Son Konular

Eskişehir'de Embriyo Üretimi ve Transferi Konferansı Gerçekleşti

Credits
1.238.246
embriyo-transferi-ile-verim-artacak-18773199_amp.jpg

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, embriyo üretimi ve transferi uygulamalarının yaygınlaştırılması hedefiyle önemli bir toplantı düzenledi. Müdürlük tarafından organize edilen etkinlik, 'Üreme Ürünlerinin Üretimi, İthalat ve İhracatı ile Piyasaya Arzına Dair Yönetmelik' kapsamında gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Şube Müdürü Mehmet Yurt, embriyo transferinin hayvancılık sektöründe kaliteyi artıracağını vurgulayarak genetik olarak üstün ve hastalıklara dirençli hayvanların yetiştirilebileceğini belirtti. Ayrıca, Eskişehir'deki benzersiz Embriyo Üretim Merkezi'nin sektör için büyük bir öneme sahip olduğunu dile getirdi. Yurt, katılımcılara yeni yönetmelik kapsamında sağlanan hakları detaylı bir şekilde aktarırken embriyo transferinin sektöre sağlayacağı bilimsel ve ekonomik faydaları da örneklerle açıkladı.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, embriyo transferi konusundaki bilgi düzeyini artırmak ve uygulamaları yaygınlaştırmak adına eğitim ve bilgilendirme çalışmalarına devam edeceğini belirtti. Toplantının sabah oturumuna Eskişehir Bilecik Veteriner Hekimleri Odası aracılığıyla serbest veteriner hekimler, öğleden sonraki oturumuna ise Eskişehir'deki ari işletme sertifikasına sahip hayvancılık işletmelerinin sahipleri katıldı. - ESKİŞEHİR

Eskişehir'de İlginç Bir Yerinde Yangın Çıktı!

CHP Lideri Özgür Özel, Nehir Zeyrek'e Sınav Gününde Destek Verdi.

Benzer Konular

Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde, Kırklareli Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kırklareli Arı Yetiştiricileri Birliği ve İl Özel İdaresi iş birliğinde gerçekleştirilen "Ana Arı Yetiştiriciliği Projesi" kapsamında keyifli bir ana arı dağıtım töreni düzenlendi. 150 ana arı, bu özel projede yer alan 75...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
Eskişehir'de tarımsal üretimi desteklemek amacıyla 2025 yılı "Bireysel Basınçlı Sulama Sistemleri Hibe Programı" kapsamında 22 proje için 3 milyon 917 bin 494 lira hibe desteği sağlandı. Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 81...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
Muğla'nın Menteşe ilçesinde, Göktepe Mahallesi'nde gerçekleştirilen zeytinyağı etkinliği büyük ilgi gördü. Etkinlik, Göktepe Zeytinyağı Fabrikası'nın ev sahipliğinde düzenlendi. Muğla Tarım ve Orman Müdürü Seyfettin Baydar, etkinlikte yaptığı konuşmada Muğla'nın zeytin üretimindeki önemine...
Cevaplar
0
Görüntüleme
4
Bartın'da, tarım sektörünü desteklemek amacıyla düzenlenen "Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (KDAKP) 2025 Yılı Bireysel Yatırımlar Hibe Programı" kapsamında makine ve ekipman dağıtım töreni gerçekleştirildi. Vali Nurtaç Arslan, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından düzenlenen "Tam Zamanlı Saha Tatbikatı ve Salgın Yönetimi Eğitimi" Hakkari'de gerçekleşti. Eğitim kapsamında şap hastalığı ve koyun-keçi vebası (PPR) konularına odaklanıldı. Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ve Karantina Daire Başkanlığı, farklı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  1. Konular

1. 1.281.596
  2. Mesajlar

1. 1.679.805
  3. Kullanıcılar

1. 31.868
  4. Son üye

Geri