Modoratör
Efsanevi Üye
Evde yaglama nasil yapilir?
- Ilık süt, şeker ve mayayı sıcak bir fırının üzerinde mayalanmaya bırakın.
- Geniş bir kaba elenmiş unu alın.
- Hamuru iyice yoğurun ve 11 eşit bezeye ayırıp bezeleri yuvarlayın.
- Hamurların üzerine nemli bir bez örtün ve yarım saat kadar bekletin.
- Geniş bir tavaya tereyağı ve sıvıyağı alın.
Şebit tarifi nasıl yapılır?
Şebit tarifi nasıl yapılır?
Unu yoğurma kabına alın. Ortasını havuz gibi açıp tuz ve mayayı ilave edin. Bir yandan karıştırıp bir yandan ılık suyu ekleyin. Hamuru kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurup üzerini nemli bir bezle örterek yarım saat kadar dinlendirin….Üzeri için:
- su bardağı yoğurt.
- diş sarımsak. Tuz. Hamuru için:
- su bardağı un.
Antep yağlaması nasıl yapılır?
Antep yağlaması nasıl yapılır?
Antep Usulü Patates Yağlaması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patatesleri soyup kalın halkalar halinde doğrayalım.
- Tencereye alıp üzerini aşacak kadar su koyup tuzunu atıp iyice yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz.
- Sonra soğanları küp küp doğrayıp tencereye alıyoruz üzerine yağını alıp biraz kavuruyoruz.
Kayseri yağlaması ile ne yenir?
Ekmeğiyle doyurucu, kıymalı harcıyla besleyici ve sarımsaklı yoğurduyla ferahlatıcı bir tarif. Önden gazpacho gibi soğuk bir çorba ve yanında bir çeşit yeşil salata ile tek kelime ile mükemmel bir iftar menüsünün damaklarda iz bırakan ana yemeği olacaktır.
Nefis yemek Tarifleri kayseri yağlaması nasıl yapılır?
Nefis yemek Tarifleri kayseri yağlaması nasıl yapılır?
Kayseri Yağlaması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamuru için un harç tüm malzemeler yoğurma kabına alınır karıştırılır un kontrollü olarak eklenir.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlanır.
- Mayalanan hamur tezgahın üzerine alınır 22 24 adet bezeye ayrılır merdane yardımıyla açılır.
- Orta ateşte olan tavaya alınarak pişirilir.
Şebit yufka nasıl yapılır?
Şebit yufka nasıl yapılır?
Ortasına tuz, şeker mayayı katıp ılık suyu yavaş yavaş ekleyerek hamuru yoğuralım. Bu hamuru elde edebilmek için uzunca bir süre yoğurup, suyu dikkatlice, az az eklemek gerekiyor. Hamur kıvama gelince üzerine örtüp mayanlanması için bırakıyoruz. Mayası gelen hamuru istediğimiz boyu ya göre eşit bezeye bölüyoruz.
Şebit kıyması nasıl yapılır?
Soğanlar pembeleşmeye başlayınca üstüne ince doğranmış biberleri ve kıymayı ilave edip güzelce kavurun. Baharatlarını ilave edin, salçayı ekleyin ve kavurmaya devam edin. Rendelenmiş domatesi ve suyunu da ilave ettikten ve kıymalar iyice piştikten sonra altını kapatın. Hafif sulu bir harç elde etmemiz gerekiyor.
Kayseri yağlaması nasıl yapılır Masterchef?
Kayseri yağlaması nasıl yapılır Masterchef?
Kayseri'ye özgü yufka, kıyma, salçalı sos ve yoğurttan oluşan bir yemek. Şebitlerin üst üste konup, her katın arasına bol sulu ve salçalı kıymanın konmasıyla yapılır. Su, süt, şeker, maya ve sıvıyağı bir kaba alıp maya eriyinceye kadar karıştırın. Unu yavaş yavaş katarak yumuşak bir hamur elde edin.
MasterChef Kayseri Yağlamasi nasıl yapılır?
MasterChef Kayseri Yağlamasi nasıl yapılır?
Yaglama yemeginin yanina ne gider?
Tüm lavaş ve kıymalı harcı aynı şekilde dizin, Bekletmeden, yanında sarımsaklı yoğurtla birlikte servis edin.