Evde nar ekşisi sosu nasıl yapılır?
Nar suyunu süzdükten sonra geniş bir tencereye alın. Tenceredeki narları yaklaşık 3-4 saat kadar kaynatın. Nar suyunu pişirirken üzerinde oluşan köpükleri mutlaka alın. Kaynamaya başlayan nar suyu akışkan ve yoğun bir kıvam aldığında nar ekşisi hazır demektir.
Nar lekesini nasıl çıkarabiliriz?
Nar lekesini nasıl çıkarabiliriz?
Öncelikle lekeli olan bölgeyi nemli bezle silin. Ardından limon kolonyasını leke üzerine dökün ve bir süngerle temizlemeye başlayın. Kolonyanın etkisiyle nar lekesi saniyeler içinde temizlenecektir.
Nar ekşisi hangi hastalıklara iyi gelir?
Nar ekşisinin faydaları nelerdir?
- – Hipertansiyonu düşürücü etkisi vardır.
- – Kolesterol ve kan şekerini dengeler.
- – Şeker hastalığına iyi gelir.
- – Diş ve dişeti için faydalıdır.
- – Kalp damarlarını korur.
- – Kellik tedavisinde başvurulan kaynaklar arasındadır.
15 kilo nardan kaç kilo nar ekşisi çıkar?
15 kilo nardan kaç kilo nar ekşisi çıkar?
15 kg kabuklu nardan yaklaşık 1 lt nar ekşisi çıkıyor. (Bu ölçüler yaklaşık ölçülerdir – Nar tanesine ve kaynama süresine bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.)
Nar aromalı sos neden yasaklandı?
Nar ekşisi izlenimi veren sos üretilemeyecek Buna göre, uluslararası kabul görmüş kokteyl, alkollü içki ve bunların aromaları ile denatüran madde olsa bile tersiyer bütil alkol, alkollü içkilere aroma verici madde ya da bileşen olarak eklenemeyecek ve ürün isimlendirilmesinde kullanılamayacak.
Nar sosu nasıl yapılıyor?
Nar sosu nasıl yapılıyor?
Pastalar İçin Nar Sosu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce narı sıktım. Bir su bardağı tam ölçü çıktı.
- Daha sonra şeker ve nişastayı ekleyip derin bir tavada orta ateşte pişirdim.
- Kaynayınca ocağın altını kıstım.
- 2 dk daha piştikten sonra ocaktan aldım.
- Soğuyunca pastalarda meyve sosu olarak kullandım. Afiyet olsun.
1 kg nardan ne kadar nar ekşisi çıkar?
5 kg kabuklu nardan yaklaşık 300-350 ml nar ekşisi çıkıyor. 15 kg kabuklu nardan yaklaşık 1 lt nar ekşisi çıkıyor. (Bu ölçüler yaklaşık ölçülerdir – Nar tanesine ve kaynama süresine bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.)
Nardenk nasıl yapılır?
Nardenk nasıl yapılır?
Nardenk (Farsça: ﻧﺎﺭﺩﻧﻚ) (nārdeng) nar, kızılcık, erik vb. meyvelerden yapılan ekşimsi pekmezdir. Nardenk yapılırken meyve şırayısı bir fıçı içinde 2 – 3 gün durdurulur. Yeteri derecede ekşimiş olan meyva posası bulandırmadan şırayı tavalara alıp pekmez kıvamına gelinceye dek ateşte kaynatılır.