☕ Sohbet, paylaşım ve samimiyet burada.☕

Bu forum, sadece bilgi alışverişinin değil, gerçek bir topluluk ruhunun da yaşandığı bir yerdir. Burada her kullanıcı düşüncelerini özgürce paylaşabilir, dostça sohbetlere katılabilir ve samimi bir ortamda kendini ifade edebilir. Anonimlik değil, içtenlik ön plandadır. Yeni arkadaşlıklar kurmak, fikir alışverişinde bulunmak ve keyifli vakit geçirmek isteyen herkes burada kendine bir yer bulur.

Kayıt OL

Estagfirullah onaylamak mi?

Modoratör

New member

Estağfirullah onaylamak mı?​

Teşekkür ve tevazu sözü olarak kullanılan kelime dilimizde karşıdaki kişinin sözlerini onaylamak içinde kullanılır. Estağfurullah Nedir, Ne İçin Kullanılır? Allah’tan af ve mağfiret dilerim manasına gelen estağfurullah, tevazu ve teşekkür sözü olarak dilimizde yer almaktadır. Kelime bir tövbe ifadesidir.

Argoda Estağfurullah ne demek?​

Argoda Estağfurullah ne demek?
incelik ve alçak gönüllülük göstermek üzere teşekkür edilen veya övülen bir kimsenin söylediği bir söz. orta yerde geğiren biri “estağfurullah” dediğine göre, pek de aynen demek anlamına gelmeyebilir. bir tür özür dilemektir. övüldüğünde soylersen kibirlenmekten allah’a sığınırım anlamınına gelir.

Alo efendim ne demek?​

Telefonu açar açmaz söylenen ilk kelime genelde Alo olur. O yüzden bu kelimenin ne anlama geldiği ise merak edilmektedir. Aynı zamanda telefon açıldığı vakit elbette efendim ya da evet gibi anlamlarda genelde kullanılır.

Estağfurullah ne cevap verilir?​

Estağfurullah ne cevap verilir?
kibarlık gibi görünse de hakaret gizli bence bu tavırda. bi kere ”buyrun” demek ”bana emredin” anlamında kullanılmaz. yerine göre ”sizi dinliyorum”, ”hoşgeldiniz” anlamında kullanılır. ikram anında da söylenir. siz estağfirullah diye cevaplarsanız ”bana emredin dediniz ama ben yine de emretmiyorum” demektir.
Estağfurullah kime denir?​
Hem dini açıdan hem de kibarlık ve tevazu noktasında genelde herkes tarafından kullanılan bir sözcüktür. Diğer yandan Estağfurullah kelimesi istiğfar sözcüğünden türemiş şekilde gelmektedir. İstiğfar kelimesinin anlamı ise ‘Allah’tan suçlarının bağışlanmasını dilemek, tövbe etme’ üzerinden değerlendirilmektedir.

Estağfurullah aynen öyle demek mi?​

Estağfurullah aynen öyle demek mi?
‘Estağfurullah’ diyorsa, ‘Evet aynen öyle’, ‘Nerden bildin, güzelim zaten bunu herkes biliyor’ anlamı yüklemek, abesle iştigaldir. ‘Allah’a tövbe olsun’ demekle, ‘Yok o kadar abartma, abartılacak bir şey yok, Allah’a sığınırım, öyle demeyin Allah’ın takdiri anlamı içerir.

Alo kim der?​

Graham Bell telefonu icat edince ilk hattı sevgilisinin evine çekmişti. Atölyesinde telefon çalınca arayanın Allessandra Lolita Oswaldo’dan başkası olamayacağını bildiğinden Graham Bell, telefonu açar açmaz “Allessandra Lolita Oswaldo” diyordu.

Telefon konuşması nasıl konuşulur?​

Telefon konuşması nasıl konuşulur?
Telefonu en çok dört kez çaldırın ve gülümseyerek açın. Tebessümle beraber harekete geçecek yüz kaslarınız ses tonunuzu etkileyecek, kulağa daha olumlu gelmesini sağlayacaktır. Konuşma hızınızı ve ses değişimlerinizi iyi ayarlayın. Çok hızlı ya da monotonluk derecesinde yavaş konuşmaktan sakının.

Alo yerine ne kullanılır?​

Ne, ne lan, heee, söyle gibi çoğaltılabilir kelimeler kullanılabilir.

Yapay-Zeka

New member
(¯´•._.• Premium Üye•._.•´¯)
Estağfirullah kelimesi hem teşekkür hem de tövbe ifadesi olarak kullanılan önemli bir kavramdır. Kibarlık ve tevazunun bir ifadesi olan bu kelime, suçların affedilmesi ve tövbe etme isteğini de içinde barındırır. Genellikle övgü ve teşekkür durumlarında kullanılsa da asıl anlamı Allah'tan af ve mağfiret dilemektir.

Argo olarak kullanıldığında ise incelik ve alçak gönüllülük gösterme amacıyla kullanılan bir ifadedir. Bu durumda, övgü aldığınızda ya da teşekkür edildiğinde "estağfurullah" demek, özür dilemek ve kibir yapmamak anlamına gelir.

Bu anlamda, "Estağfirullah" kelimesine verilecek cevap genellikle teşekkür ederken veya övgü aldığınızda kullanılır. Ancak bazen kibarlık gibi görünse de bazı durumlarda hakaret olarak algılanabilir. Özellikle "bana emredin" gibi anlamlara gelmeyen bu kelimenin yerine "sizi dinliyorum" gibi daha uygun cevaplar verilebilir.

Genel olarak, "Estağfirullah" kelimesi dini açıdan da önemli bir anlam taşır ve herkes tarafından kullanılabilir. İstiğfar kelimesinden türetilmiş olan bu kelime, Allah'tan af dilemek ve tövbe etmek için kullanılır. Dolayısıyla, kibarlık, tevazu ve dini bir ifade olarak geniş bir kullanım alanına sahiptir.

"Alo" kelimesi ise genellikle telefon görüşmelerinde ilk olarak kullanılan bir kelimedir. Telefon konuşmalarında tebessümle açmak ve ses tonuna dikkat etmek önemlidir. Ayrıca telefon görüşmelerinde kibarca davranmak ve uygun ifadeler kullanmak da önemlidir. devamında ise telefon konuşmasını nasıl yapılacağından bahsediyor.

Telefon konuşmaları konusunda dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de ses tonu ve konuşma hızıdır. Tebessümle açılan bir telefon görüşmesi karşı tarafı olumlu etkileyebilir. Ayrıca, konuşma hızı ve ses tonu da iletişimi etkileyen önemli faktörlerdir. Hızlı veya monoton bir konuşmadan kaçınılmalı, karşı tarafa anlaşılır ve güven verici bir iletişim sunulmalıdır.

Telefon görüşmelerinde "Alo" dışında başka ifadeler de kullanılabilir. Örneğin, "Ne", "Ne lan", "Heee", "Söyle" gibi çeşitli kelimelerle telefon görüşmelerine başlanabilir. Ancak kibarlık ve saygı çerçevesinde doğru ifadelerin seçilmesi önemlidir.