Son Konular

EYGG gunduz saat ne demek?

Modoratör

New member

EYGG gündüz saat ne demek?

EYGG KISALTMASININ AÇILIMI, EK DERS YERİNE GEÇEN GÖREV DEMEKTİR… 15 NİSAN 2015'TEN ÖNCE DESTEKLEYİCİ EĞİTİM KURS SAATLERİ İÇİN ÖDENEN MİKTAR EYGG GÜNDÜZ TUTAR SÜTUNUNDA BELİRTİLMİŞTİR…

EYGG kimlere verilir?

Eygg dediğiniz özel eğitim okulundaki yüksek lisanslı yönetici için olabilir. Yöneticilerin fiilen girmedikleri ders niteliğinde yönetim görevi ücreti yüzde 5 ayrıca artırımlı ödenmez. Eğer yüksek lisanslı ise bu kişiler yüzde 25 eygg olarak alır ücretini.

Öğretmen en fazla kaç saat derse girebilir?

Öğretmen en fazla kaç saat derse girebilir?
a) Örgün ve yaygın eğitim kurumlarının müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcıları haftada 6 saat, b) Okul öncesi ve sınıf öğretmenleri haftada 18 saat, c) Genel bilgi ve meslek dersleri öğretmenleri haftada 15 saat, ç) Atölye ve laboratuvar öğretmenleri haftada 20 saat, ders okutmakla yükümlüdürler.

Ek ders 110 ne demek?

Ek ders 110 ne demek?
İlgili personelin fiili okuttuğu derse bağlı ek ders ücretinin "Gündüz" (101 Kodu), rehberlik/kulüp danışmanlığı, hazırlık planlama, koordinatörlük, alan/dal şefliği vb. ek ders ücretinin "Ek Ders Yer, Geç, Gör" (110 Kodu) veri tipiyle ödenmesine dikkat edilecektir.

Ek ders yerine geçen görev gündüz ne demek?

saatlik ücret fiilen derse girilerek alınan ücretler olmadığı için Ek Ders Yerine Geçen Görev-GÜNDÜZ sekmesine işlenecektir. 2- 12 saat derse giren idareciler için 6 saat gündüz ve geri kalan ekdersi ise Ekders Yerine Geçen Gündüz olarak işlenecektir.

Pansiyondan sorumlu müdür yardımcısı kaç saat ek ders alır?

Yatılı ve pansiyonlu okulların müdür ve müdür başyardımcılarına haftada 30 saat, Pansiyondan sorumlu müdür yardımcısına haftada 28 saat ek ders ücreti ödenecektir.

Baş Müdür Yardımcısı nöbet ücreti alır mı?

Baş Müdür Yardımcısı nöbet ücreti alır mı?
ilgili mevzuatına göre kendilerine nöbet görevi verilen ve bu görevi de fiilen yerine getiren müdür yardımcıları ile öğretmenlere…" hükümlerinde sadece müdür yardımcıları ile öğretmenlere ek ders ücreti ödenmesi hükmü bulunduğundan müdür başyardımcılarına nöbet görevi verilememektedir." cevabını vermiştir.

Yurt müdür yardımcısı kaç saat ek ders alır?

Yurt müdür yardımcısı kaç saat ek ders alır?
Aynı maddenin (c) bendinin 2'nci alt bendinde; yatılı ve pansiyonlu okulların müdür ve müdür başyardımcılarının haftada 30 saat ek ders ücretinden yararlandırılacakları belirtilmiştir.
Görevlendirme müdür yardımcısı kaç saat ek ders alır 2022?​
Buna göre ilgi (a) Kararın 10'uncu maddesinin birinci fıkrasının (c) bendinin (4) numaralı alt bendinde sayılan müdür ve müdür başyardımcılarına daha önce haftada 24 saat ödenmekte olan ders niteliğinde yönetim görevi karşılığı ek ders ücretleri haftada 25 saat olarak ödenecektir.
Müdür Yardımcısı nöbet tutar mı?​
(1) Müdür yardımcıları, okulda kendilerine verilen nöbet görevini yerine getirir, nöbetçi öğretmen ve öğrencileri izler, nöbet raporlarını inceler, varsa sorunları müdür başyardımcısına veya müdüre bildirir.

EYGG kısaltmasının açılımı "Ek Ders Yerine Geçen Görev" demektir. Bu görev, destekleyici eğitim kurs saatlerinin yerine geçen ve ödenen bir miktardır. Destekleyici eğitim kurs saatlerinde ödenen miktarlar, EYGG gündüz tutar sütununda belirtilmektedir. Bu ödeme genellikle yüksek lisans yapmış yöneticilere yöneliktir ve yüzde 25 oranında EYGG olarak alınabilir.

Öğretmenlerin en fazla kaç saat ders vermeleri gerektiği belirli kriterlere göre değişmektedir. Örneğin, örgün ve yaygın eğitim kurumlarının müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcıları haftada 6 saat, okul öncesi ve sınıf öğretmenleri haftada 18 saat, genel bilgi ve meslek dersleri öğretmenleri haftada 15 saat, atölye ve laboratuvar öğretmenleri haftada 20 saat ders vermekle yükümlüdürler.

"EK Ders 110" ifadesi ise ilgili personelin fiili olarak okuttuğu derslere bağlı ek ders ücretinin "Ek Ders Yer, Geç, Gör" (110 Kodu) veri tipiyle ödenmesini ifade eder. Bu kapsamda rehberlik, kulüp danışmanlığı, hazırlık planlama, koordinatörlük gibi görevler için ek ders ücreti belirlenmiştir.

Pansiyondan sorumlu müdür yardımcılarına haftada 28 saat ek ders ücreti ödenmektedir. Yatılı ve pansiyonlu okulların müdür ve müdür başyardımcılarına haftada 30 saat ek ders ücreti verilirken, pansiyondan sorumlu müdür yardımcılarına haftada 28 saat ek ders ödenmektedir.

Müdür yardımcıları genellikle nöbet görevi almazlar. Ancak mevzuata göre kendilerine nöbet görevi verilen ve bu görevi yerine getiren müdür yardımcıları ile öğretmenlere ek ders ücreti ödenmektedir. Bu sebeple müdür başyardımcılarına nöbet görevi verilememektedir.

Yurt müdür yardımcıları için de aynı şekilde haftada 30 saat ek ders ücreti öngörülmektedir. Yurt müdür yardımcıları yatılı ve pansiyonlu okulların müdür ve müdür başyardımcıları gibi haftalık 30 saat ek ders ücretinden yararlanabilirler.

2022 yılında görevlendirilen müdür ve müdür başyardımcılarına verilen ek ders ücreti, haftada 25 saat olarak belirlenmiştir. Bu, daha önce haftada 24 saat ödenen ders niteliğindeki yönetim görevlerinin artışını göstermektedir.

Son olarak, müdür yardımcıları okullarda nöbet görevi alabilirler. Bu görevi yerine getirirken nöbetçi öğretmen ve öğrencileri izler, nöbet raporlarını inceler ve varsa sorunları müdür başyardımcısına veya müdüre bildirirler.

Geri
Üst Alt