Son Konular

Esler birbirinin borcundan sorumlu mu?

ZeberusZeberus doğrulanmış üyedir.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Web sitesi
forumsitesi.com.tr
Credits
1.689
Meslek
Webmaster

Eşler birbirinin borcundan sorumlu mu?

Edinilmiş mallara katılma rejiminde evlilik süresince mal ayrılığı uygulandığından, eşlerden her biri kendi borçlarından bütün malvarlığı değerleriyle sorumludur. Dolayısıyla, evlilik devam ederken eşin borçları da, o eşe aittir. Eşin borçlarından diğer eş sorumlu değildir.

Eşimin borcu beni bağlar mı?

Eşin borcundan dolayı diğer eşin tapulu evi haczedilemiyor. Diğer eşin borcu nedeniyle bir eş sorumlu tutulamaz. Ancak birlikte kullanılan eşyaların borçlu eşe de ait olduğu kabul ediliyor, eğer borçlu eşe ait değilse istihkak iddiası ileri sürülebiliyor.

Kredi çekerken eşimin borcu beni etkiler mi?

Kredi çekerken eşimin borcu beni etkiler mi?
Eşin veya hanehalkının kredi notlarının kişinin çekeceği kredi türüne, miktarına, başvuru yapılan finans kuruma ve kredi notuna göre değişiklik gösterir. Ancak, her durumda eşin veya hanehalkının düşük olan kredi notu az ya da çok kredi talebini etkiler.

Eşimin borcu benim kredi çekmeme engel mi?

Eşimin borcu benim kredi çekmeme engel mi?
Eşinizin yasal takipte olması sizin kredi çekmenizi de zorlaştıran bir durum. Eşiniz kredi ya da kredi kartı borcundan dolayı yasal takipteyse kredi çekme ihtimaliniz oldukça düşüktür. Böyle bir durumda sadece düşük tutarlı ihtiyaç kredisi çekme ihtimaliniz söz konusu olabilir.

Eşimin hesabına haciz gelir mi?

Ancak bu paylaşım mal rejiminin sona ermesinden yani evliliğin sona ermesinden itibaren söz konusu olabilir. Bu nedenle bir eşin şahsi borcundan diğer eş sorumlu değildir, alacaklılar banka hesabınıza, gayrimenkul ve diğer malvarlığınıza haciz koyamaz.

Eşin banka borcu diğer eşi bağlar mı?

Borçlu kişinin eşine haciz gelir mi?

Borçlu kişinin eşine haciz gelir mi?
Borçlu evliyse, yaptığı borçlar veya gelen hacizler sadece borçluyu ilgilendirir. Ancak eşlerden biri diğerine icra takiplerinde kefil olmuşsa onun da mal varlığına ve varsa maaşına ¼ oranında haciz konulabilir. Yani kişisel borç olarak kabul edilen vergi borcu da kişiseldir ve tarafları etkilemez.

Eşimden habersiz kredi çektim ne yapmalıyım?

Eşimden habersiz kredi çektim ne yapmalıyım?
Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, eşinden habersiz kredi çeken kocanın bu gizli hareketini 'güven sarsıcı' olay olarak değerlendirip, bu kusurlu davranışı boşanma sebebi saydı. Emsal kararla birlikte, eşinden habersiz banka kredisi çeken taraf, boşanma davalarında kusurlu sayılacak.

Eşim benden habersiz kredi çekebilir mi?

Yargıtay 2'nci Hukuk Dairesi, eşlere 'Habersiz kredi çekmeyin' uyarısı yaptı. Yargıtay kararında, "Eşinden habersiz kredi çekmek güven sarsıcı davranış olmakla boşanma sebebidir" denildi. Karar örnek niteliği taşırken, eşten habersiz kredi çekilmesi halinde, boşanma davası açabilecek.

KARI KOCA ortak kredi çekebilir mi?

Eşiniz, ailenizden biri ya da arkadaşlarınızla ortak kredi kullanabilirsiniz. Evi müşterek tapulu olarak satın alarak, kredi ödemelerini beraber yapabilirsiniz. Düzenli geliri bulunan en az 2 en fazla 5 kişi bir araya gelerek ortak konut kredisi alabilir.

Icralık olan kişinin eşinden para alınır mı?

Icralık olan kişinin eşinden para alınır mı?

Eşler birbirinin borcundan sorumlu değildir. Edinilmiş mallara katılma rejimi sayesinde, evlilik süresince mal ayrılığı uygulanır ve her eş kendi borçlarından bütün malvarlığıyla sorumlu olur. Dolayısıyla, bir eşin borcu diğer eşi doğrudan etkilemez.

Eşinizin borcundan dolayı diğer eşin tapulu evine haciz konulamaz. Her eş kendi borçlarından sorumludur ve diğer eşin borcu nedeniyle birlikte kullanılan eşyalar borçlu eşe ait kabul edilir. Ancak, borçlu eşe ait olmayan eşyalar için istihkak iddiası ileri sürülebilir.

Kredi çekerken eşinizin borcu, kredi notunuza etki edebilir. Eşinizin veya hanehalkının kredi notu, çekeceğiniz kredi türüne, miktarına ve başvurduğunuz finans kurumuna göre değişiklik gösterebilir. Genel olarak, eşinizin düşük kredi notu kredi talebinizi olumsuz etkileyebilir.

Eşinizin borcu, sizin kredi çekme şansınızı doğrudan etkileyebilir. Eşinizin kredi ya da kredi kartı borcundan dolayı yasal takipte olması durumunda, kredi çekme ihtimaliniz düşük olabilir. Bu durumda, sadece düşük tutarlı ihtiyaç kredisi çekme şansınız olabilir.

Eşinizin hesabına haciz, evliliğin sona ermesinden sonra mal rejiminin paylaşımı sırasında söz konusu olabilir. Bir eşin şahsi borçları, diğer eşin malvarlığına haciz koyulmasını gerektirmez. Alacaklılar sadece borçlu eşin mal varlığına haciz koyabilir.

Borçlu kişinin eşine, borç ve hacizlerden dolayı doğrudan para alınmaz. Borçlu evliyse, borçları ve hacizleri sadece borçluyu ilgilendirir. Ancak bir eş, diğer eşin icralık olması durumunda kefilse, o durumda eşin mal varlığına ve maaşına %25 oranında haciz konulabilir.

Iskandan sonra fatura kesilir mi?

Is kazasi avukat vekalet ucreti ne kadar?

1. Konular

1. 1.280.445
  2. Mesajlar

1. 1.677.047
  3. Kullanıcılar

1. 31.648
  4. Son üye

Geri
Üst Alt