Modoratör
New member
exFAT mı yoksa NTFS mi?
ExFAT dosya sistemi: 4GB dan büyü dosyalarınız varsa, film arşivi yapıyoranız mesela, harici USB diskler için uygun. Yine USB Flash diskler için ExFAT kullanabilirsiniz. NTFS dosya sistemi: Sistem diskleri, Windows'un kurulacağı disk için en uygun dosya sistemi.exFAT ile format atılır mı?
Linux platformları ve dijital kamera gibi bazı cihazlarda da yazılım desteği ile exFAT uyumu sağlanabiliyor. Dosya sistemlerine baktığımızda hem Windows hem Mac bilgisayarlarda kullanabilmek için, harici sürücülerinizi exFAT ile formatlamanız gerekiyor.Flash bellek FAT32 mi NTFS mi?
Flash bellek FAT32 mi NTFS mi?Flaş diskiniz için en uygun dosya sistemi, neredeyse her cihazda çalışan FAT32'dir. NTFS dosya sistemi, harici sabit diskleriniz için iyi bir seçenek olsa da, USB çubuğunuz için çok uygun olmayabilir.
exFAT nasıl açılır?
exFAT nasıl açılır?Yöntem 2 – Windows Disk Yönetimi (Disk Management) Adım 1: exFAT SD kart, flash bellek, USB sürücü vs. bilgisayara takılır. Adım 2: Windows işaretine sağ tıklanarak "Disk Yönetimi" (Disk Management) açılır. Adım 3: Disk Yönetim biriminde exFAT formatındaki cihaza sağ tıklanarak "Format" seçeneği seçilir.
exFAT ne oluyor?
Exfat, Fat 32 ve Ntfs gibi bir dosya sistemidir. Genişletilmiş dosya ayırma tablosu (exFAT) daha iyi bir mobil kişisel depolama artan ihtiyaçlarına uygun yeni bir dosya sistemidir.Ps3 ün exFAT destekler mi?
Ne var ki işler Sony Playstation ve Microsoft Xbox oyun konsollarına gelince karışıyor. Bu noktada bazı sorunlar yaşayan exFAT Sony Playstation 4 oyun konsolunda tüm işlevleriyle çalışabiliyor iken Sony Playstation 3 oyun konsolunda ise uyumluluk sorunu yaşıyor.Disk biçimlendirme virüsleri siler mi?
Disk biçimlendirme virüsleri siler mi?Format denilen işlemde sabitdisk, (hardisk), Usb disk gibi cihazların yüzeyinde dosyaların saklanabilmesi için uygun bölümlemeler oluşturulur. Disk üzerinde sektör, küme ve izler oluşturulur. Daha sonra bu alanlara dosyalar yazılır. Dosyalara bulaşan tüm virüsler formattan sonra silinir.
FAT32 flash bellek nedir?
FAT32 flash bellek nedir?Listemizdeki formatlar arasında en eskisi olan FAT32, çoğu USB belleğin varsayılan formatıdır. FAT32'nin yaşına rağmen USB belleklerde varsayılan olmasının sebebi ise neredeyse bütün platformlarda çalışmasıdır. FAT32 formatına sahip bir USB bellek, Mac, Windows, Linux fark etmeksizin sorunsuz bir şekilde çalışacaktır.