Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Zeberus

Executive Chef kime denir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Zeberus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Zeberus

Yönetici
(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Puan 393
Çözümler 0
Katılım
27 Aralık 2022
Mesajlar
341.782
Tepkime puanı
7.187
Puan
393
Zeberus

Executive Chef kime denir?​

Executive Chef (baş aşçı) Mutfakla ilgili herşey den sorumlu kişidir, yönetim konuları, baş aşçı executive chef’in görevidir ve mutfakta kendisinden alt kademede çalışanların eğitim koordinasyonunu sağlar.

Şef ekipmanları nelerdir?​

Şimdi, bu mutfak ekipmanları nelerdir onlara bir bakalım.
- Şef Bıçakları
- Profesyonel Hamur Yoğurma Makinesi.
- 3. Profesyonel Fırın.
- Kaliteli Çelik Tencereler.
- Bıçak Bileyici.
- Düdüklü Tencere.
- 7. İnce Rende.
- Mutfak Tartısı
Sous Chef ne iş yapar?
Salona gelen müşterilerle mutfak arasındaki koordinasyonu yönetir, Yemek siparişi bilgilerinin garsonlara doğru ulaşmasını sağlar, Hazırlanan yemeklerin de salondaki misafirlere doğru zaman ve doğru lezzette gelmesine yardımcı olur.
Pastry Demi chef nedir?
Türkçesi pastane şefi olan bu pozisyon, mutfağa bağlı ama ayrı bir departman olarak sayılan pastanenin şefidir. Kendi içinde hiyerarşisi olup Sous Pastry, Exe. Pastry vb. olabilir.

Şef cımbızı nerede kullanılır?​

14. Mutfak Cımbızı Yine sadece cımbız olarak kullanılmayan ve sunumda büyük görevi olan bir gereçtir. Tabakları en küçük detayına kadar süslerken kullanılır.

Mutfak Hazırlık Ekipmanları nelerdir?​

Soğan ve patates soyma ve doğrama makinesi, sebzeleri şekillide doğrayabilen özel başlıklı ekipmanlar, parçalama ekipmanları, el ve endüstriyel mikser çeşitleri, şekillendirme makineleri, kemik testeresi, dilimleme makineleri, tatlı sıkma ve dökme makineleri, mutfakların vazgeçilmezlerindendir.
Aşçılık mesleğinin özellikleri nelerdir?
Bir Aşçının Temel Özellikleri
Demi chef ne kadar maaş alır?
Kariyerinde Maaşlar

Demi ne demek mutfakta?​

Mesleğe komi (kalfa) olarak başlangıç yapılıyor ve sırasıyla demi chef (kısım şefi yardımcısı, usta yardımcısı), chef de partie (kısım şefi, usta), sous chef (baş aşçı yardımcısı) ve executive chef (baş aşçı) olarak kariyere devam etme şansı var. Bir baş aşçının görevi mutfağı yönetmek.

Restoranda su şefi nedir?​

Menü hazırlama konusunda aşçıbaşının sağ koludur. Araştırma ve geliştirmeye yardımcı olur. Servis ve mutfak ilişkisini kontrol ederek hatalı giden bir durum olduğunda müdahale eder. Malzeme satın alma alanında görev yapan kişi ya da kişileri denetler, siparişleri kontrol eder.
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

  • Tema özelleştirmeleri kullanılamıyor!

    Tema özelleştirme alanlarını sizin için kullanılamıyor, lütfen daha fazla bilgi için yönetici ile iletişime geçiniz.

  • Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri