Modoratör
Efsanevi Üye
Eski Türkçe sohbet ne demek?
musahabe / musâhabe / مصاحبه Sohbet etme.
Vaysa Versa ne demek?
"vice versa" başlığındaki entrylerin metinlerinde arama yapar. bahsi gecen hadisenin tam tersinin de gecerli oldugunu anlatmak icin kullanilir.. ingilizcede "tersine" anlamına gelen bir bağlaç. ingilizcede kullanılan, kökeni latince ve okunuşu "vaysa vörsa" olan kelime grubudur.
So Do I ne demek?
So Do I ne demek?
Anlamanız gereken şu ki, ben de öyle. And right now, so do I. Ve şu anda, ben de öyle.
Görüşmek üzere ne anlama gelir?
Görüşmek üzere ne anlama gelir?
insanların ayrılırken söyledikleri veda cümlesi. Yeniden görüşmeyi arzu edenler kullanır, onlara göre bu bir veda cümlesi değildir, asıl veda cümlesi "Hoşçakal"dır. Bazen de ağız alışkanlığı olarak herhangi bir şey düşünmeden söylenen veda cümlesi.
Osmanlıca görüşmek ne demek?
musahebe. Görüşmek, sohbet etmek.
Eskiden sohbet türüne ne denirdi?
Sohbet yazılarına eskiden "musahabe" denirdi. Sohbetin özellikleri şunlardır: Çoğunlukla, günlük konuların işlendiği sohbet yazılarında konuşma senli benli bir anlatım yolu seçilir. Yazar deyimlerden, atasözlerinden, hatıralardan, halk fıkralarından, nüktelerden, özlü sözlerden çokça yararlanır.
Turkcede sohbet ne demek?
Turkcede sohbet ne demek?
Konuşma, görüşme, birlikte oturup söyleşme. Makalelerin bir konuşma havası içinde daha senli benli olarak yazılan tarzına Söyleşi (Sohbet) denir.
So Do I Nasıl Kullanılır?
So Do I Nasıl Kullanılır?
"So … " için cümleleri ters çevirme işlemi, bir cümleyi soru haline getirmek için ters çevirme işlemine benzer. Cümledeki fiil "to be" veya bir yardımcı fiil ise, ona dokunmayın. I am busy. → So am I. Meşgulüm. → Ben de.
So did i ne demek?
"so did I" metninin Türkçe çevirisi. Under the circumstances, so did I. Bu koşullar altında ben de öyle.
Görüşürüz ne cevap verilir?
yazılan kızdan geliyorsa bu temenni, "umarım" şeklinde cevap verilebilir.
Görüşürüz ne demek?
Görüşürüz ne demek?
daha güzeli "görüşmek üzere"dir.