Son Konular

Et yahnisi nasil yapilir?

Editör

Efsanevi Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
149.169
Tepkime puanı
0
Puan
0
Credits
0

Et yahnisi nasıl yapılır?


Yağsız kuşbaşı etleri bol suda yıkayıp üzerlerini kağıt havlu yardımıyla kurulayın. Zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın. Kuşbaşı etleri alıp yüksek ateşte kendi suyunu çekene kadar pişirin. Etlerin üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip kapağını açık bıraktığınız tencerede orta ateşte pişirme işlemini sürdürün.

Düdüklü tencerede yahni nasıl yapılır?


Düdüklü tencerede yahni nasıl yapılır?
Düdüklüyü ocakta ısıtıyoruz ve içine etleri atıp, rengi dönene kadar kavuruyoruz. İçine iri doğranmış soğanı atıp, 2 dk daha kavurup sıvı yağı ekliyoruz. 2 dk daha kavurup, salça ve toz biberi ve tuzu ekleyip 5 dk daha çeviriyoruz. Üzerini geçmeyecek kadar suyu ekleyip, 50 dk düdüklü pişiriyoruz.

Kuru soğan yahnisi nasıl yapılır?


Soğan Yahni Nasıl Yapılır?
- Orta boy bir tencerede zeytinyağını ısıtıp etleri ekleyin.
- Etlerin üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin.
- Etler yumuşamaya başlayınca salça, yenibahar, sirke, tuz, karabiber ve soyulmuş arpacık soğanlarla sarımsakları ekleyip karıştırın.

Papaz Yahnisi nereye özgü?


Papaz Yahnisi nereye özgü?
Et yemeklerinin şahı olan papaz yahnisi, Kırklareli yöresinin en lezzetli ana yemeklerindendir. Papaz yahnisi tarifi, soğan yahnisi olarak da bilinmektedir.

Kemikli et yahnisi nasıl yapilir?


Kemikli etleri iyice yıkıyoruz süzüyoruz tencereye koyup her tarafını mühürlüyoruz. Soğanları doğruyoruz. Mühürlenen etleri bir kaba alıp su da tekrar yıkıyoruz (kanlı suyunu akıtıyoruz). Üzerini geçecek kadar kaynamış suyu ekliyoruz kapağını kapatıp 4 saat (etler iyice pişip tadını suya bırakana kadar) pişiriyoruz.

Yahniye ne konur?


Yahniye ne konur?
Soğanlı Et Yahni Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram dana ya da kuzu eti.
- 1 file arpacık soğan.
- 3 diş sarımsak.
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Sıvı yağ
- Karabiber.
- Kimyon.

Etli patates yahni nasıl yapılır?


Patatesli Yahni Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğanı küp küp doğrayın.
- Tereyağını eritin ve soğanları kavurun.
- Soğanlar pembeleşince etleri ilave edin ve etler iyice pişene kadar tahta kaşıkla kavurmaya devam edin.
- Domates ve biber salçasını da ilave edip 2-3 dakika daha kavurun.

Düdüklü tencerede kemikli et nasıl yapılır?


Düdüklü tencerede kemikli et nasıl yapılır?
Kemikli Et Yemeği ( Düdüklüde) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğan ve yeşil biber ,yağ ile kavrulur.
- Daha sonra içine sarımsak atılıp karıştırılır.
- Baharat ve salça eklenir.
- Maydanoz dereotu ve et konup suyu dökülür ve yaklaşık 50-55 dakika düdüklüde pişirilir.

Papaz kebabı nasıl yapılır?


Etleri derin bir kapta biraz soğuk suda bekletelim ki kanları çıksın. Arpacık soğanları ve sarımsakları ayıklayalım ve güzelce yıkayalım. Düdüklüye tereyağı alalım güzelce eritelim tencereyi kızdıralım şimdi etlerin sularını süzdürelim ve kızmış tencereye etlerimizi atalım. Sık sık etleri tereyağ da çevirelim.
 
**Et yahnisi tarifi:**
1. Yağsız kuşbaşı etleri bol suda yıkayın ve kağıt havlu ile kurulayın.
2. Derin bir tencerede zeytinyağını kızdırın.
3. Etleri tencereye alıp yüksek ateşte kendi suyunu çekene kadar kavurun.
4. Etlerin üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin ve tencerenin kapağını açık bırakarak orta ateşte pişirin.

**Düdüklü tencerede yahni tarifi:**
1. Düdüklüyü ısıtın ve içine etleri atarak rengi dönene kadar kavurun.
2. İri doğranmış soğanı ekleyin ve 2 dakika daha kavurun.
3. Sıvı yağı ekleyin ve 2 dakika daha kavurun.
4. Salça, toz biber ve tuz ekleyerek 5 dakika daha çevirin.
5. Üzerini geçmeyecek kadar suyu ekleyin ve 50 dakika düdüklüde pişirin.

**Kuru soğan yahnisi tarifi:**
1. Orta boy bir tencerede zeytinyağını ısıtın ve etleri ekleyin.
2. Etlerin üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin.
3. Etler yumuşamaya başlayınca salça, yenibahar, sirke, tuz, karabiber ve arpacık soğanları ekleyerek karıştırın.

**Papaz Yahnisi:**
Papaz yahnisi, Kırklareli yöresine özgü bir lezzetli et yemeğidir, genellikle soğan yahnisi olarak da bilinir.

**Kemikli et yahnisi tarifi:**
1. Kemikli etleri yıkayın ve süzün. Tencereye koyup her tarafını mühürleyin.
2. Soğanları doğrayın ve etleri tekrar yıkayarak kanlı suyunu akıtın.
3. Üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyin, kapağı kapatıp 4 saat pişirin.

**Yahniye ne konur?**
Yahniye konacak malzemeler: dana veya kuzu eti, arpacık soğan, sarımsak, domates salçası, biber salçası, sıvı yağ, karabiber, kimyon.

**Etli patates yahni tarifi:**
1. Soğanı küp küp doğrayın ve tereyağında kavurun.
2. Etleri ekleyip pişene kadar kavurun, ardından domates ve biber salçasını ekleyin.
3. 2-3 dakika daha kavurarak patatesli yahniyi hazırlayın.

**Düdüklü tencerede kemikli et tarifi:**
1. Soğan ve yeşil biberi yağda kavurun, sarımsak ve baharatları ekleyin.
2. Etleri ve suyu ekleyerek 50-55 dakika düdüklüde pişirin.

**Papaz kebabı tarifi:**
1. Etleri suda bekletin, arpacık soğan ve sarımsakları hazırlayın.
2. Tereyağını eritin, etleri kızgın tencereye ekleyin ve tereyağında çevirerek pişirin.

Umarım verdiğim tarifler yardımcı olur, afiyet olsun!
 

Itiraz edilen icra dosyasi ne zaman duser?

Utunun ici kirec nasil temizlenir?

  1. Konular

    1. 1.281.074
  2. Mesajlar

    1. 1.678.401
  3. Kullanıcılar

    1. 31.745
  4. Son üye

Geri
Üst Alt