Executive Chef kime denir?
Executive Chef (baş aşçı) Mutfakla ilgili herşey den sorumlu kişidir, yönetim konuları, baş aşçı executive chef’in görevidir ve mutfakta kendisinden alt kademede çalışanların eğitim koordinasyonunu sağlar.Şef ekipmanları nelerdir?
Şimdi, bu mutfak ekipmanları nelerdir onlara bir bakalım.- Şef Bıçakları
- Profesyonel Hamur Yoğurma Makinesi.
- 3. Profesyonel Fırın.
- Kaliteli Çelik Tencereler.
- Bıçak Bileyici.
- Düdüklü Tencere.
- 7. İnce Rende.
- Mutfak Tartısı
Sous Chef ne iş yapar?
Salona gelen müşterilerle mutfak arasındaki koordinasyonu yönetir, Yemek siparişi bilgilerinin garsonlara doğru ulaşmasını sağlar, Hazırlanan yemeklerin de salondaki misafirlere doğru zaman ve doğru lezzette gelmesine yardımcı olur.
Pastry Demi chef nedir?
Türkçesi pastane şefi olan bu pozisyon, mutfağa bağlı ama ayrı bir departman olarak sayılan pastanenin şefidir. Kendi içinde hiyerarşisi olup Sous Pastry, Exe. Pastry vb. olabilir.
Şef cımbızı nerede kullanılır?
14. Mutfak Cımbızı Yine sadece cımbız olarak kullanılmayan ve sunumda büyük görevi olan bir gereçtir. Tabakları en küçük detayına kadar süslerken kullanılır.Mutfak Hazırlık Ekipmanları nelerdir?
Soğan ve patates soyma ve doğrama makinesi, sebzeleri şekillide doğrayabilen özel başlıklı ekipmanlar, parçalama ekipmanları, el ve endüstriyel mikser çeşitleri, şekillendirme makineleri, kemik testeresi, dilimleme makineleri, tatlı sıkma ve dökme makineleri, mutfakların vazgeçilmezlerindendir.Aşçılık mesleğinin özellikleri nelerdir?
Bir Aşçının Temel Özellikleri
Demi chef ne kadar maaş alır?
Kariyerinde Maaşlar