- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- -175
Fantastik anlatım Nedir örnekler?
Fantastik anlatım aynı zamanda düşsel anlatım olarak da ifade edilir. Bu anlatım olağanüstü fantastik özelliklere sahip bir hayal ürünü anlatımdır. Bu konuda zaman belirli ya da belirsiz olabilir. Gerçek yaşımda olan ya da olmayan olağanüstü özelliklere sahiptir.Fantastik unsurlar nelerdir?
Fantastik unsurlar nelerdir?Düşsel (Fantastik) Anlatımın Özellikleri:
- Düşsel anlatımda konu; olağanüstü ve fantastik özelliklere sahip, hayal ürünüdür.
- Zaman belirli ya da belirsizdir; olağanüstü özelliklere sahip olabilir.
- Mekân, olağanüstü, düşsel öğelerden oluşmuş olabilir.
- Kişiler çoğu zaman gerçekten uzak kişilerdir.
Fantastik anlatım biçimi nedir?
İnsan gerçekliğinin dışında doğaüstü olayların, gerçekliğin dışında tamamen hayal yoluyla oluşturulan olayların anlatıldığı anlatım türüdür. Bu anlatımda özel bir kurmaca dünya tasvir edilir. Böylelikle konu zenginliği sağlanmış olur.Duşsel anlatım ne demek?
Duşsel anlatım ne demek?Kişisel açıdan insan gerçekliğinin dışında, doğaüstü olaylar ve hayal yoluyla meydana getirilen olaylar düşsel anlatım olarak ifade edilir. Aynı zamanda son dönemlerde en çok tercih edilen ve ilgi gören anlatım türleri içerisinde yer alır.
Okuduğumuz yazıda geçen olağanüstü, günlük hayatta karşılaşamayacağım olaylar, varlıklar, canlılar varsa bu tür yazı ve anlatımlarda düşsel öğelerden yararlanılmış demektir. Örneğin Harry Potter kitaplarına veya filmlerine dikkat edilirse olağanüstü olayların, düşsel varlıkların, hayal ürünü nesnelerin olduğu görülür.
Didaktik bir anlatım ne demek?
Didaktik bir anlatım ne demek?Edebi eserlerde öğretme amacı güdülmesi anlatım şeklinin didaktik olması demektir. Kısacası eğitici ve öğreten metinlere denir. Fransızcada da aynı anlama gelen "didaktikós" kelimesinden dilimize geçmiştir.