Ev yapımı reçel neden küflenir?
Fazla şeker ya da az kullanılan şeker zaman içerisinde sıcaklığın da etkisiyle reçelin üzerinde bir şeker tabakası oluşturuyor. Yine sıcaklık ve kullanılan kapların reçel saklamaya uygun olmayışları da reçelin küflenmesine neden oluyor.Ev yapımı reçel nasıl saklanır?
Ev yapımı reçel nasıl saklanır?Reçel saklarken soğuk, karanlık yerlerden uzak tutulmalı, açık ve serin ortamlar tercih edilmelidir. Reçeller cam kavanozlarda muhafaza edilmeli, güneş ışığından korunmalıdır. Reçelin şekerlenmesini önlemek için sadece saklama koşulları değil, yapılma aşamasında da dikkatli olunmalıdır.
Bozulan reçele ne yapılır?
Reçel için kullanılan meyvelerin şekeri yeterli gelmediği için reçele şeker eklenir. Reçelin kaynamasının sonuna doğru şekerlenmemesi için limon tuzu veya limon suyu eklemelisiniz.Reçelin bozulmaması için ne yapmak lazım?
Reçelin bozulmaması için ne yapmak lazım?Reçellerin bozulmaması için ne yapılmalı?
- – Reçellerin üzerindeki köpükleri maden süzgeci yardımı ile arada alınız.
- – Reçelleri mutlaka cam kavanozun içerisinde saklayınız.
- – Reçelleri asla metal bir kaşık ile karıştırmayınız.
- – Reçeli karanlık ve serin bir yerde saklayınız.
- – Reçel kavanozunun hava almasını önleyiniz.
Reçel sulu olursa ne yapmalı?
Endişelenmeyin, çaresi var. Reçeli tekrar ateşe koyun. İçine dilimlenmiş bir elma ilave ederek koyulaşana dek pişirin. Eğer soğuduktan sonra ağdalaşmış sa bir limon ya da portakal suyu ilave ederek tahta bir kaşıkla devamlı karıştırmak suretiyle birkaç dakika pişirin.Duru reçel nasıl koyulaştırılır?
Duru reçel nasıl koyulaştırılır?Elma, reçelin içerisinde pektin görevi görüp, daha jölemsi, daha koyu bir kıvam almasını sağlar. Yine henüz pişirme aşamasındayken içerisine koyacağınız limon suyu reçelinizin daha bir kıvamlı olmasını sağlar. Limon suyunu ilave ettikten sonra kısık ateşte pişirmeye devam edin.