haberci
Efsanevi Üye

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Dışişleri Bakanları Konseyi 51. Oturumu'nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde yaptığı konuşmada vurguladığı konular dünya çapında yankı uyandırmaya aday.
Erdoğan, İsrail-İran gerilimine dikkat çekerek, "Bugün burada gerçekleştirdiğiniz toplantının dünya genelinde büyük yankı uyandıracağına inanıyorum. Gazze'de İsrail ordusu tarafından şehit edilen 55 bini aşkın kardeşimizi rahmetle anıyorum. Türkiye olarak Filistin halkının acılarını yürekten hissediyoruz." ifadelerini kullandı.
İsrail ve Netanyahu'ya sert tepki gösteren Erdoğan, "Adaletin tecelli edeceğine inanıyorum. Barışın egemen olacağı güzel günlerin geleceğine yürekten inanıyorum. İsrail'in bölgedeki istikrarsızlığa katkı sağladığını görmekteyiz. Netanyahu hükümeti, bölgesel barışın önündeki en büyük engeldir. İran'a yapılan saldırıları kınıyoruz ve İsrail'in bu saldırılarına karşı çıkıyoruz." şeklinde konuştu.
Erdoğan, İran'ın İsrail'e karşı aldığı tedbirleri meşru bulduklarını ve İran halkının bu zor zamanları aşacağına olan inancın tam olduğunu dile getirdi.
İsrail'in bölgede yeni bir savaş çıkarmaya çalıştığını belirten Erdoğan, "Türkiye olarak, bölgede yeni bir kaos ve istikrarsızlığa izin vermeyeceğiz. İsrail'in çabalarına karşı duracağız. Diplomasi ve diyalog yoluyla çözüm bulunmalıdır." dedi.
Erdoğan'ın vurguladığı gibi, İslam ülkelerinin birlik ve beraberlik içinde olması gerektiği, farklılıkları bir kenara bırakarak ortak kaderlerine sahip çıkılması gerektiği önemli bir mesaj içeriyor. Müslümanların birbirine destek olması ve dayanışma içinde olması, bölgedeki sorunların çözümüne katkı sağlayabilir. Bu toplantı, İsrail'in bölgedeki politikalarına karşı ortak bir duruş sergileme fırsatı sunmaktadır.