Modoratör
Efsanevi Üye
ESXi 67 nedir?
ESXİ aslında Workstation gibi bir ürün değildir, Unix AAalt yapılı bir işletim sistemidir. VMware ESXİ, kurulu olduğu sunucuda o kadar az işlem yapar ki, sanallaştırmak istediğimiz diğer makinelere de yeteri kadar Ram, işlemci ve alan kalmaktadır.
ESX nasıl kurulur?
Klavyemizin dil seçimini yapıyoruz. Ardından Vmware ESXI sunucumuza bir root parolası belirliyoruz. Kurulumumuza başlamak için de F11 tuşuna basarak install ediyoruz. Kurulum başlayacak ve sunucu hızınıza göre yaklaşık 5 -10 dakika arasında sürecektir.
ESXi ne işe yarar?
ESXi ne işe yarar?
Esxi fiziksel bilgisayarı sanallaştırma yapmak amacı ile kullanılan en yaygın sistemlerden birisidir. Kendisi işletim sistemi mantığı ile çalışır alternatiflerinin bir çoğu çalışan bir işletim sistemi üzerine program gibi yüklenir ve sonrasında sanallaştırma yapılır fakat esxi kendi başına bir işletim sistemidir.
ESXi ücretli mi?
ESXi ücretli mi?
Bu ISO'dan ESXi kurarsanız 60 gün boyunda Enterprise plus lisansına sahip özellikleri kullanabilirsiniz ancak 60 günden sonra yeni bir key girmeniz istenir. ISO'yu download ettiğinizde eğer vmware sayfanızdan free ESXi key'i alırsanız ESXi'i ücretsiz bir şekilde kullanabilirsiniz.
vSphere Client nedir?
vCenter ve vSphere ile oluşturacağımız yapı ile ESXi sunucularımızı tek bir çatı altında toplayıp, yönetilme ve bakımını yapabilme imkanını tanıyan bir yazılımdır. Sistem ve yazılımsal gereksinimlerini karşıladığımız sürece herhangi bir işletim sistemine kurulabilir.
VMware nedir ne işe yarar?
VMware WorkStation herhangi bir makineye birden fazla işletim sistemi kurulmasına yardımcı olan bir sanallaştırma yazılımıdır. Siz de bilgisayarınızda bulunan donanımsal özelliklerin sadece bir kısmını kullanarak sanal makinelerinize belirli oranlarda donanımı bu programı kullanarak sağlayabilirsiniz.
vCenter nedir ne işe yarar?
vCenter nedir ne işe yarar?
VMware vCenter merkezi yönetim için kullanılan bir üründür. Bu ürün sayesinde yapınızda bulunan bütün Vmware ESXIları, Storageları ve bunlara bağlı sanal makinaları tek bir panel üzerinden yönetebilirsiniz.
VM vSphere ne işe yarar?
VM vSphere ne işe yarar?
Yukarıda saydığımız ürünleri de kapsayan bu aile , size sanal ortamınızı taşıyan altyapı sunucularını kurmayı, bunları tek bir merkezden yönetmenizi ve sistem odasına gitmeden bu yapıyı client 'ınıza yükleyeceğiniz bir yazılım ile yönetmenizi sağlar.
VMware bedava mı?
Adıyla vmware.com da yer alıyor ve ücretsiz kısıtsız olarak kullanılabilen sanallaştırmanın en kaliteli yazılımıdır.
VirtualBox vs VMware hangisi daha iyi?
Kullandığım her şeyden, VMware en son işletim sistemlerine çok daha uygun. Örneğin, Windows 10 Önizleme'nin ilk sürümü ilk çıktığında, VMware işletim sistemini zaten destekliyor ancak VirtualBox henüz desteklemiyor. Bu nedenle, konuk işletim sistemi ile uyumluluk açısından VMware, tartışmasız VirtualBox'tan üstündür.
VMware nasıl yüklenir?
VMware nasıl yüklenir?
Power düğmesinden sanal makinamızı açalım akabinde kurulum işlemi otomatik olarak başlayacaktır. Kurulum işlemi kısa süre sonra tamamlanacaktır. Kurulum sonrasında sanal makinamızın performanslı ve sanal donanımların sorunsuz çalışması için VMware tarafından geliştirilen VMware Tools kurulumunu yapmamız gerekmekte.