- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 6.254
- Meslek
- Webmaster
Eskale değil ne demek?
Eskalasyon [eskale etmek: bir üst yetkiliye çıkarma] Analizi yapmış ve ancak üst yönetime bunu anlatamamışsa doğru eskale edememiştir. Eğer bunu da yaptığı halde hala yeterli kaynaklar sağlanmıyorsa, patron / müdür / iş değiştirme vakti geldi demektir.
Eşkale ne demek?
Şekil, bir şeyin dış görünüşü ve sureti anlamına gelirken, eşkal da suretler, biçimler demektir.
Maliküle etmek ne demek?
Bir şeyin mülkiyetini elinde tutan.
Eskale edilmiş tutar ne demek?
eski yıldaki bir fiyatı günümüz fiyatlarına uyarlamak şeklinde kullanılır. örneğin yaklaşık maliyeti geçen yıl hesaplamışsınızdır, bu yıl yeni baştan hesap yapmak yerine belli bir endekse göre maliyeti güncellersiniz. plaza jargonunda delege etmenin tersidir.
Eskalasyon farkı ne demek?
yıllara yayılan inşaat işlerinde, fiyatlardaki artış nedeniyle bütün işler ya da kimi iş grupları için müteahhide, yüzde cinsinden, yıl bazında fark ödenmesi. eskalasyon, bir üst yetkiliye çıkmak demektir öte yandan. it ite it de kuyruguna deyimindeki kavramın tersi. arttirmandirma olarak da kullanilan guzelim sozcuk.
Eskalasyon süreci ne demek?
Eskalasyon, Proje Yöneticisinin yetkisini aşan bir durumla karşılaştığında yönetimi devreye sokması olarak kabul ediliyor. Eskalasyonda dikkat edilmesi gereken yönetimin hızlı anlayıp doğru karar vermesini sağlayacak hazırlığın yapılmasıdır.
Sıfat eşgal ne demek?
bu aralar twitter kullanıcıları arasında adeta salgına dönüşen bir tamlama. yüz ifadesi anlamında kullanılıyor. ve genellikle "sıfat'ül-eşgal" şeklinde yanlış yazılıyor.
Eskalasyon etmek ne demek?
Eskalasyon kelimesi Türkçe'de "(adım adım) tırmanmak veya tırmandırmak" anlamına gelir. İngilizce escalation "(adım adım) tırmanmak veya tırmandırmak" sözcüğünden türetilmiştir. İngilizce sözcük İngilizce escalade "bir duvar veya kaleye merdiven dayayarak tırmanma" sözcüğünden +tion sonekiyle türetilmiştir.
Eskale edilmiş ihale bedeli ne demek?
Ancak uygulama yılı içinde bu malzemelerin yılbaşı fiyatları ile piyasa fiyatları arasında -artış yönünde- oluşan farklar "malzeme fiyat farkı" adı altında yükleniciye ödenmektedir. "Eskalasyon" tabir edilen bu uygulama ile yükleniciye "baz fiyat"la "zamlı fiyat" arasındaki pozitif fark ödenmektedir.
Eskalasyon bedeli nedir?
yıllara yayılan inşaat işlerinde, fiyatlardaki artış nedeniyle bütün işler ya da kimi iş grupları için müteahhide, yüzde cinsinden, yıl bazında fark ödenmesi.
Eskalasyon uygulaması nedir?
Eskalasyon uygulamasının temel amacı, sözleşme yılı fiyatları ile işe başlayan yüklenicinin, işin devamı sırasında bu fiyatlarda meydana gelecek artışlardan dolayı uğradığı mağduriyetin telafi edilmesidir.
Eskalasyon yöntemi nedir?
De eskalasyon ne demek?
bir krizde ya da savaşta yoğunluğu,gerilimi, şiddeti düşürme amacını belirtmek için kullanılır. hatta bu terim geçen hafta abd ve rusya'nın ürdünde görüştüğü toplantıda ürdün ve israil arasında suriye'nin güneyinde bir de-eskalasyon bölgesi oluşturulmasına dair çalışmalarda kullanılmıştır.