Modoratör
Yeni Üye
ETV ne demek?
Elektrik Tüketim Vergisi (ETV veya BTV): Sayacın bulunduğu bölgedeki belediyeye aktarılan bedeldir. Mesken ve ticarethanelerden tüketim tutarının %5'i, sanayi grubundan ise %1 oranında tahsil edilir.
Puant ne demek?
Puant ne demek?
Puant tüketim, elektrik tüketicilerinin piyasadaki enerji talebinin en yüksek olduğu 17:00 ile 22:00 saatleri arasındaki elektrik tüketimidir.
Elektrik tüketici sınıfı tip 3 nedir?
Elektrik tüketici sınıfı tip 3 nedir?
T3 gece elektrik tüketimi Tüketimini gece saatlerinde yoğunlaştıran aboneler, daha düşük fatura ödüyor. Tabii bunun için önce dağıtım şirketlerine başvurup T3 tarifesini seçmek gerekiyor.
Elektrik fatura tutarımı nasıl öğrenebilirim?
Enerjisa Online İşlemler'den 500 TL'ye kadar borcunuzu sorgulayıp ödeyebilirsiniz. Eğer faturanızı kaybettiyseniz ve SMS ya da eposta ile almıyorsanız elektrik borcunuzu sorgulamak Sözleşme Hesap No gereklidir. Bu numarayı 444 4 372 numaralı Enerjisa çağrı merkezinde borç sorgulamak için kullanabilirsiniz.
E TV kimin?
E TV kimin?
Kanal E, Türkiye'nin ilk ekonomi kanalıdır. Aynı zamanda akşamları eğlence kanalı olarak da yayın yapar. 1995 yılında Hakan Çizem tarafından kuruldu. 1998 yılında Korkmaz Yiğit tarafından satın alındı. Ardından 1999 yılında Doğuş Yayın Grubu tarafından satın alındı.
Elektrik faturası gündüz gece puant ne demek?
Elektrik faturası gündüz gece puant ne demek?
Üç zamanlı sayaç kullanan abonelere saat ve tüketim uyarısı Bu kapsamda yer alan abonelerin günlük elektrik tüketimi, "gündüz" (06.00-17.00 saatleri arası), "puant" (17.00-22.00) ve "gece" (22.00-06.00) olmak üzere üç ayrı tarife üzerinden faturalandırılıyor.
Elektrik fatura dökümü nasıl alınır?
444 4 372 numaralı Çağrı Merkezimizi arayabilir, daha önceki faturanızın üzerinde bulunan 10 haneli Sözleşme Hesap No ile borç sorgulamanızı yapabilirsiniz.
Sayaç okuma bedeli var mı?
Sayaç okuma bedeli var mı?
Perakende Satış Hizmet bedeli, elektrik abonelerinin bir ayda tükettiği toplam elektrik miktarının EPDK tarafından belirlenmiş olan PSH bedeli birim fiyatı ile çarpılarak hesaplanırken, sayaç okuma bedeli ise sayaç başına EPDK tarafından belirlenen sabit bir fiyattır.
Türk medya sahibi kim?
Türk medya sahibi kim?
TürkMedya, Türkiye'de yayın yapan bir medya grubudur. Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, İcra Kurulu Başkanı Ahmet Bayraktutar'dır. 2008 yılında TMSF'nin elinde bulunan 24 televizyonu ve Star gazetesinin Ethem Sancak'a satılmasıyla kurulmuştur.