haberci
Efsanevi Üye

Erzurum'da genç istihdamına destek veren önemli bir girişim hayata geçirildi. Türkiye İş Kurumu'nun (İŞKUR) yürüttüğü Gençlik Programı kapsamında, Atatürk Üniversitesi Açık ve Uzaktan Öğretim Fakültesi bünyesinde faaliyete geçen çağrı merkezinde 96 üniversite öğrencisi iş hayatına adım attı.
Atatürk Üniversitesi, Erzurum İŞKUR İl Müdürlüğü, Global Bilgi ve CCH Çağrı Merkezi arasında yapılan güçlü iş birliği protokolü, gençlerin teorik bilgi ile pratik deneyimi bir arada yaşamalarını sağlayarak mesleki gelişimlerine katkıda bulunmayı hedefliyor.
Protokol imza töreninin ardından, kurum temsilcileri Atatürk Üniversitesi Açık ve Uzaktan Öğretim Fakültesini ziyaret ederek çağrı merkezini inceledi. Öğrencilerle bir araya gelen heyet, projenin önemine vurgu yaparak yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, öğrencilerin akademik bilginin yanı sıra pratik hayatta da kendilerini geliştirmelerinin önemine dikkat çekerek, "İŞKUR iş birliğiyle hayata geçirilen bu program, gençlere eğitim ve iş deneyimi sunmanın ötesinde, çalışma disiplini, iletişim becerileri ve ekip çalışması gibi profesyonel nitelikler kazandırmaktadır" dedi.
Erzurum İŞKUR İl Müdürü Abdulkadir Mutlu da gençlerin istihdamı için bu tür projelerin yaygınlaştırılmasının amaçlandığını belirterek, "Gençlik Programı, üniversite öğrencilerine iş hayatını tanıtarak mesleki becerilerini geliştirmeyi ve ekonomik destek sağlamayı hedeflemektedir" diye konuştu.
Global Bilgi ve CCH Çağrı Merkezi yetkilileri ise öğrencilere verimli bir çalışma ortamı sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, iş birliğinden memnuniyetlerini dile getirdiler.
Şu anda 96 öğrencinin görev aldığı çağrı merkezi, gençlere profesyonel dünyayla tanışma fırsatı sunarken, kamu-üniversite-özel sektör iş birliğinin başarılı bir örneği olarak öne çıkıyor. Öğrenciler, burada kazandıkları deneyimlerle mezuniyet sonrası kariyerlerine bir adım önde başlama avantajı elde ediyor.