- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 6.254
- Meslek
- Webmaster
Ev ekonomisi kısaca ne demek?
Evin bakımı, geçimi ve yaşayışı ile ilgili bilim dalı. Üniversitelerde ve yüksek okullarda kimi öğrencileri ev yönetimi alanında yetiştirmek ve kimi öğrencileri de öğretmenlik, kurum yöneticiliği, beslenme uzmanlığı gibi görevlere hazırlamak amacıyle yapılan öğretim.
Mayalanma ne anlama gelir?
a. 1. Sıvı veya hamur durumda bulunan organik maddelerin kendiliğinden kabarıp köpürerek gaz çıkarması olayı. 2. kim. Organik maddelerin bazı mikroorganizmalarca salgılanan enzimler etkisiyle uğradığı değişiklik, tahammür, fermantasyon.
Ev ekonomisi nasıl yapılır?
Ev ekonomisi nasıl yapılır?
Tutumlu musunuz Cimri mi: Ev Ekonomisine Giriş
- Aileniz ile Tutumlu Olmanın Yollarını Arayın.
- Faturalarınızı Gözden Geçirmeyi İhmal Etmeyin.
- Bozulan Eşyanızı Mutlaka Tamir Ettirin.
- Garanti Kapsamındaki Ürünleri Seçin.
- Alışveriş Konusunu Ciddiye Alın.
- Evde Yemek Yapmayı Tercih Edin.
Ev idaresi hangi fakülte?
Ev idaresi hangi fakülte?
Açıköğretim Fakültesi | Ev İdaresi | Dersler – AKTS Kredileri.
Endüstriyel Tasarım ne demek TDK?
TDK (Türk Dil Kurumu) Tanımı; Belirli bir gereksinimi karşılamak amacıyla ürünün görünüşü, değeri ve işlevlerinin geliştirilmesi ve ürünün üretimi için gerekli makine, donatım ve çevrenin tasarlanması.
Feodalite ne demek TDK?
TDK'ya göre feodalite demek derebeylik demektir. Feodalizm ise derebeylik sistemi olarak adlandırılır. Feodal ise derebeylikle ilgili olan anlamı çıkar.
Mayalanma olayı nasıl gerçekleşir?
Mayalanma olayı nasıl gerçekleşir?
Fermantasyon ya da mayalanma, bir maddenin bakteriler, mantarlar ve diğer mikroorganizmalar aracılığıyla, genellikle ısı vererek ve köpürerek kimyasal olarak çürümesi olayıdır.
Harcı kelimesinin anlamı nedir?
Harcı kelimesinin anlamı nedir?
Harç kelimesi Türkçe'de "1. çıkma, harcama, masraf, 2. gereken şeyler, gereç, malzeme" anlamına gelir.
Günlük hayatımızda nasıl tutumlu olabiliriz?
Kurum ev idaresi nedir?
Ev ve ev işlevi gören kurumların sağlık, ekonomi ve sosyal işlerini yürüten ve bu konularda incelemeler yapan bir disiplindir. Ev idaresinin kurum ve kuruluşlarda yapılan şekline " Kurum Ev İdaresi" denir.
Ekonomi kavramı ne zaman başladı?
Ekonomi kavramı ne zaman başladı?
Ekonomi kavramı sanayi devrimi ile birlikte ortaya çıkmıştır. Sanayi devrimi ile birlikte ülkeler arasında ki sanayi faaliyetleri arttığı zamanlarda politik iktisat olarak doğduğu bilinmektedir. Ekonominin tarihte tam olarak çıkış tarihi ise 18. yüzyılın başları olarak bilinmektedir.
Ev ekonomisi nasıl olmalı?
Ev ekonomisi nasıl olmalı?
TDK malzeme ne demek?
TDK'nun Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Terimleri sözlüğünde malzeme "kendisinden birşeyler yapılan, bir şeyleri oluşturan madde" olarak ifade edilmektedir.
Ekonomi kavramı nedir kısaca?
Ekonomi, üretim, ticaret, dağıtım ve tüketim, ithalat ve ihracattan oluşan insan etkinliğidir. İnsanın ihtiyaçlarını karşılamada yapılan her türlü faaliyeti içerir. Ekonomi belli bir bölge içindeki ekonomik sistemden oluşur.