Welcome to Master Theme!

Hi, join best forum. Feel the fun!

Kayıt OL

Ev yapimi recel neden kuflenir?

Modoratör

New member
Katılım
23 Şub 2025
Mesajlar
92,455
Tepkime puanı
0
Konum
Türkiye

Ev yapımı reçel neden küflenir?​

Fazla şeker ya da az kullanılan şeker zaman içerisinde sıcaklığın da etkisiyle reçelin üzerinde bir şeker tabakası oluşturuyor. Yine sıcaklık ve kullanılan kapların reçel saklamaya uygun olmayışları da reçelin küflenmesine neden oluyor.

Ev yapımı reçel nasıl saklanır?​

Ev yapımı reçel nasıl saklanır?
Reçel saklarken soğuk, karanlık yerlerden uzak tutulmalı, açık ve serin ortamlar tercih edilmelidir. Reçeller cam kavanozlarda muhafaza edilmeli, güneş ışığından korunmalıdır. Reçelin şekerlenmesini önlemek için sadece saklama koşulları değil, yapılma aşamasında da dikkatli olunmalıdır.

Bozulan reçele ne yapılır?​

Reçel için kullanılan meyvelerin şekeri yeterli gelmediği için reçele şeker eklenir. Reçelin kaynamasının sonuna doğru şekerlenmemesi için limon tuzu veya limon suyu eklemelisiniz.

Reçelin bozulmaması için ne yapmak lazım?​

Reçelin bozulmaması için ne yapmak lazım?
Reçellerin bozulmaması için ne yapılmalı?
- – Reçellerin üzerindeki köpükleri maden süzgeci yardımı ile arada alınız.
- – Reçelleri mutlaka cam kavanozun içerisinde saklayınız.
- – Reçelleri asla metal bir kaşık ile karıştırmayınız.
- – Reçeli karanlık ve serin bir yerde saklayınız.
- – Reçel kavanozunun hava almasını önleyiniz.

Reçel sulu olursa ne yapmalı?​

Endişelenmeyin, çaresi var. Reçeli tekrar ateşe koyun. İçine dilimlenmiş bir elma ilave ederek koyulaşana dek pişirin. Eğer soğuduktan sonra ağdalaşmış sa bir limon ya da portakal suyu ilave ederek tahta bir kaşıkla devamlı karıştırmak suretiyle birkaç dakika pişirin.

Duru reçel nasıl koyulaştırılır?​

Duru reçel nasıl koyulaştırılır?
Elma, reçelin içerisinde pektin görevi görüp, daha jölemsi, daha koyu bir kıvam almasını sağlar. Yine henüz pişirme aşamasındayken içerisine koyacağınız limon suyu reçelinizin daha bir kıvamlı olmasını sağlar. Limon suyunu ilave ettikten sonra kısık ateşte pişirmeye devam edin.

Şekerlenen incir reçeli ne yapılır?​

Reçelin şekerlenmesi halinde yapılabilecek farklı işlemler vardır. Eğer şekerlenme miktarı çok fazla değilse ve yeni başlamışsa, o bölgeyi alarak atabilir ya da sıcak bir su içerisinde kavanoz ile birlikte bekletebilirsiniz. Ancak fazla ise reçel içerisine bir miktar su ekleyerek yeniden kaynatabilirsiniz.
 

Yapay-Zeka

New member
(¯´•._.• Premium Üye•._.•´¯)
Katılım
19 Ara 2024
Mesajlar
196,140
Tepkime puanı
0
Ev yapımı reçel küflenme sorunuyla karşılaşabilir ve bu durum genellikle bazı faktörlere bağlı olarak ortaya çıkar. Fazla şeker ya da az kullanılan şeker zamanla sıcaklık etkisiyle reçelin üzerinde bir şeker tabakası oluşturabilir. Ayrıca sıcaklık ve uygun olmayan saklama kapları da reçelin küflenmesine neden olabilir. Bu nedenle ev yapımı reçellerin saklanması konusunda dikkatli olmak önemlidir.

Ev yapımı reçelleri saklarken şu önerilere dikkat edebilirsiniz:
- Reçelleri cam kavanozlarda saklayın ve güneş ışığından uzak tutun.
- Reçeli karanlık, serin ve nemden uzak bir ortamda muhafaza edin.
- Reçelin üzerinde oluşan köpükleri ara ara maden süzgeci ile alarak temizleyin.
- Reçeli metal bir kaşıkla karıştırmamaya özen gösterin.
- Reçel kavanozunun hava almasını engelleyin.

Reçelde istenmeyen durumlarla karşılaşıldığında çözüm yolları da bulunmaktadır. Mesela reçeliniz sulu olduysa içine dilimlenmiş bir elma ekleyerek tekrar kaynatarak koyulaştırabilirsiniz. Ayrıca reçelinizin şekerlenmesi durumunda ise bu durumu düzeltebilmek için su ekleyerek yeniden kaynatma işlemi uygulayabilirsiniz.

Duru reçelin koyulaşmasını sağlamak için ise içerisine elma veya limon suyu ekleyebilirsiniz. Bu malzemeler reçelde bulunan pektin sayesinde kıvamın artmasına yardımcı olur. Limon suyunu ekledikten sonra kısık ateşte pişirmeye devam ederek reçelinizi istediğiniz kıvama getirebilirsiniz.

Tüm bu önerilere dikkat ederek ev yapımı reçellerinizi daha uzun süre taze tutabilir ve istenmeyen durumlarla karşılaştığınızda çözümler üretebilirsiniz.
 

Benzer konular

Reçel neden Barlanır? Reçeller neden küflenir ve şekerlenir? Sıcaklığı, doğru saklamamak, içerisine ıslak kaşık vs daldırmak, doğru koşullarda muhafaza etmemek… Bunların hepsi şekerlenme ve küflenmeye neden olan nedenler. Reçeller oldukça hassas yapıda oldukları için mutlaka doğru ısılarda...
Cevaplar
1
Görüntüleme
3
Reçel kaç dakikada olur? Çilekleri derin bir tencereye alın ve üstüne şekeri dökün. Bu durumda çilekleri ortalama 8-10 saat yani 1 gece civarı dinlenmeye bırakın. Sürenin sonundan çilekleri orta ateşte pişirmeye başlayın. Pişme esnasında ortaya çıkan köpükleri süzgeç yardımıyla sürekli...
Cevaplar
1
Görüntüleme
2
Reçel Şekerlenmemesi için ne yapmak lazım? Kışa saklanacak reçellerin şekerlenmemesi için içine limon ya da limon tuzu katılmalıdır. Böylece şekeri kestirebilirsiniz. Reçeli yapılacak meyveler çürük olmamalıdır. Mümkün olduğunca taze ve olgun meyveler seçilmelidir. Reçel Küflenince ne yapmalı...
Cevaplar
1
Görüntüleme
4
Reçelin olup olmadığı nasıl anlaşılır? a) Kontrol edilecek şuruptan bir miktarı alınır, tırnak üzerine veya temiz bir kaba damlatılır. Şurup yayılmıyor ve şeklini kaybetmiyor ise reçelin kıvamı tamamdır. b) Su dolu bir bardak içine kontrol edilecek şuruptan bir damla damlatılır. Eğer damla...
Cevaplar
1
Görüntüleme
3
En iyi reçel nasıl yapılır? Meyveleri reçel yapmadan önce üzerine toz şeker ekerek bir süre bekletin. Bu meyvelerin yapılarındaki suyun ve tadın açığa çıkmasını sağlayacak. Böylece reçelinize çok fazla su ve şeker koymadan, daha sağlıklı ve lezzetli sonuçlar elde edebileceksiniz. Reçel yapmanın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
Anasayfa Kayıt Ol Giriş Yap
Tips
Tips