Erzincan'ın Tarihi Kumaşçı Dükkanı: Aile Mirası ve Sadık Arkadaşlıklar

Ezgi Mola ve Mustafa Aksakallı'nın Ayrılığı: Gerçekler ve Detaylar

Zeray Apartmanı Davasında 9 Kamu Görevlisine Hapis İstemi Başladı

Puan 38
Çözümler 0
habercihaberci doğrulanmış üyedir.
erzincan-da-3-kusak-hizmet-veren-kumasci-dukk-18789742_amp.jpg

Erzincan'da neredeyse yarım asırdır hizmet veren köklü bir kumaş mağazası, sadece alışveriş yapılan bir mekan olmanın ötesine geçerek değişen trendlerin ötesinde, üç nesildir süregelen dostlukların, güvenin ve anıların buluşma noktası haline geldi.

Kumaş işini ailesinden devralan Selim Mert Baydemir, mesleği dedesinden ve babasından aldığını belirterek aile geleneğini yaşattığını vurguladı. Baydemir, "Bu işler bana dedemden kaldı. Dükkan da dedemden miras. Dedem aşağı çarşıda başladı. Bu dükkan, bildiğim kadarıyla 50 yıldan fazladır faaliyette. Babam 50 yıl boyunca işletti, ardından vefat etti ve ben devraldım" diye konuştu.

Müşterilerin hala dükkanı dedesinin adıyla andığını dile getiren Baydemir, "Ziyaretçilerimiz bazen 'Selim'in yeri' diyerek, yani burayı dedemin adıyla anıyorlar. Dedemden, babamdan alışveriş yapanlar şimdi benden alışveriş yapıyor. Almanya'dan, Fransa'dan, hatta Viyana'dan gelen müşterilerimiz var" şeklinde konuştu.

Dükkanın sadece bir ticaret mekanı olmadığını, aynı zamanda bir kültürün devamı olduğunu vurgulayan Baydemir, aile mirası kumaş mağazasını "modanın değil, dostluğun adresi" olarak nitelendirdi. Baydemir, "Burası 50 yıldır değişen trendlerin değil, değişmeyen dostlukların adresi. İleride de uzun yıllar boyunca varlığını sürdüreceğine inanıyorum" dedi. - ERZİNCAN

Ezgi Mola ve Mustafa Aksakallı'nın Ayrılığı: Gerçekler ve Detaylar

Zeray Apartmanı Davasında 9 Kamu Görevlisine Hapis İstemi Başladı

1. Konular

1. 1.283.942
  2. Mesajlar

1. 1.686.913
  3. Kullanıcılar

1. 32.572
  4. Son üye

Geri
Üst Alt