Modoratör
Yeni Üye
Etz nerede bulunur?
ETS elemanları, ökaryotik hücrelerde mitokondri ve kloroplast organellerinde bulunur.
NADH H ve FADH2 den ATP üretimi nasıl olmaktadır?
NADH'tan oksijene her iki elektron transferinde 2.5 ATP, FADH2'den ise 1.5 ATP elde edilir. transport zincirine girişi ile başlar !!! 十 Elektronların çoğu, dehidrogenaz aktivitesi ile açığa çıkmaktadır.
Etz nedir?
Etz nedir?
ETZ Akademi, konusunda uzman eğitimciler ile okullara ve diğer öncü kuruluşlara teknoloji ve farklı konularda eğitimler tasarlayan uluslararası bir eğitim ve danışmanlık platformudur. 2014 yılından beri her sene düzenlenen Eğitim Teknolojileri Zirvesi (ETZ) eğitim, iş dünyası ve medyayı bir araya getirmektedir.
Etz ne demek?
Etz ne demek?
9 yıldır Türkiye'de eğitim ve teknoloji dünyasının paydaşlarını bir araya getiren Eğitim Teknolojileri Zirvesi, katılımcılarını 5 Mart 2022 tarihinde "Sosyal Etki" teması ile alanında uzman kişiler ve en güncel atölyelerle zenginleştirilmiş dijital etkinlik tasarımı farkıyla buluşturuyor.
Gliserol fosfat mekiği hangi dokularda gerçekleşir?
Bu taşıyıcılardan birisi gliserol 3-fosfattır. Bu molekül kolayca mitokondri dış membranından membranlar arası boşluğa difüze olabilmektedir. Glikolizde oluşan NADH elektronlarının bu yolla mitokondri içine alınması mekanizmasına gliserol fosfat mekiği adı verilmektedir.
Nadh mitokondriye nasıl girer?
Kalp ve karaciğerde sitoplazmik NADH elektronları mitokondriye bir başka mekanizma ile, malat-aspartat mekiği vasıtasıyla sokulur. Bu mekikte iki taşıyıcı membran proteini ile dört enzim görev alır. Sitoplazmik NADH'dan elektronlar, sitozoldeki okzalasetata aktarılarak malat oluşur.
Süksinik asit nedir ne işe yarar?
Süksinik asit nedir ne işe yarar?
Süksinik asit, bir unsuru olarak kullanılması ile asitlik düzenleyici gıda ve içecek endüstrisinde kullanılır. Bu umami tat için biraz ekşi ve sıkılaştırıcı bileşeni katkı de lezzet verici bir ajan olarak kullanılabilir.