Modoratör
(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Erkekler gece uyurken neden terler?
Gece terlemesi sıcağa bağlı olarak gelişebileceği gibi enfeksiyon, hormonal sorunlar, reflü, uyku apnesi, kanser, şeker hastalığı, nörolojik rahatsızlıklar, menopoz, stres bozukluğu veya alkol kullanımına bağlı olarak da yaşanabilir. Gece terlemesi yaşayan kişilerin genellikle herhangi bir tedaviye ihtiyacı olmaz.Stres gece terlemesi yapar mı?
Anksiyete: Stres, panik, üzüntü gün boyu terleme yapabilir, gece de aynı şekilde devam eder. Özellikle çocuklarda kabus daha sık görülür ve bu gece terlemesine eşlik eder.Uyurken terlemek zararlı mıdır?
Uyurken terlemek zararlı mıdır?Bunlardan biri de gece uykuda terlemedir. Halk arasında gece terlemenin kötü rüyadan kaynaklandığı bilinse de aslına uyurken terleme tamamen bilimsel bir durumdur. Hatta bazı uzmanlara göre rahatsızlıktır. Vücudun gece yatarken yenilenmeye geçmesi gibi hastalanması da olası bir faktördür.
Erkeklerde gece terlemesi hangi doktor?
Erkeklerde gece terlemesi hangi doktor?Genel terleme: Genel terleme, tüm vücudun, gövdenin terleme problemi için Endokrinoloji ve İç Hastalıkları bölümüne başvurmak gerekir. Uykuda (Gece) terleme: Gece terleme sorunu için de Göğüs Hastalıkları ve İç Hastalıkları bölümüne başvurmak gerekir.
Hangi vitamin eksikliği gece terleme yapar?
D vitamini eksikliği vücutta terleme yapar. B12 vitamini eksikliğinde gece terlemesi görülebilir.Stres terleme yapar mı?
Stres aşırı terlemeyi tetikliyor Terleme, stres ve utanma gibi durumlarda da ortaya çıkabilir. Bu durumlarda aşırı terleme genellikle koltuk altı, avuç içi ve ayak tabanında görülmektedir.Stresten terleme neden olur?
Stresten terleme neden olur?Stres, vücudun algılanan bir tehdide doğal tepki vermesine neden olur. Stres anında adrenalin hormonu yükselir bu da kalp atışının artmasına ve kasların gerilmesine neden olur. Böyle anlarda vücut ısısı yükselerek ter bezlerinin devreye girmesine neden olur.
Erkeklerde ateş basması hangi doktora gidilir?
Erkeklerde ateş basması hangi doktora gidilir?Yetişkinler için bölgesel terleme söz konusu olduğunda dermatoloji ya da göğüs cerrahisine başvurmak gerekmektedir. Bunlar el, ayak, yüz, koltuk ve benzeri bölgelerdir. Söz konusu genel terleme ya da gece terlemesi olduğu zaman ise göğüs cerrahisi ile beraber iç hastalıkları bölümüne başvurulması gerekmektedir.