haberci
Efsanevi Üye

Eskişehir'de Yeni Bir Kalp Tedavisi: Elektriksel Ablasyon
Eskişehir Şehir Hastanesine başvuran 69 yaşındaki iki çocuk annesi Zeynep Çiçek, uzun süredir yaşadığı kalp rahatsızlığına çözüm arıyordu. Yapılan tetkikler sonucunda kalbinin küçük odacıklarındaki ritim bozukluğu teşhis edildi ve bu durum kalp atışlarında hızlanmaya ve düzensizliğe yol açıyordu.
Geleneksel tedavi yöntemlerine rağmen şikayetleri geçmeyen Çiçek'e, elektriksel ablasyon adı verilen yeni bir tedavi önerildi. Bu tedavi, ritim bozukluğuna sebep olan odakların ortadan kaldırılmasını hedefliyor.
Eskişehir Şehir Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Mehmet Özgeyik liderliğindeki ekip, operasyon esnasında yüksek frekanslı ve kısa süreli enerji uygulamalarıyla elektriksel ablasyon işlemini gerçekleştirdi. Geleneksel yöntemlerden farklı olarak ısı veya soğuk enerji kullanılmayan bu tedavi sayesinde Çiçek'in kalp ritmi normale döndü.
Operasyonun ardından şikayetlerinde belirgin bir azalma görülen Çiçek'in kısa sürede hastaneden taburcu edilmesi planlanıyor.
Doç. Dr. Mehmet Özgeyik, yöntemin dünyada gelişmiş ülkelerde kullanıldığını ancak Türkiye'de henüz yeni başlandığını belirtti. Elektriksel ablasyonun yakma veya dondurma işlemlerinden farklı bir yaklaşım sunduğunu vurgulayan Özgeyik, hastaların işlem sonrasında hızla toparlandığını ifade etti.
Hasta Zeynep Çiçek de operasyon sonrası sağlık durumunun oldukça iyiye gittiğini ve çarpıntı şikayetlerinin azaldığını belirtti. Yeni tedavi yöntemi sayesinde eski sağlığına kavuşan Çiçek, doktorlarına ve tedavi sürecine destek olan herkese teşekkürlerini iletti.