Evde Pasta Patlatma Pastası Nasıl Yapılır?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

theking

Guest
Evde Pasta Patlatma Pastası Nasıl Yapılır? Evde pasta patlatma pastası yapmak için öncelikle malzemeleri hazırlayın. Daha sonra pasta hamurunu yoğurun ve tepsiye yerleştirin. Ardından krem şantiyı hazırlayın ve pastanın üzerine sürün. Son olarak meyveleri doğrayın ve pastanın üzerine yerleştirin. Pasta süslemeleri ile pastayı dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Pastayı soğutucuda beklettikten sonra servis yapabilirsiniz. Evde pasta patlatma pastası yapmak hem kolay hem de lezzetli bir tariftir. Misafirlerinizin beğenisini kazanacak bu pasta, özel günlerinizde de vazgeçilmez olacak.
İçindekiler

Evde pasta patlatma pastası yapmak için öncelikle aşağıdaki malzemeleri hazırlamanız gerekmektedir:
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı sıcak su

Pasta hamurunu hazırlamak için öncelikle yumurtaları ve toz şekeri derin bir kapta çırpın. Ardından süt, sıvı yağ ve vanilyayı ekleyerek çırpmaya devam edin. Ayrı bir kapta unu, kabartma tozunu ve tuzu karıştırın. Karışımı yavaşça yumurtalı karışıma ekleyin ve iyice çırpın.
Bir kek kalıbını yağlayıp, unlayın ve hazırladığınız hamuru içine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirin. Pişme süresi fırından fırına değişiklik gösterebilir, bu yüzden kürdan testi yaparak pişirme süresini kontrol edebilirsiniz. Kekin ortasına batırdığınız kürdan temiz çıkıyorsa kek pişmiş demektir.
Pasta patlatma sosu için ise kakao, toz şeker ve sıcak suyu bir tencereye koyun. Orta ateşte sürekli karıştırarak kaynamaya başlayana kadar pişirin. Kaynadıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Pişen keki fırından çıkarıp, üzerine hazırladığınız pasta patlatma sosunu dökün. Sos kekin üzerinde yayılacaktır. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

Evde Pasta Patlatma Pastası Kaç Dakikada Pişer?

Evde pasta patlatma pastası genellikle 30-35 dakika arasında pişirilir. Ancak fırından fırına pişme süresi değişiklik gösterebilir. Pişme süresini kontrol etmek için kürdan testi yapabilirsiniz. Kekin ortasına batırdığınız kürdan temiz çıkıyorsa kek pişmiş demektir.

Evde Pasta Patlatma Pastası İçin Hangi Malzemeler Kullanılır?

Evde pasta patlatma pastası için aşağıdaki malzemeler kullanılır:
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı sıcak su

Evde Pasta Patlatma Pastası Nasıl Hazırlanır?

Evde pasta patlatma pastası hazırlamak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
Adım 1: Yumurtaları ve toz şekeri bir kapta çırpın.
Adım 2: Süt, sıvı yağ ve vanilyayı ekleyerek çırpmaya devam edin.
Adım 3: Ayrı bir kapta unu, kabartma tozunu ve tuzu karıştırın.
Adım 4: Un karışımını yavaşça yumurtalı karışıma ekleyin ve iyice çırpın.
Adım 5: Kek kalıbını yağlayıp, unlayın ve hamuru içine dökün.
Adım 6: Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirin.
Adım 7: Kürdan testi yaparak pişirme süresini kontrol edin.
Adım 8: Pişen keki fırından çıkarıp, üzerine pasta patlatma sosunu dökün.
Adım 9: Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Evde Pasta Patlatma Pastası Sosu Nasıl Yapılır?

Evde pasta patlatma pastası sosu için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
Adım 1: Bir tencereye kakao, toz şeker ve sıcak suyu koyun.
Adım 2: Orta ateşte sürekli karıştırarak kaynamaya başlayana kadar pişirin.
Adım 3: Kaynadıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Adım 4: Soğuduktan sonra kekin üzerine dökerek kullanabilirsiniz.

Evde Pasta Patlatma Pastası Neden Patlar?

Evde pasta patlatma pastası, üzerine dökülen sıcak sos ile kabarmaktadır. Sos, kekin üzerinde yayılarak kabarmasını sağlar. Bu nedenle pastanın patlaması normal bir durumdur ve istenilen sonucu verir.

Evde Pasta Patlatma Pastası Nasıl Servis Edilir?

Evde pasta patlatma pastası dilimlenerek servis edilir. Soğuduktan sonra dilimleyebilir ve çay veya kahve ile birlikte servis yapabilirsiniz. Dilimlenmiş pastaları servis tabağına alarak sunum yapabilirsiniz.

Evde Pasta Patlatma Pastası Kaç Kişilik?

Evde pasta patlatma pastası kalıbın büyüklüğüne göre farklılık gösterebilir. Genellikle standart bir kek kalıbı kullanıldığında 8-10 dilim arası bir pasta elde edilir. Ancak dilim kalınlığına ve porsiyon büyüklüğüne göre kişi sayısı değişebilir.

Evde Pasta Patlatma Pastası Nasıl Saklanır?

Evde pasta patlatma pastasını dondurucuda veya buzdolabında saklayabilirsiniz. Pastayı hava almayan bir kapta veya streç film ile sararak buzdolabında 2-3 gün, dondurucuda ise 1 ay kadar saklayabilirsiniz. Pastayı servis yapmadan önce buzdolabından çıkarıp oda sıcaklığında bekletmeniz daha iyi bir lezzet elde etmenizi sağlar.

Evde Pasta Patlatma Pastası Hangi Kalıpta Yapılır?

Evde pasta patlatma pastası genellikle dikdörtgen veya kare kek kalıplarında yapılır. Ancak isteğe bağlı olarak yuvarlak veya farklı şekillerdeki kek kalıpları da kullanılabilir. Kalıbın büyüklüğüne göre pişirme süresi ve pasta miktarı değişebilir.

Evde Pasta Patlatma Pastası İçin Alternatif Malzemeler Nelerdir?

Evde pasta patlatma pastası için alternatif malzemeler kullanarak farklı lezzetler elde edebilirsiniz. Örneğin, vanilya yerine limon kabuğu rendesi veya portakal kabuğu rendesi ekleyebilirsiniz. Ayrıca pasta sosu için farklı çikolata çeşitlerini kullanarak da değişik tatlar elde edebilirsiniz.

Evde Pasta Patlatma Pastası Besin Değerleri Nelerdir?

Evde pasta patlatma pastasının besin değerleri, kullanılan malzemelere ve porsiyon büyüklüğüne göre değişiklik gösterebilir. Genellikle 1 dilim pasta (yaklaşık 100 gram) için aşağıdaki besin değerleri dikkate alınabilir:
Enerji: yaklaşık 350 kcal
Protein: yaklaşık 5 gram
Yağ: yaklaşık 15 gram
Karbonhidrat: yaklaşık 50 gram
Lif: yaklaşık 2 gram

Evde Pasta Patlatma Pastası Nasıl Lezzetlendirilir?

Evde pasta patlatma pastasını daha lezzetli hale getirmek için aşağıdaki önerileri deneyebilirsiniz:
Çikolata Parçacıkları: Hamura ekstra lezzet katmak için çikolata parçacıkları ekleyebilirsiniz.
Fındık veya Ceviz: İç harcına dövülmüş fındık veya ceviz ekleyerek farklı bir dokunuş elde edebilirsiniz.
Meyve Dilimleri: Kekin üzerine dilimlenmiş meyveler (örneğin çilek veya muz) yerleştirerek taze bir tat elde edebilirsiniz.
Krema veya Dondurma: Servis yaparken pastanın yanında vanilyalı dondurma veya çikolatalı krema sunabilirsiniz.

Evde Pasta Patlatma Pastası Hangi Özel Günlerde Yapılır?

Evde pasta patlatma pastası özel günlerde veya davetlerde sıklıkla tercih edilen bir pastadır. Doğum günleri, yılbaşı, bayram veya özel kutlamalar gibi günlerde yapılabilir. Ayrıca misafirlerinize farklı bir pasta deneyimi sunmak isterseniz de bu tarifi tercih edebilirsiniz.

Evde Pasta Patlatma Pastası İçin Hangi Soslar Kullanılabilir?

Evde pasta patlatma pastası için çikolata sosu dışında farklı soslar da kullanabilirsiniz. Örneğin, karamel sos, frambuaz sosu veya limon sosu gibi farklı tatlar deneyebilirsiniz. Sos seçimini kişisel tercihinize göre yapabilirsiniz.

Evde Pasta Patlatma Pastası Nasıl Dilimlenir?

Evde pasta patlatma pastasını dilimlemek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
Adım 1: Soğuyan pastayı kek kalıbından çıkarın ve düz bir zemine alın.
Adım 2: Keskin bir bıçak yardımıyla pastayı istediğiniz büyüklükte dilimlere ayırın.
Adım 3: Dilimleri servis tabağına alarak istediğiniz şekilde sunum yapabilirsiniz.

Evde Pasta Patlatma Pastası Kaç Gün Taze Kalır?

Evde pasta patlatma pastası, doğru şekilde saklandığında 2-3 gün taze kalabilir. Pastayı hava almayan bir kapta veya streç film ile sararak buzdolabında saklamanız tazeliğini korumasını sağlar. Ancak her geçen gün tazeliği azalabilir, bu yüzden mümkünse taze tüketmeniz önerilir.

Evde Pasta Patlatma Pastası Pişerken Neden Kabarıyor?

Evde pasta patlatma pastası pişerken kabarması, kullanılan kabartma tozu ve hamurun içerisindeki hava kabarcıklarının genleşmesi sonucu gerçekleşir. Kek hamuru içerisindeki kabartma tozu, ısı etkisiyle karbondioksit gazı oluşturur ve bu gaz hamurun kabarmasını sağlar.

Evde Pasta Patlatma Pastası İçin Hangi Un Kullanılır?

Evde pasta patlatma pastası için genellikle normal un kullanılır. Eğer glütensiz bir pasta yapmak isterseniz glütensiz un kullanabilirsiniz. Un seçimini tarife uygun olarak yapmalısınız.

Evde Pasta Patlatma Pastası Kaç Kişilik Dilimlenir?

Evde pasta patlatma pastası kalıbın büyüklüğüne göre farklılık gösterebilir. Genellikle standart bir kek kalıbı kullanıldığında 8-10 dilim arası bir pasta elde edilir. Ancak dilim kalınlığına ve porsiyon büyüklüğüne göre kişi sayısı değişebilir.

Evde Pasta Patlatma Pastası Nasıl Süslenir?

Evde pasta patlatma pastasını istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. İşte bazı süsleme önerileri:
<

Pasta patlatma pastası tarifi için gerekli malzemeler: un, şeker, süt, kabartma tozu.
Hamuru hazırlayıp fırına vermeden önce üzerine çikolata sosu sürün.
Fırında pişen pasta patlatma pastasını isteğe bağlı olarak meyvelerle süsleyin.
Tatlıyı dilimledikten sonra üzerine krem şanti veya dondurma ekleyebilirsiniz.
Pasta patlatma pastası servise hazır, afiyet olsun!

Malzemeler: un, şeker, süt, kabartma tozu.
Hamur hazırlanır ve üzerine çikolata sosu sürülür.
Fırında pişen pasta meyvelerle süslenebilir.
Tatlı dilimlendikten sonra krem şanti veya dondurma eklenir.

T

Sporla Üreme Nasıl Olur Hangi Canlılarda Görülür?

S

158 Boy İle Hostes Olunur Mu?

1. Konular

1. 1.263.555
  2. Mesajlar

1. 1.660.210
  3. Kullanıcılar

1. 31.287
  4. Son üye

Geri
Üst Alt