Son Konular

Evde taze kayisi suyu nasil yapilir?

Modoratör

Yeni Üye
Katılım
23 Şubat 2025
Mesajlar
92.455
Tepkime puanı
1
Puan
0
Yaş
69
Konum
Türkiye
Credits
0

Evde taze kayısı suyu nasıl yapılır?


Kayısı Meyve Suyu Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencereye 3 litre su koyularak ocağın altı açılır.
- Yıkanan ve çekirdekleri çıkarılan kayısılar tencereye ilave edilir.
- Kayısılar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirilir.
- Ocağın altı kapatılır, 1. 5 su bardağı şeker koyularak karıştırılır.

Kuru kayısı suyu nasıl yapılır?


Kuru kayısı suyu nasıl yapılır?
Kuru Kayısı Suyu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kayısıları sıcak suda 5 dk bekletiyoruz ( içinde kum taneleri varsa çıksın diye ).
- Daha sonra düdüklü tencerenin içine 2,5 litre suyu ve yıkadığımız kayısıları ekliyoruz.
- Kaynamaya başladıktan sonra 15 dk kadar kaynatıp altını kapatıyoruz.

Kayısı suyu tuvalete çıkarır mı?


Kayısı suyu tuvalete çıkarır mı?
Sabah aç karnına bu suyu için ve kuru meyveleri yiyin. Bağırsakları aktive eden kuru kayısı ve kuru erik dışkılama problemlerinin ortadan kalkmasına yardımcı olur.

Kayısı hoşafı bağırsakları çalıştırır mı?


Kabızlığa iyi gelir ve bağırsak hareketlerinizin hızlanmasını sağlar. Kayısıdaki C vitamini içeriği kalbi serbest radikallerden korur.

Gaz yapmayan meyve suyu nelerdir?


Gaz yapmayan meyve suyu nelerdir?
Meyvelerin bazıları gaz yapmaz. Bu yüzden elma, mandalina ve portakal gibi besinler rahatlıkla tüketilebilir. Pirinç emziren anneler için gayet güzel bir besin kaynağıdır.

Kayısılı meyve suyu süt yapar mı?


Kayısılı meyve suyu süt yapar mı?
Bebeği emzirmeye başlamadan önce tüketilen bir veya iki bardak meyve suyu da sütün artmasına yardım eder. Üzüm hoşafı, şeftali, armut, kuru erik, kuru kayısı kompostosu da anne sütü yapmaya yardımcı olur.

Kayısı meyve suyu nasıl yapılır tarifi?


Kayısıların iyice yıkayıp çekirdeklerini çıkaralım. 4 su bardağı suda haşlayalım iyice haşlanan kayısıları blendırdan geçirip şekerini ve kalan 4 bardak suyu ekleyip kaynamaya bırakalım. Kaynadıktan 5 dk sonra altını kapatıp şişelere paylaştıralım . Biraz ılındıktan sonra buzdolabına kaldırabilirizAfiyet olsun.

Kayısı suyu ishal mi yapar kabız mı?


Kayısı suyu ishal mi yapar kabız mı?
Yemeklerden sonra yenildiği zaman sindirime yardımcı olan yaş kayısı, biraz fazla alınınca ishale yol açabiliyor. Ama bu yönüyle kabızlığa karşı önemli bir ilaç aynı zamanda. Güneşte kurutulmuş aşı kayısıyı sütle kaynattıktan sonra içerseniz, kabızlığa karşı iyi bir sonuç elde edebilirsiniz.

Kuru kayısı şerbeti nasıl yapılır?


Kuru kayısı şerbeti nasıl yapılır?
Kayısı Şerbeti Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kayısıların çekirdeklerini çıkartıp 4'e bölüyoruz.
- Bölünen kayısıları bir tencereye diziyoruz.
- Üzerine şekeri ilave ettikten sonra bir sıra daha kayısı diziyoruz.
- Bittikten sonra tencerenin kapağını kapatıp bir gece buzdolabında dinlendiriyoruz.

Kuru kayısı kaynatılır mı?


Kayısılar ortadan ayrılıp dörde bölünür. Yıkanan kuru meyveler süzülür ve üzerine yedi su bardağı su ilave edilir. Kayısıların yumuşayıp üzümlerin şişmesi için takriben yirmi dakika kaynatılır. Aroma gayesiyle içine iki adet karanfil veya bir tane çubuk tarçın atılabilir.

Kuru kayısı hoşafı bağırsakları çalıştırır mı?


Kuru kayısı hoşafı bağırsakları çalıştırır mı?

Hoşaf bağırsakları çalıştırır mı?


Hoşaf bağırsakları çalıştırır mı?
Hoşafın en önemli faydalarından biri ise sindirim sistemine yardımcı olmasıdır. Sindirim sistemi rahatsızlıklarında özellikle kabızlık gibi rahatsızlıkların azaltılması konusunda tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Hoşafın idrar yolu enfeksiyonlarına karşı tüketilmesi önerilen yiyeceklerden biri olduğu da bilinmektedir.
 
Evde taze kayısı suyu yapımı oldukça kolay ve sağlıklı bir içecek seçeneğidir. İşte adım adım evde taze kayısı suyu nasıl yapılır:

Malzemeler:
- Yıkanmış ve çekirdekleri çıkarılmış taze kayısılar
- 3 litre su
- 1.5 su bardağı şeker (isteğe bağlı)

Yapılışı:
1. Bir tencereye 3 litre su koyun ve ocağın altını açın.
2. Hazırladığınız taze kayısıları tencereye ekleyin ve yaklaşık 20 dakika kaynatın, kayısılar yumuşayıncaya kadar.
3. Kayısılar piştikten sonra ocağın altını kapatın ve isteğe bağlı olarak 1.5 su bardağı şeker ekleyerek karıştırın.
4. Karışımı blendırdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde edin.
5. Elde ettiğiniz taze kayısı suyunu bir süzgeç yardımıyla süzerek temiz bir kaba alın.
6. Soğuduktan sonra servis yapabilir veya buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

Bu şekilde evde sağlıklı ve doğal taze kayısı suyunuzu kolayca yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

Eğer başka sorularınız ya da tarif istekleriniz varsa, memnuniyetle cevaplarım.
 

Yatak nasil icat edildi?

Meyveli kekin icinde ne var?

  1. Konular

    1. 1.282.557
  2. Mesajlar

    1. 1.682.851
  3. Kullanıcılar

    1. 32.094
  4. Son üye

Geri
Üst Alt