Ev yapimi çikolata nasıl yapılır?
Nasıl Yapılır?
- Kakao yağını benmari usulu eritin. Kakaoyu ekleyin, iyice karıştırın. Süt tozunu ekleyin iyice karıştırın, pudra şekerini de ekleyin karıştırın.
- Ilınınca çikolata kalıbına döküp, buzdolabında bekletin. Çikolatanız oturunca hazır demektir. Afiyet olsun !
Kakao çekirdeğinden çikolata nasıl yapılır?
Öğütme öncesinde çekirdekler kırılır, kabuklar eleme ve üfleme ile uzaklaştırılarak kakao nibi elde edilir. Tablomuzu özetlemek istersek : Kakao Çekirdeği, temizlenir, kavrulur, kabuklarına ayrılır, 2 kez öğütülür ve Çikolata Kitlesi NİBS elde edilir. Nibs'in preslenmesiyle Toz kakao ve Kakao tozu elde edilir.
Çikolata Paketleme nasıl yapılır?
Çikolata Paketleme nasıl yapılır?
Özel tasarım veya süsleme yapılmış bir çikolatayı Balonlu Patpat ambalaj ile sarmalısınız. Süslemenin bozulmamasını sağlayıp, sevkiyat sürecinde daha sağlam tutacaktır. Ayrıca yalıtıma da faydası olup, nemden de koruyacaktır. Sıcak havalarda ve uzun süreli gönderimlerde buz jeli koymamız gerekecektir.
Çikolatanın içine ne konur?
Çikolatanın içine ne konur?
Bitter çikolatanın yoğun kıvamını, kakao tadını ve sert yapısını bir nebze kırmak isterseniz benmari usulünü uygularken içine tereyağı ya da süt ekleyebilirsiniz. Eritme işlemi boyunca tel çırpıcı ile karıştırarak tamamen homojen kıvamlı bir çikolata sos elde edebilirsiniz.
Doğal çikolata nasıl yapılır?
Tencereye biraz su doldurup, üstüne koyacağınız cam bir kap ile kakao yağını orta ateşte eritin. (Suyun kâsenin içine gelmediğinden emin olun.) Kakao yağı tamamen eridiğinde, ocaktan alın. Kabın içine kakao tozu, vanilya ve diğer özleri ekleyip, soğumasını bekleyin.
Ev yapımı çikolata nasıl yapılır nefis yemek tarifleri?
Bir kapta su kaynatın üstüne suya değmeyecek şekilde bir kap oturtun, kakao yağını bu kapta benmari usulü eritin. Kakao yağı eriyince pudra şekerini koyun ve karıştırın. Daha sonra süt tozu ve kakaoyu ekleyin iyice karışınca silikon kaplara dökün ve buzdolabında yarım saat bekletin.
Kakao çekirdeği ile ne yapılır?
Kakao çekirdeği ile ne yapılır?
Aynı zamanda kakao çekirdeğini fındık ezmesine, yulaf ezmesine ya da kuruyemişlerin arasına karıştırarak da tüketebilirsiniz.
Çikolata erimeden nasıl taşınır?
Çikolata erimeden nasıl taşınır?
Çikolata Taşıma Poşeti yaz aylarında çikolatanın erimeden bir yerden başka bir yere taşınmasına olanak sağlar. Çikolata Taşıma Poşeti, kağıt çantalardan daha ekonomiktir. 40 derece sıcaklıkta 3 saate kadar bile çikolatanın erimediği gözlenmiş, kanıtlanmıştır.
Bebek çikolatası nasıl yapılır?
Bebek Çikolatası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tüm malzemeleri bir mini sos tencerede eritin. Ardından ılımaya alıyoruz.
- Muffın kalıplarına eşit miktarda bölüştürdükten sonra, buzlukta yaklaşık 3 saat donduruyoruz.
- Donduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyetler olsun!
Gerçek çikolata nasıl yapılır?
Gerçek çikolata nasıl yapılır?
- Bitter çikolata için, kakao kütlesi, kakao yağı ve şeker karıştırılır.
- Sütlü çikolata elde etmek için kakao kütlesi, kakao yağı, şeker ve süt tozu karıştırılır.
- Beyaz çikolata yapımında ise, çikolatanın kararmasına neden olacağından kakao kütlesi kullanılmaz.
Katkısız çikolata nasıl yapılır?
Katkısız çikolata nasıl yapılır?
Evde Organik Çikolata Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır? İçerisine pudra şekeri ve kakao koyup, pütür pütür olmayacak şekilde çırpıcıyla karıştırarak çırpıyoruz. Son olarak buzdolabımıza koyacağımız kalıbımıza koyarak (bu esnada içerisine üzüm, badem ve bal katmak isteyenler koyabilir) buzdolabında soğumaya bırakıyoruz.
Evde sütlü çikolata nasıl yapılır?
Evde sütlü çikolata nasıl yapılır?
Kakao yağını eritmek için kaynamakta olan su bulunan bir tencerenin üstüne kap koy ve yağı bu kabın içerisine ekle. Bu aşamada suyun kakao yağına temas etmemesi gerek. Benmari usulü erittiğin kakao yağına kakaoyu da ekle ve ikisini güzelce karıştır. Karıştırdığın karışıma şekeri ekle.