Ersin Perçin kimdir?

haberci

Efsanevi Üye
Credits
1.217.647
Ersin Perçin Kimdir?

Erken Yaşamı ve Eğitimi
Ersin Perçin, 10 Ocak 1980 tarihinde Ankara, Türkiye'de doğmuştur. Eğitim hayatına Ankara'da başlayan Perçin, lise eğitimini Ankara Fen Lisesi'nde tamamlamıştır. Üniversite eğitimi için Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde Mühendislik bölümüne kaydolmuş ve burada Elektrik-Elektronik Mühendisliği eğitimi almıştır. Akademik başarısı sayesinde lisans eğitimini yüksek onur derecesi ile tamamlamıştır.

Kariyerindeki Önemli Dönüm Noktaları
Ersin Perçin'in kariyeri, üniversiteden mezun olduktan sonra teknoloji sektöründe hızla yükselmiştir. İlk olarak ASELSAN'da çalışmaya başlayan Perçin, burada kazandığı deneyimle Türkiye'nin ilk yerli drone projesinde önemli bir rol üstlenmiştir. 2010 yılında, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Derneği'nin yönetim kuruluna seçilmesi, onun kariyerindeki önemli dönüm noktalarından biridir. 2015 yılında ise kendi teknoloji danışmanlık firmasını kurarak girişimciliğe adım atmıştır.

Başlıca Eserleri veya Başarıları
Ersin Perçin, yerli drone projesi başta olmak üzere birçok teknoloji projesinde liderlik yapmıştır. 2018 yılında, Türkiye Mühendisler ve Mimarlar Odası tarafından ''Yılın Mühendisi'' ödülüne layık görülmüştür. Ayrıca, 2021 yılında yayımlanan ''Teknolojinin Geleceği ve Türkiye'' adlı kitabı, teknoloji alanındaki öngörüleri ve analizleriyle dikkat çekmiştir.

Kişisel Yaşamı
Ersin Perçin, teknolojiye olan ilgisinin yanı sıra doğa sporlarına da meraklıdır. Dağcılık ve kampçılık hobileri arasında yer almaktadır. Evli ve iki çocuk babası olan Perçin, aile hayatına büyük önem vermektedir.

Mirası
Ersin Perçin'in toplum üzerindeki etkisi, özellikle teknolojik yeniliklerin yerli üretimle birleşmesi konusundaki çabalarıyla görülmektedir. Genç mühendisler için ilham kaynağı olan Perçin, teknoloji alanındaki çalışmalarıyla Türkiye'nin uluslararası platformda tanınmasına katkı sağlamıştır.

Orhan Ölmez kimdir?

Ersin Tarkan kimdir?

1. Konular

1. 1.280.273
  2. Mesajlar

1. 1.677.869
  3. Kullanıcılar

1. 31.418
  4. Son üye

Geri
Üst Alt