Evli kız kardeşe zekât verilir mi?
KARDEŞE ZEKAT VERİLİR Mİ? Fakir olan kardeşe zekât verilebilir. Kardeş çocuğu, amca, dayı, hala ve bunların çocukları da böyledir (Merğînânî, el-Hidâye, II, 224; İbnü’l-Hümâm, Feth, II, 275; İbn Âbidîn, Reddü’l-muhtâr, III, 172, 293). Hatta zekât verirken yoksul akrabalara öncelik verilmesi daha sevaptır.Yeğenine zekât verilir mi?
Zekat verebileceğimiz akrabalarımız arasında; kız kardeşimiz, erkek kardeşimiz, kız kardeşimizin kız ya da erkek çocuğu, erkek kardeşimizin kız ya da erkek çocuğu, halamız, dayımız, teyzemiz, amcamız, bunların kız ya da erkek çocukları yani kuzenlerimiz, komşumuz, iş arkadaşımız, mahalle ya da belde sakinimiz yer alır.Rahmin küçük olması hamileliğe engel mi?
Rahmin küçük olması hamileliğe engel mi?Rahim küçüklüğü veya yokluğu (Hipoplazi/Agenezi) Rahim olmadığı için, anne olma sürecinde bebek oluşamaz.
Kız kardeş kız kardeşe zekât verebilir mi?
Kız kardeş kız kardeşe zekât verebilir mi?Kardeş kardeşe zekât verebilir mi?
Fakir olan kardeşe zekât verilebilir. Kardeş çocuğu, amca, dayı, hala ve bunların çocukları da böyledir (Merğînânî, el-Hidâye, II, 224; İbnü’l-Hümâm, Feth, II, 275; İbn Âbidîn, Reddü’l-muhtâr, III, 172, 293).Zekât kimlere verilir kimlere verilmez?
Ayrıca zekât verilecek kişi, bu şartları taşısa bile zekât mükellefleri; 1) ana, baba, büyük ana ve büyük babalarına, 2) oğul, oğlun çocukları, kız, kızın çocukları ve bunlardan doğan çocuklarına, 3) Müslüman olmayanlara, 4) karı-koca birbirlerine zekât veremez.Hükümlüye zekât verilir mi?
Hükümlüye zekât verilir mi?Bir insanın eşinin cezaevinde olması fakir olmasını gerektirmez. Zekat ise fakire verilir. Eşi cezaevinde ve kendisi de fakir ise o kişiye zekatta fitre de verilir.
Kardeş kardeşe bakmakla yükümlü müdür?
Kardeş kardeşe bakmakla yükümlü müdür?Kime iyilik edeyim?” diye soran sahabiye Peygamber Efendimiz (s.a.s.), “Annene, babana, kız kardeşine, erkek kardeşine ve sözü geçen bu kimselerden sonra gelen yakınlarına iyilik et. Bu yapılması gereken bir vazifedir. Bunlar ilişkileri devam ettirilmesi gereken yakınlardır.” (Ebû Dâvûd, Edeb, 28) buyurmuştur.