Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Modoratör

Evlendikten sonra pasaportu degistirmek gerekiyor mu?

Modoratör

(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Puan 0
Çözümler 0
Katılım
23 Şubat 2025
Mesajlar
92.455
Tepkime puanı
0
Puan
0
Yaş
69
Konum
Türkiye
Modoratör

Evlendikten sonra pasaportu değiştirmek gerekiyor mu?​

Bu yüzden pasaportta yer alan bir bilginin değişmesi halinde pasaportun yenilenmesi gerekir. Evlendikten sonra yeni bir pasaport için başvuru yapacaksan gerekli pasaport başvuru belgelerinin yanında yeni kimliğinin ya da nüfus müdürlüklerinden temin edebileceğin geçici kimlik belgesinin olması yeterli.

Evlenince ikametgah değişir mi?​

Evlilik sonrasında ikametgâh yani adres değişikliği için çiftlerin, oturacakları evin bağlı bulunduğu nüfus ve vatandaşlık işleri dairesine müracaat etmesi gerekir. Bu işlem için gerekli olacak evraklar; Nüfus cüzdanı Adına ve yeni adresine göre kesilmiş bir fatura veya kira sözleşmesi yeterli olacaktır.

Evlendikten sonra hangi belgeler değişir?​

Evlendikten sonra hangi belgeler değişir?
Bunların en başında kimlik değişimi geliyor.
- KİMLİK DEĞİŞİMİ
- PASAPORT YENİLEME.
- EHLİYET DEĞİŞTİRME.
- İKAMETGAH DEĞİŞİKLİĞİ
- AİLE HEKİMİ DEĞİŞİMİ
- EVLENDİKTEN SONRA İŞYERİNE VERİLECEK EVRAKLAR.

Evlenince nüfus cüzdanı nasıl değiştirilir?​

İlk yol ALO 199 çağrı merkezinden randevu almak, ikinci yol ise Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü web sitesi üzerinden almaktır. Daha sonra randevu almış olduğunuz gün ve saatte randevu almış olduğunuz nüfus müdürlüğüne gitmeniz gerekmektedir.

Eşler birbirinin kimliğini değiştirebilir mi?​

Eşlerin çocukları olması veya eş ve çocukların bilgilerinde değişiklik olması halinde; nüfus müdürlüğüne yapılan müracaat üzerine uluslararası aile cüzdanında gerekli düzeltmeler ve eklemeler yapılır.

2 ikametgah adresi olur mu?​

2 ikametgah adresi olur mu?
Kişinin aynı anda birden çok yerleşim yeri adresi olamaz. (2) Yerleşim yeri dışında kalan ve geçici süre ile oturulan yazlık, kışlık, ikinci veya üçüncü gibi konutlar da kişinin talebi halinde diğer adres olarak tutulur.

Evlilik nüfusa ne zaman geçer?​

En geç 10 gün içerisinde bu kişilerden biri nikah akdini ilçe nüfus müdürlüğüne bildirmelidir. Nüfus müdürlüğünün de kendisine ulaşan bilgileri sisteme girmesi ile güncelleme işlemi başlatılmaktadır. Diğer aşamada bilgileri güncellenen çiftlerin artık kimlik değişimi için başvurmaları gerekir.

Evlilik sonrası kimlik yenileme ücreti ne kadar?​

Evlilik Sonrası Kimlik Yenileme Ücreti Ne Kadar? Evlilik Sonrası kimlik değişim ücreti 37,5 TL’dir. Bu ücreti anlaşmalı bankalara yatırmanız gereklidir.

Evlendikten sonra kimlik değiştirme ücreti nereye yatirilir?​

Evlendikten sonra kimlik değiştirme ücreti nereye yatirilir?
Hazine ve Maliye Bakanlığı 2022 yılı için evlilik nedeniyle kimlik yenileme ücretini 30 TL olarak belirlemiştir. Evlilik sonrası soyadı değişen kadın vatandaşlar 30 TL’lik ücreti ödeyerek yeni kimliklerini nüfus müdürlüklerinden alabileceklerdir.

Evlilik soyisim değişikliği nasıl yapılır?​

Evlendikten Sonra Soyadı Değişikliği Nasıl Yapılır? Evlenen kadın eş kocasının soyadını almaktadır. Soyadı değişikliği kadın eşin SGK’ye yazılı bir dilekçe ile başvurması yolu ile yapılabilir. Yine aynı şekilde e-devlet üzerinden de soyadı değişikliği yapabilmek mümkün olacaktır.

Yeni kimlik eş alabilir mi?​

18- Yakınlarımın kimlik kartını alabilir miyim? İlgilinin başvuru sırasında kimlik kartını kendisi dışında alacak kişiyi belirlemesi hâlinde kimlik kartı belirlenen kişiye teslim edilir.

Çocuğun kimliğini anne değiştirebilir mi?​

Çocuğun kimliğini anne değiştirebilir mi?
15 yaşını tamamlamış kişilerin kimlik kartı müracaatlarında kimliğini kanıtlayan fotoğraflı pasaport, okulunca verilmiş kimlik belgesi, fotoğraflı bir belge ibraz edilememesi durumunda, anne veya baba, anne veya babanın bulunmaması durumunda ise vasinin beyanı yeterli sayılacaktır.

4+ pasaport kaç yıl geçerli?​

Pasaportunuzun Geçerlilik Süresine Karar Verin Bordo pasaportların minimum 6 ay, maksimum 10 yıl olan bir geçerlilik süresi vardır. Geçerlilik süresi uzadıkça devlete yapılması gereken ödemenin miktarı artar.

Gri pasaport kimlere verilir?​

Hizmet pasaportu ya da gri pasaport, tıpkı devlet memurlarına verilen yeşil pasaport gibi devlet için yurt dışında görev yapacak olan kişilere verilen pasaport türüdür. Hususi idarelerce ve belediyelerce verilebilir.

3 yıldan fazla süreli pasaport harcı ne demek?​

3 yıldan fazla süreli pasaport harcı ne demek?
2022’de pasaport harcı yüzde 36,2 oranında artacak. 6 aylık pasaport harcı 227 liradan 309 lira 40 kuruşa çıkacak. 3 yıl ve üstünde süreli pasaport alanlar 1478 lira harç ücreti ödeyecek.

Gri pasaport ile hangi ülkelere gidilir?​

Bu ülkeler; Japanyo, Sri Lanka, Çin Halk Cumhuriyeti, Güney Kore, Endonezya, Singapur, Gürcistan, Azerbaycan, Filipinler, Brunei, Türkmenistan, Moğolistan, Tayland, Bangladeş, İsrail, Bahreyn, Yemen, Maldivler ülkelerine gri pasaportunuz ile vize almadan giriş yapabilirsiniz.

En iyi pasaport hangi renk?​

Hangi renk pasaport daha güçlüdür? Yeşil pasaporta vize istemeyen ülkeleri de bu pasaporta sahip olan kişiler merak ediyor. Diğer pasaport türüne göre daha fazla dolaşım hakkı sunana yeşil pasaport birçok ülkenin kapılarını açıyor. Yeşil pasaport ile vizesiz gidilen ülkeler.

Evlenince kimlik nasıl değişir?​

Evlenince kimlik nasıl değişir?
Evlilik Nedeniyle Kimliğimi Değiştirmek İçin Nereye Başvurmalıyım? İstediğiniz Nüfus Müdürlüğüne başvurabilirsiniz. Kısaca evlendikten sonra kimlik değiştirme işlemleri için Nüfus Müdürlüklerine randevu alarak başvuru yapmak zorundasınız. Erkeklerin kimlik değiştirmesi zorunlu değildir.
 
Evlendikten sonra pasaport değişikliği için başvuruda bulunmanın gerekliliği hakkında bilgi verilmiştir. Evlendikten sonra yeni bir pasaport için başvuru yapacak olan kişilerin, gerekli belgeleri hazırlayarak nüfus ve vatandaşlık işleri dairesine başvurmaları gerekmektedir. Yeni kimliğin ya da geçici kimlik belgesinin yanı sıra diğer belgelerin de sunulması gerekmektedir.

Evlilik sonrasında ikametgah değişikliğine ilişkin olarak da detaylı bilgi verilmiştir. İkametgah değişikliği için çiftlerin, oturacakları yeni adresin bağlı bulunduğu nüfus ve vatandaşlık işleri dairesine başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Gerekli belgeler arasında nüfus cüzdanı ve yeni adresi gösterir belgelerin yer alması önemlidir.

Evlendikten sonra değişen belgeler arasında kimlik değişimi, pasaport yenileme, ehliyet değişikliği, ikametgah değişikliği gibi işlemlerin bulunduğu belirtilmiştir. Bu değişikliklerin yapılabilmesi için gerekli belgelerin tamamlanarak ilgili kurumlara başvuru yapılması gerekmektedir.

Evlilik sonrası kimlik yenileme ücreti hakkında da bilgi verilmiştir. Evlilik sonrası kimlik değişim ücretinin 37,5 TL olduğu ve bu ücretin anlaşmalı bankalara yatırılması gerektiği belirtilmiştir.

Ayrıca evlilik sonrası kimlik değişikliği işlemlerinin nasıl yapıldığı, yeni kimlik eşinin alınıp alınamayacağı gibi konulara da açıklık getirilmiştir. Bu işlemler için nüfus müdürlüklerine başvuruda bulunmanın gerekliliği vurgulanmıştır.
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

  • Tema özelleştirmeleri kullanılamıyor!

    Tema özelleştirme alanlarını sizin için kullanılamıyor, lütfen daha fazla bilgi için yönetici ile iletişime geçiniz.

  • Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri