet Türk ve Gökçe Kumral'ın da katıldığı ziyarette, Avrupalı ortaklarla yapılan eğitimde öğretmenlerin kullanabileceği yapay zeka araçları üzerine atölye çalışmaları değerlendirildi.
Proje kapsamında öğretmenlerin dijital becerilerini geliştirmesi ve yapay zeka araçlarını kullanarak dersleri görsel ve işitsel araçlarla hikayeleştirerek anlatması hedefleniyor.
Kaymakcı, Erasmus programının sadece akademik değil, kültürel paylaşımlar için de büyük önem taşıdığını vurgulayarak, öğretmenlerin yenilikçi eğitim araçlarını kullanmalarını teşvik eden benzer projelerin ve yapay zeka programlarının önemine dikkat çekti.
Proje, kasım ayında Kuzey Makedonya ve Portekizli eğitimcilerin Türkiye'de gerçekleşecek atölye çalışmaları ve kültürel etkinliklerle sona erecek.