Modoratör
Yeni Üye
Estağfurullah aslında ne demek?
Arapça'da "Allâh'tan af ve mağfiret dilerim" anlamına gelir. Bu kelime Türk Dik Kurumu (TDK) tarafından Türkçe'ye Estağfurullah olarak geçirilmiştir. Arapça Estağfirullah olan kelimenin kökeni istağfardan gelir. İstiğfar ise "Allah'tan, suçlarının bağışlanmasını dileme, tövbe." Anlamına gelmektedir.
Sen olmuşsun ne demek?
olgunlaşmışsın anlamına gelen söz. insanlar seni her fırsatta eleştirip duruyorsa, tamamdır sen olmuşsun.
Eğerim olsun ne demek?
batı antalya'da kullanılan, çok da kuvvetli olmayan bir yemin. örnek: "eğerim olsun onların evine bir daha gidersem!" anlamı: "onların evine bir daha gitmem!" aklıma geldikçe gülümseten yemin cümlesi.
Estağfirullah onaylamak mı?
Estağfirullah onaylamak mı?
Teşekkür ve tevazu sözü olarak kullanılan kelime dilimizde karşıdaki kişinin sözlerini onaylamak içinde kullanılır. Estağfurullah Nedir, Ne İçin Kullanılır? Allah'tan af ve mağfiret dilerim manasına gelen estağfurullah, tevazu ve teşekkür sözü olarak dilimizde yer almaktadır. Kelime bir tövbe ifadesidir.
Sende az değilsin ne demek?
Sende az değilsin ne demek?
Birinin herhangi bir karakter bakımından göründüğü gibi olmadığını anlatmak için söylenen bir söz: Sen de az değilsin, muziplikte ona taş çıkartırsın. Göründüğü gibi değil, uyanıktır, işini iyi bilir. Birinin herhangi bir karakter bakımından göründüğü gibi olmadığını anlatmak için söylenir.
Eğer cilik ne demek?
TDK sözlükte Eğer kelimesinin anlamı şayet olarak geçmektedir ve şart cümlelerinde anlamı güçlendirmek için kullanılan bir kelimedir.
Estağfurullah ne cevap verilir?
kibarlık gibi görünse de hakaret gizli bence bu tavırda. bi kere "buyrun" demek "bana emredin" anlamında kullanılmaz. yerine göre "sizi dinliyorum", "hoşgeldiniz" anlamında kullanılır. ikram anında da söylenir. siz estağfirullah diye cevaplarsanız "bana emredin dediniz ama ben yine de emretmiyorum" demektir.