- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 1.765
- Meslek
- Webmaster
Evde ders vermek yasak mı?
Eğer kendi evinizde özel ders vermeyi teklif ederseniz, ortamın ders vermeye uygun ve güvenliğini sağlamak yasal olarak sizin sorumluluğunuzdadır. Özel ders öğretmeni olarak kendi evinizde karşılaşabileceğiniz herhangi bir sağlık veya güvenlik sıkıntısında tamamen siz sorumlu tutulacaksınız.
Sınıfta 2 Korona çıkarsa ne olur?
Sağlık kuruluşunun takibinde olur ve okula devam etmez. 10 gün içinde aynı sınıfta 2. kez vaka çıktığı için sınıftaki öğrencilerin tamamı yakın temaslı kabul edilerek eve gönderilir ve 5 gün boyunca evde temaslı takibine alınır. 5'nci gün aile onayı alınan öğrencilere Covid-19 PCR testi uygulanır.
Sınıf kapanması için kaç pozitif?
Servislerde öğrencilerden birinde Covid-19 pozitif vaka saptanması durumunda öğrenciler temaslı kabul edilecek ve kuralına uygun maske takmak koşuluyla okula devam edecekler.
Öğretmen Serbest meslek midir?
Geçmiş yıllarda en yaygın serbest meslek dalları arasında daha çok zanaatkar ve sanatçılar yer alırken bugün çok daha yaygın başka mesleklerden bahsetmek de mümkündür. Bu mesleklerin başında avukat, doktor, mimar, sağlık görevlisi, mühendis, öğretmen ve veteriner hekimler gelir.
Dershanede çalışan Milli eğitim öğretmenin cezası nedir?
Boş vakitlerde dershanede çalışan öğretmene 1 yıl kademe ilerlemesinin durdurulması cezası verilmiştir.
Covid temaslı okula gidebilir mi?
Anaokulu, kreşler, ilk öğretim ve orta öğretimde COVID-19 vakası dışında kalan öğrenciler günde iki kez ateş ve semptom taraması sorgulanarak maske ve mesafe kurallarına uyarak okula devam ederler. Diğer sınıflar ile teneffüsler dahil okul giriş ve çıkışlarında karşılaşmaları engellenecek şekilde düzenleme yapılır.
Covid-19 temaslı kişi ne yapmalı?
Özellikle ateş düşürücü ilaç içmenize rağmen düşmeyen ateşiniz ya da nefes darlığınız varsa maskenizi takarak sağlık kuruluşuna müracaat etmelisiniz, ya da şikayetleriniz kendinizin hastaneye başvurmasını önleyecek kadar şiddetli ise 112'yi arayarak durumunuzu bildirmelisiniz.
Karantina 14 gün dahil mi?
Aşısız olan yahut aşı dozları tamamlanmamış kişilerin COVID-19 yakın temaslısı olması halinde karantina süresi genel olarak 14 gün önerilmektedir.
Serbest meslek işleri nelerdir?
avukat, doktor, diş hekimi, veteriner hekim, mimar, mühendis, müşavir, serbest muhasebeci mali müşavir, yeminli mali müşavir, danışman, ressam, yazar, bestekar, kimyager, noter, öğretmen, artist, menajer, senarist, yönetmen, ebe, sünnetçi, arzuhalci, rehber ve sağlık memuru vb. kişiler serbest meslek erbabıdır.
Serbest meslek olarak ne yapabilirim?
Az Sermaye ile Yapılabilecek 50 Karlı Yeni İş Fikri
- 1 Doğum ve Bebek Fotoğrafçılığı Yapmak.
- 2 VİOP'ta İşlem Yapmak.
- 3 Solucan Gübresi Üretim Tesisi Yapmak.
- 4 Mantar Yetiştiriciliği Yapmak.
- 5 Yarasa Gübresi Satmak.
- 6 Çiçekçi Dükkanı Açmak.
- 7 Catering Hizmeti Vermek.
- 8 Teraryum ve Minyatür Bahçe Yapmak.
Devlette çalışan öğretmen dershanede çalışabilir mi?
1-Özel dershanelerde resmî veya özel okul öğretmenlerinin görevlendirilemeyeceğine ilişkin olarak; a)İlgi (a) Kanunun 21'inci maddesinin yedinci fıkrasında;? Resmî ve özel okul yöneticileri ile öğretmenlerine özel okul, öğrenci etüt eğitim merkezi ve kurslar dışındaki özel öğretim kurumlarında görev verilemez.