Eş anlamlı söz ne demek?
Yazılış ve okunuşları bakımından farklı fakat anlamca aynı olan kelimelere eş anlamlı kelimeler denir. Bu tür kelimeler birbirlerinin yerini tutabilir. Anlamda kelimelerin birisi genelde yabancı kökenlidir.Hısım ve akraba eş anlamlı mı?
Kan bağı ve soyları olan ya da evlilik üzerinden oluşmuş olan daha hısım olarak bilinir. Aynı zamanda bu kelime yakın arkadaşlar için de kullanılan bir sözcük haline gelmiş durumda. Ancak soy acısından ve kan bağı üzerinden bir durum var ise o zaman akraba kelimesi eş anlamlı şekilde kullanılmaktadır.Yeteneklinin eş anlamlısı nedir Eodev?
Yeteneklinin eş anlamlısı nedir Eodev?Yetenek eş anlamlısı nedir sorusuna verilebilecek ilk cevap “kabiliyet” sözcüğüdür. Birbiri yerine kullanılan bu kelimelerin yanı sıra beceri, iktidar, güç, istidat ve kudret sözcükleri de aynı anlama gelir.
Söz kelimesi eş anlamlı mıdır?
Söz kelimesi eş anlamlı mıdır?Günümüzde ise laf ve söz birbirinin yerine kullanılmaktadır. Dilimize Arapçadan gelen kelam da söz ile eş anlamlıdır.
Ihtiyaçın eş anlamı nedir?
İhtiyaç kelimesinin eş anlamlı kelimesi ise gereksinim, yokluk ve yoksulluk kelimeleridir.Anlamdaş kelime ne demek?
Anlamdaş : Aynı varlığı, kavramı veya durumu ifade eden, yazılışları ve söylenişleri farklı, anlamları aynı olan sözcükler, eş anlamlı sözcüklerdir.Hısım ve akraba arasındaki fark nedir?
Hısım ve akraba arasındaki fark nedir?Akraba ise kan bağı yoluyla oluşan bir ilişkidir. Arapça kökenli bir kelime olan karib sözcüğünden türer. Kelime anlamı yakın demektir. Kısaca ifade etmek gerekirse hısım, sonradan yapay yollarla oluşan; akraba ise doğuştan kan bağıyla meydana gelen ilişki durumuna denir.
Maceranın maceranın eş anlamlısı nedir?
Maceranın maceranın eş anlamlısı nedir?Macera Kelimesinin Eş Anlamı Olan Sözcükler Yazılışları farklı olsa da serüven, avantür ve sergüzeşt, macera kelimesi ile aynı anlamı taşımaktadır.
Tasanın eş anlamı nedir?
Endişe kelimesinin en çok kullanılan eş anlamlısı ise tasa ve kaygı kelimeleridir. Endişe kelimesinin anlamına bakıldığında ise sözlüklerde şu şekilde açıklanmıştır: – Tasa, kaygı, korku, düşünce, kuşku.