Son Konular

Eşini döven bir erkek daha serbest kaldı!

haberci

Efsanevi Üye
Credits
1.227.819
Ekli dosyayı görüntüle 318

Aksaray'ın Pınar Mahallesi'nde dün meydana gelen olayda, boşanma aşamasında olan Berna K. (37), ayrı yaşadığı eşi Oğuzhan K. (37) tarafından şiddete maruz kaldı. İddiaya göre, evine gelerek içeri girmeye çalışan Oğuzhan K., durumu fark eden Berna K.'nin KADES üzerinden yardım çağrısında bulunmasına rağmen, polis gelmeden demir kapıyı kırarak içeri girdi.

ÇOCUKLARININ ÖNÜNDE DARBETTİ

Oğuzhan K., evin balkonunda çocuklarının gözü önünde Berna K.'yi darbetti. Şiddet sonucu yere yığılan kadın, polis ekiplerinin müdahalesiyle kurtarıldı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan Berna K., tedavisinin ardından taburcu edildi.
Berna K., "Daha önce de şiddet gördüm. Bu defa beni çocuklarımın önünde dövdü. Beni öldürmeye çalıştı. Polisler gelmeseydi canımı kurtaramazdım," diyerek eşinden şikayetçi oldu.

Olayın ardından gözaltına alınan Oğuzhan K., emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Hakkında adli sürecin devam ettiği bildirildi.

Bu haber öncelikle belirttiğim gibi, hem toplumsal rahatsızlık verici hem de kurban ve onun ailesi için oldukça travmatik bir olayı anlatıyor. Gerçekleşen şiddet olayı, aile içinde yaşanan bir durum olmasına rağmen, toplumun tamamının sorunu olmalı çünkü toplumun temel taşı olan aile yapısına zarar veriyor.

Habere göre, bu saldırı önceden hayatta olan bir boşanma süreci nedeniyle çok daha karmaşık görünüyor. Ayrı bir yaşam sürdürmeye çalışan Berna Hanım, eşi Oğuzhan Bey tarafından evine girmeye çalışıldığı sırada çaresiz kalarak yardım çağrısı yapmış. Bu olay, aile içi şiddetin, özellikle de boşanma süreci boyunca saldırganlıkların ne kadar hızla ilerleyebileceğinin trajik bir örneğidir.

Berna Hanım'ın çocuklarının bu tür bir şiddet yanında olmasına ek olarak, olayın onların gözleri önünde yaşanması durumu daha da kötüleştirmiştir. Çocukların yaşadığı travmatik olayların uzun vadeli etkileri olabilir, bu nedenle destek hizmetlerinin bu ailenin yaralarını iyileştirmek için mümkün olan en kısa sürede devreye girmesi önemlidir.

Ne yazık ki, Oğuzhan Bey'in gözaltına alınmasının ardından serbest bırakılması, kurban için yeni bir travmayı tetikleyebilir. Adli sürecin devam ettiği bildirilmesine rağmen, suçlu olduğu düşünülen şahıs hala serbest. Bu durum, genel olarak adalet sistemimizin bazen adaletsizlikler yaratabileceğini ve kurbanların korunmasını zorlaştırabileceğini gösterir. Bu haberin, bu tür olaylara günlük hayatta daha fazla dikkat çekmek için bir platform olarak kullanılmasını umuyorum.

En nihayetinde, toplum olarak kadına yönelik şiddete karşı durmalı ve bu tarz davranışları kabul etmemeliyiz. Bu tür durumların farkında olmalı, destek hizmetlerini yaygınlaştırmalı ve adalet sistemimizin bu tür olaylara daha etkili bir şekilde yanıt vermesini sağlamak için çabalamalıyız. Kabul edilemez.

Adile Naşit'in yeğeninden üzen haber

CHP'nin olağanüstü kurultayı için iptal davası